Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja nisam imao jutros, ali je došao tek oko 13h. Desilo se nešto slično pre par meseci kad je bila jaka kiša, a evo i danas je bila slična situacija. IPTV je radio bez problema.

I kod mene problemi od juce. Povremeni prekidi, prvo sam mislio da Norton IS nesto zeza, ali nije.

Ni ja nisam imao jutros, ali je došao tek oko 13h. Desilo se nešto slično pre par meseci kad je bila jaka kiša, a evo i danas je bila slična situacija. IPTV je radio bez problema.
Znaci nije voda u kablu!

meni jednom nije radio pola dana, prijavio kvar ili šta je već bilo, lik iz korisničke službe rekao poslaćemo nekog u toku dana da vidi u čemu je fora. međutim internet je proradio, niko nije dolazio i tek negde nakon 2 nedelje dolazi lik kod mene sav nadrkan počeo da se dere sa vrata: "Gde je taj kvar, šta je to toliko pokvareno kad mi šef stalno visi za vratom", ja gledam lika i ne verujem šta se dešava. reko kasnite dve nedelje ja već i zaboravio za celu situaciju i lik ode sav nadrkan što je džabe dolazio. ludnica
inače ranije na sezamu kad sam imao tako situaciju da ne radi, pozovem korisničku službu pitam da li ima nekih problema u veterničkoj centrali ili je možda kod mene i rešimo problem za 5 min uglavnom, pa sam mislio da je ista fora u sa Telekomom pošto ipak su njihove centrale.
Tako da danas kad ga nije bilo ujutro nisam ni hteo da zovem da mi opet ne pošalju nekog za 2-3 nedelje da popravi.

Iz nekog licnog iskustva, kad kod nesto ne radi (net, telefon, nema struje, vode), odmah treba zvati sve moguce telefone i prijavljivati kvar. Ako se ceka da to neko drugi (komsija) uradi ili sami da provale da nesto nije u redu, nece biti dobro!

Poslednja izmena:
Wtf?

Juce zezao lelekom adsl oko 12-13h, danas skocio na 476KB/s sa standardnih 116KB/s (placam standardni paket 1024/128)

Ako ce da prave prekide sa ovakvim ishodima, nek samo tako nastave ;)..samo da potraje.

Ili nedeljom daju neke bonuse gratis :)

^
Eh, da bar ja imam toliko ubrzanje :D, meni nije net zezao danas (ni juce), ali dok sam skidao drajvere za grafu, vuklo je 120~140KB/s, a inace je zakucano na 106KB/s :trust:

Poslednja izmena:
Možda to što je tad zezalo je imalo veze sa nekakvim radovima i to verovano u pozitivnim smeru

Evo recimo ja odavno nisam imao ovako dobre rezultate

BG

Frankfurt

Do frankfurta sam uvek imao ping >100, a do BG-a uvek preko 55ms

Poslednja izmena:
Juce je bio raspad sistema
Otvaranje stranica strahovito sporo, ni mail nije bio dostupan neko vreme, u jednom trenutku mi je net nestao na par min pa se opet vratio a sto je najsmesnije od svega download je isao punom brzinom kada probe radi krenem nesto da skidam
Telekom :banana:

Poslednja izmena:
Wtf?

Juce zezao lelekom adsl oko 12-13h, danas skocio na 476KB/s sa standardnih 116KB/s (placam standardni paket 1024/128)

Trajalo je samo jedan dan :wall: :wall:

Vratise me danas na standardnih 116KB/s :p

Poslednja izmena:
NIje dugo potrajala blagodet :(, btw jel čuo neko za novu promociju ADSL Click 4 po ceni Click 1 bez IPTV-a za SVEEEE nove korisnike, razlika između tog ii studentskog paketa je što studenti dobijaju 3 meseca gratis a ostali 1 mesec

NIje dugo potrajala blagodet :(, btw jel čuo neko za novu promociju ADSL Click 4 po ceni Click 1 bez IPTV-a za SVEEEE nove korisnike, razlika između tog ii studentskog paketa je što studenti dobijaju 3 meseca gratis a ostali 1 mesec
cuo jesam, al ne znam dal je zvanicno krenulo.

Ja bih uzeo sa IPTV-om u svakom slucaju!

Akcija vazi, ne znam od kada i do kada ali vazi.
Juce sam bio i zavrsio posao.
Dobija se 4 Mbita, placa se 1 Mbit, potpisuje se ugovor na godinu dana i prvi mesec je za DZ.

Ja sam ranije imao ugovor, koji je istekao pre vise od 2 godine.

Pozzzz

Ovo mi sve vise mirise (smrdi) na to da nece biti povecanja brzina, osim sto ce se klik4 od sada zvati klik1. Osim ako SBB nema spreman odgovor, mada i da ima, na reakciju Lelekoma bi se cekalo min godinu dana!

To je super, ja sam se prijavio za onu akciju adsl+iptv ali od toga nije bilo nista jer nemam uslove za iptv, tako da ovih godinu dana bez tv-a je odlicna opcija.
Nego, gde ste vi to saznali? Gledam sad na sajtu telekoma i nigde nema ni reci o tome.

U mom kraju( naselje Tesla, Pancevo) telekom izvodi neke radove. Sve su zivo raskopali i polazu kablove. Izgleda da vise necu biti dvojnik i da cu imati mogucnost za ADSL :D
Ne znam samo da li da se veselim ili ne s obzirom da pretplatu za fon placam 200 rsd a fiksni mi bas i nje potreban. ADSL, hmmm, koj ce mi kad koristim SBB.

Evo ja da pohvalim Telekom, bio u poslovnici u 14.30h i potpisao ovo 4Mb za 1425 din. na godinu dana, a pre pola sata, u 16.00h primetio promenu brzine, koja se mozda desila i ranije. Znaci proslo je 1h 30 min, mozda i manje. Za svaku pohvalu.

Evo ja da pohvalim Telekom, bio u poslovnici u 14.30h i potpisao ovo 4Mb za 1425 din. na godinu dana, a pre pola sata, u 16.00h primetio promenu brzine, koja se mozda desila i ranije. Znaci proslo je 1h 30 min, mozda i manje. Za svaku pohvalu.
kazi mi jel potrebno nositi stari ugovor posto ja nemam pojma gde mi je to i opremu (modem)

Poslednja izmena:
Ne treba ti nista sem licne karte, ja isto danas potpisao to i isti slucaj - pustili net verovatno odmah jer sam dosao kuci posle 2 sata i zatekao net na 4 mega.

zna li neko šta se dešava kad istekne ugovor vraća se paket na 1Mb/s ili počinju da šalju račune za 4Mbs?

Meni se ucinilo kada sam ih pitao da je 4mb/s u toku 2god trajanja ugovora... Mozda sam pogresio, ipak sam se prijavio. U mom mestu samo wireless od neke druge varijente, ali on mi je jako nepouzdan...

kazi mi jel potrebno nositi stari ugovor posto ja nemam pojma gde mi je to i opremu (modem)

Ne treba ti ugovor, a ako opet prijavljujes ADSL na nekoj promociji na svoje ime ne moras vracati ni opremu, jedino ako hoces npr.
na bratovo ime da uzmes studentski net 4Mbit po cijeni 1Mbit onda moras vratiti opremu raskinuti svoj i cekati kad njemu podneses
zahtjev da dobijes drugu opremu. Meni je ovo trajalo 4-5 dana jer posto vise nisam student a djevojka jeste morao sam svoje da
odjavim i prebacim na njeno ime, stigao prvi racun 2.36 din :banana:

Danas sam podneo zahtev za ubrzanje ADSL-a. Pošto sam od 8. decembra "novi korisnik" Telekoma prijavio sam se za 4Mb po ceni 1Mb. Tek trebaju da me pozovu da potpišem ugovor, a da li ću dobiti to ubrzanje danas ili tek kada potpišem ugovor?

Sledeće nedelje mojim roditeljima ističe promotivni period 3-mesečnog korišćenja ADSL-a i IPTV-ja. U stvari, IPTV nisu ni koristili, niti im je bio potreban, a sa internetom (1 MB) smo bili zadovoljni.

E, sad, oni i ja bi da nastavimo da koristimo internet, ali, s obzirom da ne želimo IPTV, planiram da u ponedeljak spakujem opremu i da im sve uredno vratim - JER, sada vidim da imaju akciju 4 MB po ceni jednog na godinu dana - što bi nam savršeno odgovaralo.

Da li se možda još neko nalazi u ovoj situaciji, tj. ima li šanse da sa njima napravim neki dogovor: da vratim samo onu IPTV spravu i kablove, a da zadržim ADSL router i potpišem ugovor na 12 meseci (4 MB po ceni 1 MB) - ili ću morati da ipak sve "razdužim" i podnesem novi zahtev?

P. S. - I da priupitam, ako neko ima informacije vezane za Telenor - nije li im bio rok da do Nove godine počnu da pružaju usluge fiksne telefonije i interneta... a evo već je 10. decembar, a oni ništa... ?!

Poslednja izmena:
Meni ove njihove promocije govore o samim korisnicima adsl-a. Nude pogodnosti za nove korisnike a sta cemo sa POSTOJECIM?

Ovi iz Verat-a su se makar delimicno iskupili ponudom 50% popusta na 4 meseca unapred.

Znaci ko jednom odabere ADSL provajdera, taj ga vise ne menja, te oni nemaju motivaciju da zadrze korisnika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno