Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo jedno upozorenje za ljude koji raskidaju ugovor za ADSL i sklapaju novi u kampanji da tako mogu da izgube stari mail nalog...

Od kako koristim studentski paket (blizu 2 meseca), juce sam imao prvi prekid u radu. Doduse, u celom kraju nije radio ADSL (Miljakovac, a mozda i sire), znaci nije samo telekom, vec kod svih provajdera, mada telekom je tu glavni (krivac). Elem, kada sam zvao podrsku, potvrdili su da postoji problem na kojem se radi i da ce uskoro biti resen ( oko 14h), naravno, celog dana i noci nije bilo neta, tek je jutros oko 8 pusten. Neka mi neko iskusniji razjasni, da li je moguce, da ako juce celo posle podne nisu mogli da puste net, cisto sumnjam da su nocu radili, kako bi ga pustili rano ujutru. Mora da je neko jednostavno zaboravio da pritisne neko dugme ili ga je samo boleo ***!

Zar stvarno mislis da tu treba da se pritisne neko dugme da bi net,centrala ili bilo sta proradilo?Radim na odrzavanju centrala i tt veza 15 godina,doduse ne u Telekomu,tako da znam o cemu pricam.

Zar stvarno mislis da tu treba da se pritisne neko dugme da bi net,centrala ili bilo sta proradilo?Radim na odrzavanju centrala i tt veza 15 godina,doduse ne u Telekomu,tako da znam o cemu pricam.
kako ne?! pa ima ono veliko crveno dugme pechurka na kome pise "do not press this button"! :)

Na engleskom?:d

kako ne?! pa ima ono veliko crveno dugme pechurka na kome pise "do not press this button"! :)

Ima tog dugmeta u mnogim data centrima (Emergency Power Off (EPO)), u USA u svim po zakonu. Seče struju (i backup) u slučaju havarije.

Ali sumnjam da je to ovde bio slučaj ;).

Ne deluje mi nimalo vise neverovatno, od toga da su neki radnici telekoma radili celu noc, da bi net pustili u 8. Od kada im btw, pocinje r. vreme, da nije slucajno bas u 8!

Isao sam danas da pitam za ovo vracanje opreme i potpisisvanje novog ugovora posto je meni istekao jos u septembru i receno mi je da dodjem da vratim opremu i naredni dan mogu da potpisem novi(akcija za odlicne ucenike) tako da izgleda da sve zavisi od radnika tamo.Mogu da zezaju a mogu i da rese sve brzo.
Otici cu u ponedeljak da vratim opremu pa se javljam u utorak ako sve prodje kako treba.Pozdrav

da li je Telekom imao nameru da skoro povecava brzinu protoka? :d

primecujem da mi je brzina skocila sa 4 na 6 Mb/s? :cigar: :banana:

kako to lepo zvuci :D

marelli, jel imas studentski paket?

kako to lepo zvuci :D

dovoljno i malo je da srce uvek puno je :D
tako i ovo

kod mene nema nikakvih ubrzanja, samo gledam kako mi se ping iz dana u dan povecava na speedtestu, sa 26 je dosao na 47 xD

i pored ovakvih rezultata yt ne radi bas najbolje :(

Poslednja izmena:
A kolikom brzinom ti skida neki fajl?
Od ADSL- a covek samo moze da poludi, evo sad i IKOM povecao brzine, dok Telekomu ne pada na pamet.

malopre skidao nesto sa torenata i brzina je isla do 65 kB/s, a kada sam skidao ISO imidz sa Distrowatcha isla je i do 714 kB/s.

nikada nisam imao ovolike brzine, leti sve kao ludo :d

ko zna, mozda kod tebe nesto cackaju, a odakle si?

Bio danas u ns na spensu sa burazom. Otisao, raskinuo ugovor i vratio opremu (javili nekoj zeni u bg da mi ostave portove za taj broj samo nesto da nacackaju); otisli preko puta, brat potpisao ugovor i dobio modem, dosli kuci i sve radi! Da im nije bio pad sistema na kompjuterima bilo bi bukvalno za 10 min gotovo (ne racunam cekanje u redu ispred)!!!!

Danas se desilo nesto sto nisam verovao da telekom moze :D

Ode danas cale da podnese zahtev za ADSL... i sve regularno, kazu zvace do ponedeljka najkasnije da ode i da pokupi "opremu"...

Sedimo ti mi tako za stolom, jedemo :D, kad ono zvoni caletov mob. Javi se, zavrsi razgovor, kaze "idem sutra po modem/ruter", a ja ga gledam otprilike ovako: :zgran:

Svaka chast. Jos samo da net radi ovolikom brzinom :d

Poslednja izmena:
Da , to sam i ja iskusio i na tome sv cast. imao sam net preko sezama dialup i za ovu akciju od 1 din/3mes dzabaka odlucim da uzmem telekom adsl. recimo , ponedeljak sam izmirio obaveze u sezamu i zatrazio MIC u utorak otisao u telekom i podneo zahtev, rekose da ce me pozvati cetv -petak. Ja mislio kako to kod nas ide da ce to biti neki cetv-petak za mesec dana, kad ono medjutim u sredu popodne zovu da mogu da dodjemi zakljucim ugovor :shock:. U subotu vec net u opticaju. A evo i nekih dokaza o protoku 1 i 3 slika su pre speedup-a a 2 je u toku speedup-a
speedtest01071000.jpg

sptest30062240.jpg

http://img30.imageshack.us/img30/2973/sptest30062040.jpg

Danas cale otisao da pokupi ruter.. dodje kuci, namestimo, ubodemo: nece. Pu ***, drndamo ga 20min, ja kazem ajd da probamo kd mene, a ono benchmark otvori iz prve. Ja slucajno ukljucim WLAN (inace, u pitanju je havajac HG520c, ovaj novi), i ono net proradi. Kad ja pogledam sta je, a ono wireless kartica od starog neta ostala upaljena i hvata signal: HG520c, signal: good (50%, jer na wifi kartici nema ama bas nikakve antene prikljucene, samo konektor viri iz nje :D).

Nemam pojma zasto nece da radi preko lana net na drugoj masini (oba prikljucka si ispravna i lan1 i lan4, probano uz pomoc mog komp-a), ali da nemamo wireless karticu, mucili bi se tri dana i nebi namestili da radi :)

Inace, max download je 106KB/s (drajveri sa ATI sajta), speedtest kaze 0.91Mb/s, cini mi se, a torrenti idu opusteno 100KB/s. Sve u svemu ja sam PREZADOVOLJAN. Videcemo kako ce se dalje razvijati situacija...

Nesto se desava u zadnjih par dana, trenutno mi je ping ka bilo kom sajtu/serveru izvan Srbije za 150ms veci nego obicno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno