Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo nove promocije Telekom ADSL-a :)

Nova Open ADSL promocija od 1. juna donosi niz povoljnosti za sve nove korisnike.
Svi koji se prijave do 31. jula i odaberu jedan od Open ADSL Click paketa prve tri pretplate plaćaju po 1 dinar*.

Prijavite se do 31. jula on-line, na broj 9818 ili posetite najbližu poslovnicu Telekoma Srbija.

SPECIJALNA PONUDA ZA ĐAKE!

Učenike osnovnih i srednjih škola očekuju prve četiri pretplate po 1 dinar*, a odlikaše čak prvih šest pretplata po 1 dinar*. Potrebno je da se za Open ADSL promociju prijave do 30. septembra.

Učenici u poslovnicu Telekoma Srbija donose na uvid đačku knjižicu, a ukoliko učenik nije punoletan, ugovor potpisuje roditelj.

Ugovorna obaveza za odabrani ADSL Click paket je 12 meseci.

* Cena je bez PDV-a

Džaba kad ne dobijaju 4mb po ceni 1mb. Po meni i dalje najbolja ponuda je studentska.

Ali zato prvih šest meseci voziš 16Mb po ceni od 1 dinar mesečno...

Vala ću se iscimati sa par dana bez neta za 6 pretplata od 1 din, kod nas u SU ima portova, pa ću fino otkazati ADSL i ponovo potpisati ugovor, klinac je, fala bogu, odličan :d

Edit: da mi je znati samo koji umovi ovo smišljaju?

Poslednja izmena:
Džaba kad ne dobijaju 4mb po ceni 1mb. Po meni i dalje najbolja ponuda je studentska.

Mozes li mi reci nesto vise o tome da ne citam ovih 150 strana, na sajtu telekoma ne vidim nista o tome?!

Takodje ako moze neko samo da mi objasni koja je poenta ovog speed up-a...trenutno sam na click 2 paketu (doduse vec 2,5god) sta bih dobio podnosenjem zahteva za isti?! I kako se to tarifira, ovo mi bas i nije najjasnije...
Usluga ADSL SpeedUP se naplaćuje po svakom započetom intervalu u iznosu od 50 dinara, bez uračunatog PDV-a.

I posto mi je ugovor vec odavno istekao, koja bi mi bila najbolja opcija sada ukoliko sam zadovoljan istima i hocu da ih koristim i dalje?! Imam 2 studenta kuci, a dobro bi mi dosao i neki novi ruter umesto ovog 882?!...mozda da potpisem neki novi ugovor?

:wave:

Ističe mi ugovor kod Telekoma za par dana pa bi mi trebao neki predlog kod kojeg provajdera preći.Razmišljao sam o Sezamu i Eunetu.Imate li neki bolji predlog?

Bio bi veoma zahvalan ako bi mi neko odgovorio na ovih par pitanja:

1. Do kada traje ova 4mbit akcija za studente? Nadam se do kraja meseca.
2. Koliko dugo bi ostao bez neta ako bi to odradio? [gasenje mog accounta i paljenje novog] Jel moze sve da se odradi za jedan dan?
3. Valjda nemoram da im vratim moj Huawei882, al dal bi dobio WiFi model?
4. Ja sam iz Kule, da li je ova akcija za studente ogranicena samo na BG/NS ili moze svuda?

Fala.

Poslednja izmena:
Bio bi veoma zahvalan ako bi mi neko odgovorio na ovih par pitanja:

1. Do kada traje ova 4mbit akcija za studente? Nadam se do kraja meseca.
2. Koliko dugo bi ostao bez neta ako bi to odradio? [gasenje mog accounta i paljenje novog] Jel moze sve da se odradi za jedan dan?
3. Valjda nemoram da im vratim moj Huawei882, al dal bi dobio WiFi model?

Fala.

1.Traje do kraja juna meseca.
2.To niko ne moze da ti kaze koliko dugo bi cekao,osim ako imas jaku vezu pa da ti se odradi za 1 dan.
3.Moras da vratis stari ruter,da bi dobio nov.

Bio sam do lokalnog ADSL saltera, potvrdili su mi da mogu do kraja meseca to da odradim. Odjavicu moj account za jedno 2 nedelje i prijavicu se odma, pa nece biti velike sanse da ostanem bez porta. Trenutno kulska centrala ih ima ~40-50 free tako da je laganica.

Mozes li mi reci nesto vise o tome da ne citam ovih 150 strana, na sajtu telekoma ne vidim nista o tome?!

Takodje ako moze neko samo da mi objasni koja je poenta ovog speed up-a...trenutno sam na click 2 paketu (doduse vec 2,5god) sta bih dobio podnosenjem zahteva za isti?! I kako se to tarifira, ovo mi bas i nije najjasnije...

I posto mi je ugovor vec odavno istekao, koja bi mi bila najbolja opcija sada ukoliko sam zadovoljan istima i hocu da ih koristim i dalje?! Imam 2 studenta kuci, a dobro bi mi dosao i neki novi ruter umesto ovog 882?!...mozda da potpisem neki novi ugovor?

:wave:
Ukoliko neki student potpiše novi ugovor na 12 meseci (mora na njega da se vodi adsl ali ne i telefonski priključak), prva tri meseca su po 1 dinar a ostatak po 1425din (cena klik1). Posle tih 12 meseci možeš da biraš bilo koji paket. Dobijaš novi wireless ruter Huawei 520c (meni je jako ružan, ali ga i ne koristim). A speedup ti je valjda privremeno povećanje protoka, nisam ga nikad koristio tako da ne znam, ali mislim da kada se prijaviš za speedup imaš stabilniju brzinu.

Prijava na speedup povecava brzinu downloada na ono sto si platio.

Znaci ako imas 1mbit net, ti u stvari nemas megabit nego 0.87-0.88. Ako se prijavis na SpeedUP onda ce se router podesiti na full 1mbit [~10kb/s veci download]. Isto to mogu da urade i 2mbit korisnici, 4mbit & up nemogu.

Bolje da su pokrenuli akciju za trudnice - 9 pretplata po dinar, max brzina. Naravno stomak na uvid i nada da ce u Telekonju umeti da naprave razliku izmedju trudnih i elegantno popunjenih ! :p:p:p ! Bar da urade nesto korisno po pitanju nataliteta i nagrade najaktivnije! :)
A za nas stare verne korisnike sa jeftinijim ulaznicama mogli bi poslati makar mail podrske, nesto tipa: "Izdrzite-bice svetlosti na kraju tunela!Jednog dana." :p

Ja sam odavno usao u 4 godinu koriscenja ADSL-a kod Telekoma, i njihov menagment se ne odlucuje da takve i slicne meni usere obraduje nekom promocijom. Oni se uvatili djaka i studenata. Pa oni nemaju mnogo vremena za internet. Posebno djaci.

!

Bolje da su pokrenuli akciju za trudnice - 9 pretplata po dinar, max brzina. Naravno stomak na uvid i nada da ce u Telekonju umeti da naprave razliku izmedju trudnih i elegantno popunjenih ! :p:p:p ! Bar da urade nesto korisno po pitanju nataliteta i nagrade najaktivnije! :)
A za nas stare verne korisnike sa jeftinijim ulaznicama mogli bi poslati makar mail podrske, nesto tipa: "Izdrzite-bice svetlosti na kraju tunela!Jednog dana." :p

Da ti ne radis u Telekomu ?
Ako sledeca akcija bude za trudnice... nemoras da odgovaras :S:

Da li se placa prijava na Telekom ADSL sada? Kad sam ja uveo net kod njih [~pre 2 godine] nisam nista placao.

Da ti ne radis u Telekomu ?
Ako sledeca akcija bude za trudnice... nemoras da odgovaras :S:

Hahaha! Kamo srece da sam zavrsio skolu koja ima ikakve veze sa elektrotehnikom pa da radim u Telekomu! Kartao bi saha i svaki dan bi' bio u Telekom!
Uopste ne bih dolazio ovde nego bih platio svoj privatni forum !! :p
Elem odnos prema nama starim korisnicima ne bih komentarisao! Nekada bih planuo i sekirao se, ali sada kada vidim da ne samo Telekonj nego cela drzava nema veze sa vezom, iskuliram i popijem pivo koje nemam! :bottle:

Poslednja izmena:
Ja sam odavno usao u 4 godinu koriscenja ADSL-a kod Telekoma, i njihov menagment se ne odlucuje da takve i slicne meni usere obraduje nekom promocijom. Oni se uvatili djaka i studenata. Pa oni nemaju mnogo vremena za internet. Posebno djaci.

HAH nista cudno... ja sam kod sezamproa preko 5 godina, prvo na dial-up pa onda ADSL. A za to vreme sam im dovukao bar desetak prijatelja, koji su svi raskinuli ugovore posle par meseci i samo ja ****** ostao... za sve ove godine i toliko novih dovucenih korisnika mogu da nabrojim citave 2 akcije... 1. sam sasvim slucajno saznao tj uplatio sam od jednom 2 meseca i dobio gratis jos jedan :D a 2. akcija je za proslu novu godinu 1 mesec gratis... SRAMOTA !!! ah da ne zaboravim kad sam dobio fles 1GB... al zam zato platio 2000 za wireless ruter :D

prosecan norvezanin ima 50 mbps a zakonom je obavezno da svaka kuca/stan ima 1mbps kao osnovno ljudsko pravo... u nemackoj imas paket fixni telefon[sa besplatnim minutima]+ mobilni telefon[s bespl.min] + 5mbpsADSL = 20e... to oni zovu "humanitarni" ili sirotinjski paket !!! prosecan japanac ima 100mbps... a mi smo do pre godinu dana imali 256kbpsADSL...

Infrastruktura drzave nam je katastrofa... al kako sam cuo dobili su neke pare od MMFa za uvodjenje digitalne televizije pa nadam se da ce ostati para i za koji opticki kabl.. e onda se mozemo nadati da i nama najmanji paket bude 5mbps...
a do tada...:bottle:

Poslednja izmena:
Ova tema nije za ovako nešto, međutim, ništa netačno nije izneto i uz to je izprovocirano prethodnim postovima.
S obzirom da niko nije obrisao te prethodne i kaznio njihove autore ima se primeniti isti aršin i na ovaj boZZap post.

Pozdrav.

P.S. OKANITE SE POLITIKE NA OVOM FORUMU

Da li se placa prijava na Telekom ADSL sada? Kad sam ja uveo net kod njih [~pre 2 godine] nisam nista placao.

ne placa se nista...

danas mi je stigao studentski,ali kao sto sam i pretpostavio,imam problem sa rapidshare-om(naime,pocne da skida 400kb/s,zatim obali na recimo 100 i skida 10 sekundi,pa opet skoci na 400 i tu modem stane sa skidanjem nekih 3 sekunde,pa opet krene na 100 i tako u krug)...

da li je ovo do zagusenja rapida,ogranicenja rapida jer nemam premium ili do telekoma(mada ne vidim razlog tome) ja stvarno ne znam...

sa megaupload-a skida pun protok...

ne placa se nista...

danas mi je stigao studentski,ali kao sto sam i pretpostavio,imam problem sa rapidshare-om(naime,pocne da skida 400kb/s,zatim obali na recimo 100 i skida 10 sekundi,pa opet skoci na 400 i tu modem stane sa skidanjem nekih 3 sekunde,pa opet krene na 100 i tako u krug)...

da li je ovo do zagusenja rapida,ogranicenja rapida jer nemam premium ili do telekoma(mada ne vidim razlog tome) ja stvarno ne znam...

sa megaupload-a skida pun protok...

Problem je do rapida, stalno zeza sa free nalogom. Drzi se megauploada ili koristi torrente. Ja uglavnom torrente koristim upravo zbog tih problema, na njima izvlacim oko 200kb/sec na 2 mbit-a (maximalno sa neta skidam brzinom od 212kb/sec)

da li neko zna neki drugi telefon za prijavu kvara sem onoga 0800/100100 celo jutro nikoga nema (operateri zauzeti?!)... puca mi veza na svakih 13minuta :)

/anarki1302
Rapid dosta ogranicava free usere, pogotovo vikendom.

/anarki1302
Rapid dosta ogranicava free usere, pogotovo vikendom.

i pre sam koristio 4mb/s i isto mi se desavalo,mada samo ponekad,nisam obracao paznju da li je vikend ili ne...

pretpostavio sam da je do njih...

Nešto zanimljivo se dešava

Download sa sajta sa dobrim protokom u attach-u, torrenti variraju izmedju 460kB i 490kB

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    307.8 KB · Pregleda: 70
Nešto zanimljivo se dešava

Download sa sajta sa dobrim protokom u attach-u, torrenti variraju izmedju 460kB i 490kB

Da ne dizes paniku, otvori status sa tvog adsl rutera i pokazi screenshot otvorenosti porta, verovatno su ti otvorili port zbog IPTV-a ili neke slicne usluge, pa ti je brzina skocila za nekih 50-100kb zato sto je dupli overhead otpao.

Pojma nemam šta si mi sad rekao, ali protumači mi ovo.

A jesam se prijavio za iptv, tako da je to stvarno moguće. A mogu li ja njih da zavlačim, kao hoću iptv, samo ne sad, pa nisam u bg i tako dalje :D? Hoće li mi isključiti ove blagodeti?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    221.9 KB · Pregleda: 108
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno