Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a jel ide preko klasicnog rutera hg520 ili dobijamo one usb ... ili kako vec?

Иде се преко класичне фиксне линије која је потребна за Адсл. Рутери који се деле задњих месеци су -Pirelli, који је по габаритима још већи од кинеза Хуавејца

Poslednja izmena:
Jedino mi je krivo sto ne mogu da koristim dobrog starog havajca za net (sifra za pristup mu je drugacija od ovog novog modema, a ne mogu mu staru promeniti).

mora da se negde moze naci normalan firmware za njega i neko programce sa kojim ces mu poturiti taj firmware i onda ces za PPPoE dobiti polje za user i pass.
ako si siguran u to za sifru (neko je na forumu objasnjavao da su na tim modemima guest nalozi).
u svakom slucaju je pametno znati sledece (ja imam telekom ADSL pa sam tu eksperimentisao sa raznim modemima, ne znam da li je i kod drugih ADSL provajdera isto). kada se nakacis sa jednim modemom onda jedno vreme neces moci sa drugim (ja obicno cekam pola sata - sat)

Ni jedan od tih fajlova ne može u telekomov MT882.
Od 2007-e imam na raspolaganju dva komada i sa jednim sam eksperimentisao i ubio sam ga. Uspeo sam da ga vratim u život tako što sam iz mog primerka iščitao firmware i naflešovao ga u taj crknuti i on već dve godine radi u pure-brige modu kod sestrića koji je od verata dobio ono g****ce koje ide na USB.

P.S. Flešovao sam ga preko konektora koji se nalazi unutar modema uz pomoć adaptera na paralel port uz odgovarajući software za flešovanje.

Poslednja izmena:
Da li moze da se ponese kopija potvrde da sam student ili treba orginal ?

Telekom: Studentima Internet za jedan dinar
Povodom Dana studenata, Telekom Srbija obezbedio je nagrade za najbolje studente u okviru beogradskih studentskih domova i pripremio za njih "Akademski ADSL paket.

Ovaj paket će svim studentima i zaposlenima u univerzitetskim ustanova u Srbiji omogućiti korišćenje jednog od najbržih internet paketa (Click4) po ceni najjeftinijeg (Click1).

Ovim povodom, na sportskim terenima studentskog doma "4. april" održana su takmičenja studenata u odbojci, košarci i fudbalu nakon čega su pobedničke ekipe nagrađene sa 36 mobilnih telefona.

Iste večeri, organizovana je i centralna manifestacija u Domu kulture "Studentski grad". Četrnaestoro studenata sa najvišim prosekom ocena, Telekom Srbija je takođe nagradio mobilnim telefonima, a nagrađeni su i studenti koji su zauzeli prva tri mesta na listi najboljih glasova Univerziteta.

"Naša kompanija je sa velikim zadovoljstvom podržala Dan studenata sa željom da skrenemo pažnju na činjenicu da je obrazovanje razvojni resurs društva u koji treba beskompromisno ulagati gradeći Srbiju za 21. vek! Nastojaćemo da i u buduće svojim aktivnostima stvaramo kvalitetno okruženje koje će mladim talentima pružiti mogućnost za razvoj i ostvarenje zapaženih rezultata kojima ćemo se svi ponositi", istakla je Milica Amidžić, direktor PR Sektora Telekoma Srbije.

Studenti koji se opredele za "Akademski ADSL paket" za prva tri meseca izdvojiće svega 4 dinara, 1 dinar mesečno za pretplatu i dinar za troškove zasnivanja pretplatničkog odnosa. Pored studenata, Telekom Srbija je u promotvni paket uključio i profesore i zaposlene u univerzitetskim ustanovama koji će prvih mesec dana za jedan dinar neograničeno koristiti brzi internet.

Akademski ADSL paket omogućava korišćenje interneta brzine dolaznog saobraćaja od 4096 Kb/s i odlaznog od 128 Kb/s, po ceni od 1208 dinara mesečno. Internet paket Click4 namenjen je korisnicima koji Internet koriste za intenzivnu komunikaciju, video konferencije, prenos filmova, muzike, softvera, on-line igrice i sl.

Prenos filmova, muzike, softvera :laugh:

Иде се преко класичне фиксне линије која је потребна за Адсл. Рутери који се деле задњих месеци су -Pirelli, који је по габаритима још већи од кинеза Хуавејца

drugar hvala na odgovoru, ali mene zbunilo jer na zvanicnom sajtu nema obavestenje nego pishe samo da ide neki 3g modem za tu studentsku akciju zato mi bilo cudno... jer kod kuce nemam 3g...

I nije 4096/128Kbit/s vec 4096/256Kbit/s. :)

samo da sbb ne odgovori na ove svinjarije telekoma :) pa ih skroz baci na dno ;)

Da li je kome stigao racun za telekomov ADSL za mesec mart i ako jeste da li su kojim slucajem umanjeni zbog loseg funkcionisanja u toku meseca ?

Telekom: Studentima Internet za jedan dinar
Povodom Dana studenata, Telekom Srbija obezbedio je nagrade za najbolje studente u okviru beogradskih studentskih domova i pripremio za njih "Akademski ADSL paket.

Ovaj paket će svim studentima i zaposlenima u univerzitetskim ustanova u Srbiji omogućiti korišćenje jednog od najbržih internet paketa (Click4) po ceni najjeftinijeg (Click1).

Ovim povodom, na sportskim terenima studentskog doma "4. april" održana su takmičenja studenata u odbojci, košarci i fudbalu nakon čega su pobedničke ekipe nagrađene sa 36 mobilnih telefona.

Iste večeri, organizovana je i centralna manifestacija u Domu kulture "Studentski grad". Četrnaestoro studenata sa najvišim prosekom ocena, Telekom Srbija je takođe nagradio mobilnim telefonima, a nagrađeni su i studenti koji su zauzeli prva tri mesta na listi najboljih glasova Univerziteta.

"Naša kompanija je sa velikim zadovoljstvom podržala Dan studenata sa željom da skrenemo pažnju na činjenicu da je obrazovanje razvojni resurs društva u koji treba beskompromisno ulagati gradeći Srbiju za 21. vek! Nastojaćemo da i u buduće svojim aktivnostima stvaramo kvalitetno okruženje koje će mladim talentima pružiti mogućnost za razvoj i ostvarenje zapaženih rezultata kojima ćemo se svi ponositi", istakla je Milica Amidžić, direktor PR Sektora Telekoma Srbije.

Studenti koji se opredele za "Akademski ADSL paket" za prva tri meseca izdvojiće svega 4 dinara, 1 dinar mesečno za pretplatu i dinar za troškove zasnivanja pretplatničkog odnosa. Pored studenata, Telekom Srbija je u promotvni paket uključio i profesore i zaposlene u univerzitetskim ustanovama koji će prvih mesec dana za jedan dinar neograničeno koristiti brzi internet.

Akademski ADSL paket omogućava korišćenje interneta brzine dolaznog saobraćaja od 4096 Kb/s i odlaznog od 128 Kb/s, po ceni od 1208 dinara mesečno. Internet paket Click4 namenjen je korisnicima koji Internet koriste za intenzivnu komunikaciju, video konferencije, prenos filmova, muzike, softvera, on-line igrice i sl.

Do kada ovo vazi?

Evo da se pohvalim da sam danas konacno dobio adsl (studenska akcija)!!!
781022305.png

koliko si cekao na realizaciju ? :)

pa da, to je ubedljivo najsugurnija opcija
imati aktivan IPTV, raskines ugovor za ADSL, port ti sigurno ostaje zbog televizije i onda samo podneses novi zahtev za ADSL
steta samo sto su poskupeli IPTV, nisam hteo da im dajem 825din pa sam raskinuo ugovor 25.2. ali ne zalim se :)

pa da, to je ubedljivo najsugurnija opcija
imati aktivan IPTV, raskines ugovor za ADSL, port ti sigurno ostaje zbog televizije i onda samo podneses novi zahtev za ADSL
steta samo sto su poskupeli IPTV, nisam hteo da im dajem 825din pa sam raskinuo ugovor 25.2. ali ne zalim se :)

Meni je IPTV za sad najbolja opcija jer mi nude ono sto ja trazim kao npr. mtv dance,mtv rock i mtv hits i jos sam zadovoljan kvalitetom slike i zvuka. U kg-u jos uvek nema D3/SBB tako da je ovo najbolje resenje.

Cekao sam nedelju dana i to sam potegao sve moguce veze.... Strasno je bilo!

Ja evo čekam već skoro 3 nedelje. Kao ostao je još jedan korak, a to je da me pozove tehnička služba. :wall: I tako već 2 nedelje. :mad: Lepo sam mogao da uzmem odmah kod Sezama, da prežalim studentsku akciju... :wall::wall:

Nemoj da čekaš već otiđi tamo u poslovnicu i pitaj što nije realizovano. Mene je pri zahtevu za studentsku kampanju ona službenica pitala da li hoću wireless router, rekao sam da hoću. Čekao sam nedelju dana, dojadilo mi i bez njihovog poziva otišao ponovo da vidim šta se događa. Kaže službenica da je sve u redu, ali nemaju "modema sa antenicom"(kontam da me zbog toga nisu zvali). Ali ko će čekati toliko, rekla je da će biti tek krajem aprila. I dala mi je neki polovan HG510. Došao sam kući, povezao i eto me na 3.5Mbita.

Koristim Click 1 od februara ove godine.... uz ugovornu obavezu na 1 god.
Zna li neko postoji li mogućnost da pređem na Akademski ADSL?

Koristim Click 1 od februara ove godine.... uz ugovornu obavezu na 1 god.
Zna li neko postoji li mogućnost da pređem na Akademski ADSL?

pa ako si Akademac,podnesi zahtev,mada sumnjam,ugovorna obaveza je ipak jaca tek 2 meseca kako koristis adsl,jedino ako bas imas nekog jakog u telekomu,mozda bi i uspeo,ako nemas,cuti di si:wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno