Lappy
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.04.2005
- Poena
- 675
"istureni stepen" - nova centrala U Vuka Karadzica u Staroj Pazovi. Nisam siguran, Obi Van, ti u Banovcima si valjda na toj centrali, ili imate neku svoju tamo??
Za sada fino funkcionise, najvise me je brinuo kilav odziv koji vidim da neki prijavljuju. Evo www.google.com (209.85.129.147):
Ping statistics for 209.85.129.147:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 57ms, Maximum = 69ms, Average = 62ms
Brzina:
![]()
Da ciriram sam sebe od pre mesec dana
Evo i neki utisak nakon tih mesec dana. Kao sto se moze videti iz ponovljenih ping / dl / up testova, sve je skoro u milisekundu i kb isto kao na pocetku.
Nemam neki razlog da hvalim telekom niti bilo sta, cinjenica da imamo jedan od najskupljih pristupa internetu u Evropi, itd.. Znaci izvuceno iz tog konteksta, cene i raspolozivih brzina, za sada radi veoma dobro.
I onaj sareni ruter je ok.. Spremio sam Linksys da ga odmah zamenim, medjutim dao sam mu sansu i evo sve vreme bez potrebe za restartom, uptime 500 sati, samo jednom je nestala struja pa je bio offline zbog toga. Znaci ni jedan minut prekida interneta iz bilo kog razloga do sada.
Iz iskustva sa komsijama / prijateljima itd, kada je bio neki problem, uvek je bilo neko elementarno nepoznavanje setovanja mreze, rutera i slicno.
Torenti, emule i tako to, nisam primetio neku razliku vezano za doba dana, kada se poklopi sve sto treba ide uvek 80 - 85 KB/ sec.
Evo ponovljeni testovi:
Ping statistics for 209.85.129.147:
Packets: Sent = 160, Received = 160, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 55ms, Maximum = 68ms, Average = 61ms