Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au al je tebi pregoreo osigurac :D
Sta da ti kazem, ima nas koji smo i u gorem stanju. Ja sam pisao Telekomu mailove, zvao 9813 i odlazio licno ali sve dzabe. Uvek mi kazu "Vi ste na PCM-u pa zbog toga ne mozemo da vam damo ADSL". K'o da mi je taj PCM ugradila Gradska Cistoca a ne Telekom pa nije nadlezan i da ga skine. Mene ovako mogu da zezaju par godina kad znaju da zbog PCM-a ne mogu da dobijem kod nijednog drugog provajdera.
Pa idi u korisnicki centar telekoma u bulevaru kralja aleksandra i podnesi zahtev za razdvajanje sa pcm uredjaja( ako vec nisi ), ja sam bio prijatno iznenadjen kad su mi posle mesec dana javili da mi je linija konacno cista...poz

Evo statusa iz Hawai modema kad radi u ADSL2+ modu:

Data Path Fast
Standard ADSL2+
Bandwidth Down/Up(kbps) 253/63
SNR Margin Down/Up(dB) 49.5/42.0
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/12.0

A evo kada radi u G.dmt modu:

Data Path Fast
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 256/64
SNR Margin Down/Up(dB) 39.0/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/11.5

Noise je manji u G.dmt i izbacuje mi max. 216kbps u speedtestu, sa ADSL2+ ide do max. 213kbps.

E sad, nije neki dobitak ali ako malo uporedimo podatke i podesavanja mozda i izvucemo maximum, svaki podatak dobrodosao...

Pozdrav!

Pa idi u korisnicki centar telekoma u bulevaru kralja aleksandra i podnesi zahtev za razdvajanje sa pcm uredjaja( ako vec nisi ), ja sam bio prijatno iznenadjen kad su mi posle mesec dana javili da mi je linija konacno cista...poz

Been there, done that... :D

Evo statusa iz Hawai modema kad radi u ADSL2+ modu:

Data Path Fast
Standard ADSL2+
Bandwidth Down/Up(kbps) 253/63
SNR Margin Down/Up(dB) 49.5/42.0
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/12.0

A evo kada radi u G.dmt modu:

Data Path Fast
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 256/64
SNR Margin Down/Up(dB) 39.0/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 19.5/11.5

Noise je manji u G.dmt i izbacuje mi max. 216kbps u speedtestu, sa ADSL2+ ide do max. 213kbps.

E sad, nije neki dobitak ali ako malo uporedimo podatke i podesavanja mozda i izvucemo maximum, svaki podatak dobrodosao...

Pozdrav!

Zanimljivo je da meni bolje radi u ADSL2+ modu, tada je protok oko 460k, dok je kod G.dmt moda 430k.

Pa upload mu je jos i boze pomozi ali download je stvarno zastrasujuce jadan.

Porazavaljuce...Uzas...

Sta li ja platjam:mad:
Telekom 256/64??????
Ako je ovo 256/64 da im j**** *****!
Uz to da dodam da u zadnja 2 dana radi u prekidima:crash:
Kako prolazi vreme imam utisak da Lelekom-ov ADSL sve gore i gore radi...
Lokacija Zajecar

Dal je slucajno adsl na isdn-u?

Od prvog dana mi je ovako.Ako neko ima download i upload kao i em2000 tu nesto mnogo nevalja.Pitao sam ga za isdn jer ako instalacija u objektu ima otvoren kraj dokazano tj. uverio sam se da se to desava redovno,download se prepolovi i pravi probleme.Dakle linija isdn broja sme da ide samo do nt-a,tj. splitera pa u nt, i nigde vise nesme da visi u prazno u kuci ili stanu pre splitera,od telekoma mora da ide samo i iskljucivo samo do splitera,nesme da bude u nekoj drugoj sobi u prazno.Posle nt-a normalno moze da se vodi broj bilo gde a onda moze i da nema aparat na njemu.To nesmeta.

Pa brate bar tu negde(220-250) al 140...:mad: tebi je to ok?

O cemu ti pricas? Kakav 140?
Tebi je download 0.02MB/s (odnosno 20 kB/s, verovatno zaokruzeno sa neke vrednosti izmedju 20 i 25), upload je 0.01 MB/s (odnosno 10 kB/s, verovatno zaokruzeno sa neke vrednosti izmedju 6 i 7).
S obzirom da se protok prikazuje u megabajtima u sekundi, ovo nije mnogo precizno za brzinu koju treba da izmeri.
Brojka 140 ms je ping do tog servera u budimpesti. Pozeljno je da bude sto manje, a tvoja vrednost je sasvim ok. Na primer, kod korisnika Perodeformero, ping je 166 ms. Kod tebe je BOLJE.
Nemas nikakvog razloga za :mad:

Pa,bolji mu je ping,ali neshto chisto sumljam da mu je bolji download.Kod mene je oko 25/27 kb/s ,torrenti od 22/26.

Dal je slucajno adsl na isdn-u?
Nije na ISDN-u.
Dzaba meni "dobar" ping kad mi download izmedju 16-24 kb/s u najboljem slucaju...Zakaci nekad i oko 28 ali to je trenutno,tako da ne bih to da racunam kao srednju vrednost.

Ima li razlike u pingu (do gateway-a) između ITU G.992.1 i ITU G.992.5 (što vi kažete g.dmt i ADSL2+)?

E ljudi jel imo neko ovaj problem: Instaliram modem i sve radi ok, prijavljuje da sam kontektovan svugde, sve lampice gore normalno, samo nece da mi otvori nije jednu jedinu stranicu niti da dozvoli antivirusu update. A kad probam sa drugovim modemom i userom kod neobeeja sve radi ok.

imam problem sa otvaranjem stranica do kraja. jel' zna neko kako ovo moze da se resi, jer strasno nervira...
dakle, vecina stranica se ne otvara do kraja od kako sam uzeo ADSL. koristim firefox...
anyone?

imam problem sa otvaranjem stranica do kraja. jel' zna neko kako ovo moze da se resi, jer strasno nervira...
dakle, vecina stranica se ne otvara do kraja od kako sam uzeo ADSL. koristim firefox...
anyone?

ja sam imao isti problem,
samo sam resetovao modem,
i to je to
thomson je u pitanju

ah, ja imam Havaji ruter i resetovao sam ga 50x (ne zbog toga, vec zato sto mi je lose radio ADSL) ali nista...

Ljudi ima li neko odgovor na moj problem? Instaliram modem i sve radi ok, prijavljuje da sam kontektovan svugde, sve lampice gore normalno, samo nece da mi otvori nije jednu jedinu stranicu niti da dozvoli antivirusu update. A kad probam sa drugovim modemom i userom kod neobeeja sve radi ok.

Idi u konfiguraciju rutera pa proteraj dijagnostiku, vidi da li uspesno pinguje dns (poslednja stavka kod huawei-a).

Drugi je maj. Oce li to dupliranje brzina :trust:

Kod mene sve radi ok ali kad poteram Diagnostics izbaci mi par stavki failed na slici dole, jel to normalno? Ako nije sta da radim...inace mi net radi ok...

Prilozi

• aaa.jpg
    aaa.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 95
Zrenjanin - U lokalnom listu objavljeno da je sve zavrseno sto se tice izgradnje infrastrukture i da se prvi ADSL korisnici iz podrucja strogog centra ocekuju od 23. maja, dok ostatak grada dobija posle 1. juna. Ne mogu da verujem, toliko sam ga cekao, a kada sam video kako je "radio" onaj "zdravko colic - nadlanu internet" sve mi se cini da cu izbeci telekom ovog puta. Pozdrav.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno