Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ima da se snimi podesavanje, naravno da se ne gubi nistakada iskljucis modem, inace forwarding portova u ovom Hawaii routeru je izuzetno lako odraditi, 30 sec. posla, da ponovim da mi je situacija izgledala jako cudno jer kao da je neko zatvorio taj port namerno? Ja drzim nekoliko portova forwardovano u routeru i cim sam promenio na drugi mula je proradila, veceras cu da probam onaj stari ponovo, bas me interesuje sta se desava

Ma ima da se snimi podesavanje, naravno da se ne gubi nistakada iskljucis modem, inace forwarding portova u ovom Hawaii routeru je izuzetno lako odraditi, 30 sec. posla, da ponovim da mi je situacija izgledala jako cudno jer kao da je neko zatvorio taj port namerno? Ja drzim nekoliko portova forwardovano u routeru i cim sam promenio na drugi mula je proradila, veceras cu da probam onaj stari ponovo, bas me interesuje sta se desava
nisam rekao da se gubi kada iskljucim ruter, ali kada izvrsis "hard reset" onda bi trebalo da se sva podesavanja vrate na default. ili ima nacin da se sacuvaju forvardovani portovi i pored hard reseta?
samo forvardovanje portova nije tesko, ali sam rodio mecku dok nisam pretvorio dinamicku u staticku IP adresu...a to se mora uraditi pre nego sto se pocne forvardovanje...
pozdrav
edit:
@cacanin: j*bes lampicu, koga briga cemu sluzi ako ti sve radi?

Poslednja izmena:
Ortak sa kojim sam u mrezi je uzeo Telekomov ADSL 512k, dok ja imam Verat 768k. Kada je pingovao www.google.com, vratilo mu se za 130-150ms, dok je meni ping ispod 40ms. U jednom trenutku, desilo mu se da nije mogao da otvori skoro nijednu stranicu, a sve mu je radilo ako ide preko ip adrese. I ja mu predlozim da stavi Veratov dns, i da pinguje ponovo.
I ping mu se vrati za 45ms. Medjutim, kada proverim internet konekciju njegovog rutera, sve izgleda u redu, sa Telekomovim DNS serverima na adresi:
Preferred DNS server : 212.200.191.150
Alternative DNS server: 212.200.190.150

Veratovi DNS serveri:
Preferred DNS server: 213.244.255.2
Alternative DNS server: 217.26.64.130

Sezam:
Primary DNS server: 194.106.188.2
Secondary DNS server: 194.106.188.17

Eunet:
Primary DNS serveri: 194.247.192.33
Secondary DNS server: 194.247.192.1

Ortak kaze da, po njegovom misljenju, brawser brze reaguje na upite. Tako da, ako neko moze da to istestira i da javi. Mozda je samo do njega, a mozda pomogne i drugima, posto vidim da gomila ljudi sa Telekomovim ADSL-om ima ping do gugla preko 100ms pa cak i 150ms.

...dok nisam pretvorio dinamicku u staticku IP adresu...a to se mora uraditi pre nego sto se pocne forvardovanje...

cek bre, ne mora, nebitno je da li je dinamicka ili staticka osim ako ti nije bitno da teras ftp, web, mail i ostale stvari na toj masini

Uzmes modem onakav kakav ti ga daju, ulogujes se u podesavanja odes na Basic pa na NAT i tu odaberes Redirect i tu ukucas adresu tvoje masine koju si prethodno u TCP/IP podesavanjima dodelio, 192.168.1.x (x od 5 do 255) i ukucas zeljeni port, save reboot ...

Evo ovde podesavanje za Hawaii i mulu

LM, jedno pitanjce, ovaj port koji sam dodelio muli mogu da koristim i za utorrent npr.?

sve ja to znam, ali na tom sajtu ti lepo pise da moras postaviti staticku IP adresu! to je obavezan medjukorak. a da bi to odradio treba da ukucas 5 parametara u TCP/IP, od kojih su dva telekomova DNS-a, a njih sam nasao na nekom forumu...pa cak i onda nije radilo iz prve...ali dobro, da se ne prisecam sada toga, na srecu to je iza mene...
btw. naravno da mi je bitno da idem na net, proveravam mail i sl. nisam uzeo ADSL samo zbog emule, zaboga...
@Mister D:
gde si iscackao te telekomove DNS-ove?
ja nadjoh ove:
195.178.32.2
212.200.13.13
i rade mi?!

Poslednja izmena:
ne kapiras, nebitno nemam sada vremena da ti objasnjavam a i vidim da ti je kratak fitilj, ***a :-(

nije mi kratak fitilj, odakle ti to :)
nema veze, dok radi ja sam hepi...

Poslednja izmena:
nisam rekao da se gubi kada iskljucim ruter, ali kada izvrsis "hard reset" onda bi trebalo da se sva podesavanja vrate na default. ili ima nacin da se sacuvaju forvardovani portovi i pored hard reseta?
samo forvardovanje portova nije tesko, ali sam rodio mecku dok nisam pretvorio dinamicku u staticku IP adresu...a to se mora uraditi pre nego sto se pocne forvardovanje...
pozdrav
edit:
@cacanin: j*bes lampicu, koga briga cemu sluzi ako ti sve radi?

Pa otkud znam sto sad ne trepce nego non stop sija a i download retko kad je 25 kb/sec skoro uvek ispod , ima neski problem pa reko ko ima isti modem pa da mi kaze kako je kod njega?

@Mister D:
gde si iscackao te telekomove DNS-ove?
ja nadjoh ove:
195.178.32.2
212.200.13.13
i rade mi?!

Probao je ortak te tvoje i rade ok. Cudno, ovi koje mu je detektovao ruter mu rade 3 puta sporije.

Ovo snimanje podesavanja o kome sam ja govorio podrazumeva da podesavanja snimis u neki fajl na kompjuteru.
Tools->Backup&Restore->Save config

ADSL Pokrivenost teritorije Srbije

Prilozi

• mapa_velika.png
    mapa_velika.png
    107.8 KB · Pregleda: 393
S obzirom da napolju ne pada sneg, kladim se da nije.
Ha...ha..ha.. pa znate odgovor...
ISDN mi je dosao glave. kao sto sam i napisao 50-tak strana ranije. Ali ovih dana (nedelja) ocekujem da ce stici modemi za isdn linije. A ima i jedna dobra stvar. Dobio sam ADSL na poslu i to paket 768, tako da mirno cekam...

ISDN mi je dosao glave. kao sto sam i napisao 50-tak strana ranije. Ali ovih dana (nedelja) ocekujem da ce stici modemi za isdn linije. A ima i jedna dobra stvar. Dobio sam ADSL na poslu i to paket 768, tako da mirno cekam...

Nema veze, kad te pozovu da potpises ugovor i uzmes modem ima da otrcis u Telekom kao kuca na tvom avataru. :D

telekom nazalost ne deli modeme, vec samo rutere :(

Sto nazalost?

zato sto moras da forvardujes portove...a za tim nisam bas nesto lud...

Ma daj...
Ti idi u wan settings i umesto PPPoE ukljuci Pure Bridge, i ostaje samo modem.
Trebace ti user/password od telekoma.

Koliko vidim,dr.Tiristor otvorio temu gde se prica kako je los ADSL u Kikindi.Tako da ce mozda tvoje cekanje biti uzaludno,ili se meni stvarno posrecilo.Net radi savrseno.

Moze li meni neko da pomogne sto se tice mog posta sa prethodne strane , naravno ko ima THOMSON modem???

Hvala unapred.

Moze li meni neko da pomogne sto se tice mog posta sa prethodne strane , naravno ko ima THOMSON modem???

Hvala unapred.

ako sve radi sta te briga da li treperi ili svetili
"ne menjaj konja koji pobedjuje"
ja imam isti modem, nekad stalno svetli nekad treperi

telekom nazalost ne deli modeme, vec samo rutere :(

Da li ovo znači da za pravljenje lokalne mreže (od četiri korisnika) nije potrebno kupovati dodatni rooter, nego da se samo ovaj koji se deli nakaći na svič i svi korisnici će imati internet??

verovatno je tako. meni je tako makar u firmi, ali u firmi mi je ADSL kod Beotela i koristim Sagem ruter...
@t.o.:
:hair: sada mi to kazes? koliko me je zivaca kostalo forvardovanje...
dakle kada se stavi pure bridge nema potrebe za forvardovanjem portova :trust:

Koliko vidim,dr.Tiristor otvorio temu gde se prica kako je los ADSL u Kikindi.Tako da ce mozda tvoje cekanje biti uzaludno,ili se meni stvarno posrecilo.Net radi savrseno.
Pa ja ne znam odakle tom Tiristoru problemi koje navodi . ADSL u KI radi sasvim normalno. Licno sam probao na poslu, kod prijatelja, kod sestre i svuda radi OK.
Inace najveci broj korisnika, navucenih na ISDN prevaru, a koji su se prijavili za ADSL su radnici Telekoma. Pa nadam se da ce sad pogurati da adsl za isdn pacenike stigne sto pre.

Poslednja izmena:
Da li ovo znači da za pravljenje lokalne mreže (od četiri korisnika) nije potrebno kupovati dodatni rooter, nego da se samo ovaj koji se deli nakaći na svič i svi korisnici će imati internet??

Tacno tako, samo prilikom kupovine switch-a dobro razmisli da li ces da kupis 5-to portni ili 8-portni, jer postoji mogucnost da se kasnije jos neko ubaci u mrezu ili da ipak bude neki slobodan port viska.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno