Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko je vama ostalima potrebno da, posle uspostavljanja konekcije rutera sa kompjuterom, možete da radite nešto na internetu? Pošto mi je danas stigao adsl, mislim da mu baš treba vremena dok se prikači preko PPPoE. Pristupim ruteru ali stoji X na PPPoE. Jel' ima još neko ovaj problem? Ruter je Huawei roze(poze): :D

Koliko je vama ostalima potrebno da, posle uspostavljanja konekcije rutera sa kompjuterom, možete da radite nešto na internetu?

Od kad se ukljucu ruter, prodje par sekundi pa se uspostavi veza sa racunarom. Posle toga prodje jos tridesetak sekundi da se uspostavi ADSL link.

Takodje stigao ADSL, za sada radi solidno, moglo bi i bolje
Ping:
google.com 167ms
last.fm 90ms
benchmark.co.yu 50ms

Poslednja izmena:
Meni se jedva zakači na PPPoE. Ne znam šta mu je, posle sat vremena, evo sad sam se nakačio.

Takodje stigao ADSL, za sada radi solidno, moglo bi i bolje
Ping:
google.com 167ms
last.fm 90ms
benchmark.co.yu 50ms

Ne znam sta se mi ovde lozimo. Evo izvestaj iz nekog trecerazrednog hotela u zapecku madjarske civilizacije (mesto Komarom, moram sutra da kupim auto-kartu da vidim uopste gde sam prespavao :) )

I sve to naravno za dz... To jest ukljuceno u cenu prenocista od cetrdesetak eura.

Meni se jedva zakači na PPPoE. Ne znam šta mu je, posle sat vremena, evo sad sam se nakačio.

I kod mene se uvece jedva zakaci. Ko zna koliko puta treba da proba. Sve javlja da su username i password neispravni. U toku dana sve to radi bez ikakvih problema.

Ne razumem se nista u ove adsl modeme i ja sam dobio juce od telekoma,ali to radi dosta jadno.Sve je na automatskim,fabrickim vrednostima,samo sam prikacio i nista vise.Pokusaj da skinem preko torenta neki fajl me je porazio.Da bi skinuo 700MB treba mu 18 dana,brzina je od 0,1 do 5Kb/s u najboljem slucaju.Ortak je rekao da treba da fowardujem portove???Cak je i bio kod mene i pokusao,ali nije mogao.Modem je huawei mt 882 iako na uputstvu pise mt 822.Ima li neko neki link za vise informacija.

Danas mi dobio drugar ADSL , ima ISDN i sve je povezano i nikako da zasvetle lampice koje su za ADSL vezane na Huawei ADSL modemu!
Sta meze da bude problem ? , povezano je prema prilozenom uputstvu !
POMOC!

I kod mene se uvece jedva zakaci. Ko zna koliko puta treba da proba. Sve javlja da su username i password neispravni. U toku dana sve to radi bez ikakvih problema.

ista stvar, potrebno x puta stisnuti connect, da bi na kraju nekako proslo, thomson speedtouch takozvani ruter...

Poslednja izmena:
Ma nista,utorent mi svo vreme prijavljuje zatvoren port,da nisu neki radovi kod telekoma,ptp stvarno radi bezveze,tehnicka podrska se ne javlja....Inace sam na Zvezdari.Kako tweak-ovati XP da dozvoli vise konekcija i da li to treba raditi?

Poslednja izmena:
Danas mi dobio drugar ADSL , ima ISDN i sve je povezano i nikako da zasvetle lampice koje su za ADSL vezane na Huawei ADSL modemu!
POMOC!

Spliter je vezan pre NetMod-a? Znači iz utičnice ide u spliter, iz splitera sa priključka modem ide u modem ( :) ), a phone u NetMod.

Koji LEDovi ti sve svetle? Nemoguće da ne svetli baš ni jedan.

Pa jedino ne moze da "slusa" p2p mrezu, tj. mreza ne vidi racunar jer je skriven iza NAT-a. Zato radi sporo.
I svaki soft fw (pa i onaj u Win-u) blokira dolazne konekcije.

Evo konacno, da prijavim proradila i mrezna grupa 033 Prijepolje
Sve funkcionise OK...

Pozdrav
Mikeli

POMOC!
Resen problem ! Bilo je nesto do telekoma !

Pa jedino ne moze da "slusa" p2p mrezu, tj. mreza ne vidi racunar jer je skriven iza NAT-a. Zato radi sporo.
I svaki soft fw (pa i onaj u Win-u) blokira dolazne konekcije.
OK je sve to, ali on ne rece da ima firewall... ?

Kao sto ranije rekoh,slabo se razumem u mreze,imam Kasperski internet security,a on svasta skenira,mozda treba nesto da podesim na njemu?Misleci da je neki virus instalirao sam jos jedan XP sinoc i na njemu samo instalirao drajvere i adsl modem i Kasperski i nista nisam dobio u brzini,surfanje i skidanje iz browsera je oko 8KB/s,mada mi je prekjuce pokazivao 18KB/s,o cemu se tu radi...Kasperski sigurno ima neki firewall,posto sam windowsov firewall iskljucio t.j. kasperski mi je trazio da ga iskljucim u procesu instalacije.

Poslednja izmena:
Kaspersky Internet Security ima u sebi i firewall probaj samo na kratko da ga ugasis skroz i vidi kako ti radi bez njega ako ide full speed onda samo treba kroz firewall da pustis p2p program, ako ne onda verovatno mora da podesis portove na modemu

Ima zadnji da ga dobijem *** :wall: :crash:

Cekaj, kako zatvoren port kad rece da ti µTorrent radi... kilavo, ali radi, tj. kaci se... ?

Nisam dovoljno direktan :) : Otvoren port nije neophodan, ali radi kilavo jer nema chistih inbound konekcija.

@maddog74 Obican surf s ovim nema veze. Za p2p odradi port forward na adsl ruteru! I soft-fw bi po defaultu trebao da blokira te konekcije znaci podesi ga. Probaj neki jednostavniji firewall npr. ovako neki :d

Dobro je da većina ima neke probleme,znači da je dobila ADSL.Već će mo se snaći za forvdovanje potova i u radu sa p2p programima.

ja sam ceo vikend forvardovao portove za mulu, i na kraju je proradilo, a kako nemam pojma. ali mi se zato danas oko 14h sve zakucalo i od tada nista, ni net ni p2p. videcu uvece kada dodjem kuci da prckam malo. moguce da mi je PeerGuardian pokarabasao net (otprilike kada sam ga instalirao sve se syebalo)...ali i to sto kazes, vazno je da ljudi dobijaju, a ostalo cemo vec srediti nekako...

@t.o. dobar fw:),probacu kad stignem kuci,covek mora svasta da nauci zarad uzivanja...

meni sve prslo na ovom v546v6, ne mogu ni u softver da udjem, ni da ga resetujem, ni preko browsera na 192.168.1.254, kacio, raskacio, inicijalizuje se, svetle sve lampe osim interneta kojeg naravno ni nema... puf...

sta sad?

Poslednja izmena:
kakvo cudo je ova elektrodistribucija, nestane struje na pola sata i ja posle palim komp i imam sta da vidim, ruter proradio sasvim najbolje, konektovao se iz prve woohooo :d

Пробај преко 10.0.0.138 да се улогујеш на модем мене је синоћ зезало исто али кад сам ушао преко ове адресе нет је прорадио.

Ima zadnji da ga dobijem *** :wall: :crash:
Ne boj se.. nisi sam. Pravicu ti drustvo. Postovacemo do 187 strane ako treba. Kod mene u KI je situacija sledeca. Svi dobili osim onih (pa i ja) koji su na ISDN. A Kad ce stici modemi za ISDN linije, ne zna se. Ima li ih na lageru, jel treba tek da se uvezu, niko nema pojma. Otprilike osecam se kao na pocetku price, negde na prvim stranicama teme. Na moje pitanje kad stizu, poznati odgovor.. pocetkom, krajem, u drugoj polovini i sl. Odoh ja na tavan... :wall: :crash:

ljudi juce sam dobio adsl da li je normalno da je ovoliko uploadovao??????
samo sam koristio torrent! nemoguce jer sam ogranicio da na svakom fajlu bude 1kB.

Prilozi

• adsl.jpg
    adsl.jpg
    27.2 KB · Pregleda: 134
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno