Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni nije nijednom pukla za ova 2 meseca, tako da je to neshto do vas :)

pa naravno da je do nas :)

samo da otkrijemo sta je to kod nas, tj kod svih nas koji smo dobili adsl u zadnjih 15ak dana i vise ;)

Kako vidim problemi sa Telekom ADSL-om su uveliko poceli, pola ljudi ovde u Subotici ne moze da koristi svoj mail, a meni stalno puca ADSL veza, jako lepo.

Kod mene radi ko i prvog dana, sve ok. Evo baš sam skidao torrent(1,7GB) do malopre, prosek brzine 25kB/s. Veza stabilna, ne puca, ping do bencha prosek 40ms, google 150ms, e-mail radi. Ja nemam zamerke. :,,:

SBB je njasre u pola BG-a i dosta manjih gradova, dok npr kod mene u NS problemi su pojedinacni i jako retki, ja do sada nisam imao problema, a vec ga koristim skoro godinu dana :)

Turbo priključenje

U subotu odem sa komšom do Telekoma da se prijavi za ADSL a juče (sreda) sam bio kod njega da mu privežem dobijenu opremu, WOW to je baš bilo turbo.

Do sada nisam uspeo da se ulogujem na moj mejl nalog a nisam dobio nikakve setinge za korisćenje 20MB web prostora koje su naveli u ugovoru. Sačekaću malo da se slegne prašina a onda ću da ''nasrnem'' na support sa sve gomilom pitanja.

Za ovo kratko vreme nisam imao problema sa konekcijom, sve ide normalno bez iskaknja-prekida i u okviru deklarisanih brzina.

meni sve ekstra radi kuc kuc kuc :)
mail takodje, pop3.nadlanu.com i smtp.nadlanu.com, su mail podesavanja i radi normalno i web mail i iz outlook-a,
vez je uvek stabilna i nikada ne puca

@G!!!
u kom si kraju grada? ja sam u Zanatlijskoj bivsa Ive Lole Ribara, kod Jankove skole
ja sam moju kartu za chemical nabavio vec u prvoj rundi

Jel uveo neko u Sapcu ADSL preko Sezama, danas sam dobio SMS od njih, kazu da je prikljucak instaliran i da se sto pre javim da se dogovorimo oko pocetka.

meni sve ekstra radi kuc kuc kuc :)
mail takodje, pop3.nadlanu.com i smtp.nadlanu.com, su mail podesavanja i radi normalno i web mail i iz outlook-a,
vez je uvek stabilna i nikada ne puca

@G!!!
u kom si kraju grada? ja sam u Zanatlijskoj bivsa Ive Lole Ribara, kod Jankove skole
ja sam moju kartu za chemical nabavio vec u prvoj rundi

bare, kneza milosa :)
kemikali kupljeni uz exit popust ;)

i u indjiji proradilo bome, ko zmaj a i bolje!
768/192
106022202.png

generous...

Danasnji info:
Od 2. aprila ADSL u Kruševcu, Novom Pazaru, Prnjavoru...
Spisak centrala koje će biti puštene u ponedeljak 2. aprila, po mrežnim grupama:
011 - Beograd Centar
020 – Novi Pazar Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Ukras
037 - Kruševac Bivolje, Brus, Varvarin, Kruševac, Lazarica, Pakašnica, Prnjavor, Pakašnica, Rasadnik, Šumice, Ćićevac, Pakašnica

meni web mail ne radi od kad sam dobio adsl...a "resavaju" problem vec mesec ipo...ako ne i duze :smash:

Ni meni webmail ne radi od pocetka. Kad otkucam username/pass krene da nesto ucitava i ucitava i ucitava i...
Posto mi ovo nije nesto neophodno, nisam ih ni jurio da mi popravljaju.
smpt i pop3 rade normalno.

I u Sremskoj Mitrovici je proradilo kod Telekoma,mi koji smo kod Euneta jos cekamo...Ajde neko ko je bio u slicnoj situaciji ako moze da mi kaze kolika je vremenska razlika u uvodjenju adsl izmedju Telekoma i ostalih provajdera,jer je ocigledno da je telekom svuda prvi.

U subotu odem sa komšom do Telekoma da se prijavi za ADSL a juče (sreda) sam bio kod njega da mu privežem dobijenu opremu, WOW to je baš bilo turbo.

Hah, nije to ništa. Drugar se u utorak(27.3.) uveče prijavio preko sajta, a juče u 14h su ga zvali da dođe po opremu. :eyebrows: Nisam mogao da verujem, manje od 24 sata, šta im je odjednom, popravljaju se.

Situacija sa pingom me malo brine,jer u ovoj temi vidim mnogo bolje pingove,a kod mene je oko 300ms!U pitanju je Vrnjacka Banja...nije samo kod mene slucaj vec i kod drugara koji je danas dobio modem...Zvao sam podrsku,bili su stvarno ljubazni i uputili me na www.speedtest.net !Utvrdili su da je ping stvarno los i rekli da ce resiti-sutradan zvao lik iz Telekoma ,rekao da je kod njih sve u redu i na tome se zavrsilo!Sta raditi,osim nadati se da ce srediti kada se vise ljudi pozali!Inace nema pucanja veze,download-upload rade zadovoljavajuce tako da tu nemam primedbi!

:laugh:

Poslednja izmena:
Posto danas dobijam adsl, zanima me posto imam 2 telefona u stanu, kako da ih povezem , jer iz splitera imam jedan izlaz za telefon a drugi je data? Dakle chime posle splitera radzvojiti telefonski izlaz na dva voda ?

Poslednja izmena:
Dakle chime posle splitera radzvojiti telefonski izlaz na dva voda ?
mozes da kupis obicnu uticnicu koja ima vise izlaza i da je povezes na taj izlaz iz splitera
ili taj kabal koji ide iz splitera preseces i na njega zalemis sve ostale kablove, ja sam ipak odradio prvu varijantu, malo je elegantnije ali i druga radi normalno

Ok, hvala puno

Da nebi pregledao ovih 70 strana, ako može neko da pomogne oko portova na telekom ADSL-u. Trebaju mi TCP i UDP portovi za eMule.

Dobio sam informaciju da ne morate biti godinu dana korisnik, već ako raskinete ugovor samo vratite modem i to je to. Proveriću sutra pa vas obaveštavam.

i ja imam tu info, istina nezvanicno to se shushka,...

Ljudi ja maolpre dobio ADSL - Cacak.
nakacio modem na mreznu i ovo odmah proradilo.
Neznam trebam li jos sta da odradim ?

Poslednja izmena:
Situacija sa pingom me malo brine,jer u ovoj temi vidim mnogo bolje pingove,a kod mene je oko 300ms!U pitanju je Vrnjacka Banja...nije samo kod mene slucaj vec i kod drugara koji je danas dobio modem...Zvao sam podrsku,bili su stvarno ljubazni i uputili me na www.speedtest.net !Utvrdili su da je ping stvarno los i rekli da ce resiti-sutradan zvao lik iz Telekoma ,rekao da je kod njih sve u redu i na tome se zavrsilo!Sta raditi,osim nadati se da ce srediti kada se vise ljudi pozali!Inace nema pucanja veze,download-upload rade zadovoljavajuce tako da tu nemam primedbi!

Izvinjavam se ,ali moram da citiram samog sebe!Juce sam poslao mail Telekomu sa zalbom na visok ping koji je bio oko 300ms ka www.speedtest.net Danas je spao na 130ms

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno