Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sacekaj telekom.Bio sam u korisnickom servisu i do kraja ovog meseca bi trebao da dobijem, a kako sam ih razumeo sve je spremno, modemi stigli, ama bas sve. Samo cekaju ove glavonje da kazu pustite. Kod sesama ti ipak ne bih preporucio. Kad si vec toliko cekao, sacekaj jos tih max 10 dana. ***. i ja cekam jos od novembra. Slao sam im dosta meilova i dosadjivao. Ipak i ja sam razmisljao i odlucio da sacekam jos tih par dana

Deluje mi kao bolja opcija, ali nisu me ni zvali, sad postoji opcija da sam kod Telekoma recimo stoti na listi cekanja i da cu ako budem cekao kod njih dobiti krajem godine, mozda lupam, ali bih voleo da mi makar jave da znam na cemu sam, ovde kad odes u postu kod mene nemaju pojma, kao da dodjes i pricas na hindu jeziku, samo slezu ramenima. Telekom valjda daje jedan broj portova ostalim provajderima, mozda sam kod Sezama u vrhu prijavljenih u svom mestu, to me samo kolje...ne znam do kad cu cekati kod telekoma...

Hvala Bogu došao je i taj dan da i u Pančevu imam ADSL!

Dobio sam Thomson ADSL2+ ruter model Speed Touch 546 v6 sa sve pratećom dokumentacijom na kojoj je sve lepo didaktički objašnjeno, znatno bolje u odnosu na mađarskog ISP-a. Sve sam povezao sledeći dobijeno uputstvo i radi mi net brez problema, jupiiii. :)

Ruter je crne boje, greje se pri radu ali mislim da nije ništa zabrinjavajuće. Primetio sam da na mestu gde se ruter greje ima nekoliko kondenzatora, kako baš tu da ih metnu? :(

Mađarski ISP je blokirao neke portove pa sam za odlazeći mejl morao da koristim njihov SMTP server dok kod Telekoma to nije slučaj.

Brzina je OK, dosta bolje u odnosu na Dial-up ali i dosta sporije od onog na šta sam navikao. No dobro, valda će uskoro da povećaju brzinu, nadam se jer je i kod Mađara bila takva praksa. Ovaj ruter je ADSL2+ ready tako da nemam frke sa ''brzom vožnjom''. :)

Sve u svemu, zadovoljan sam i nadam se da će Telekom uskoro povećati brzine.

Dobro, da je sve krenulo nabolje sa tim ADSL om, pogotovo u Pančevu.

Koji početni brojevi imaju ADSL u Pančevu, meni su rekli da Kotež 1 ima mogućnost, i da bi uveli za mesec dana

Ljudi Cacak , kako nije uni jednoj prici? , zna li neko nesto?

Živeo sam u HUngariji sedam godina i imam višegodišnje iskustvo sa ADSL-om.

Dobro, da je sve krenulo nabolje sa tim ADSL om, pogotovo u Pančevu.

Koji početni brojevi imaju ADSL u Pančevu, meni su rekli da Kotež 1 ima mogućnost, i da bi uveli za mesec dana
Ja sam na Kotežu I a broj mi počinje sa 3.

I ja sam dobio u subotu. Thomson 546 radi odlično. Mislio sam da ću dobiti Huawei, čak sam i ištampao uputstva za forwarding portova, ali... nema veze, ovaj se jako lako namešta. Mada i mene zabrinjava to što se greje.

Pošto sam ja 512/128, a većina ljudi koje znam imaju 256/64, ne mogu da uporedim, tako da ako bi mi neko rekao iskustva sa download brzinom. Kod mene je 52-53 kB/s na Flashgetu, i nešto mali manje na torrentima. Ne znam da li to može da zavisi od setovanja ovog modema.

Evo i speed testa:
104441402.png

Evo za one koga zanima, a zivi u Valjevu.
Danas je kenulo prikljucivanje i upravo sam saznao da ce po 10-tak ljudi dnevo(sto mi se cini malo) biti prikljucivao i dobijati modeme. Neki fin gospodin se javio i saznao sam da sam 17-ti. Inace pre ovoga mi rece da nisam medju prvih 100 ljudi. heh. Jos saznah da u ovom gradu ima jos neko sa isitim imenom i prezimenom kao moj otac. Inace su krenuli redom. ko je se kako prijavio, tako ce i dobiti adsl. Samo mi ne ulazi u glavu kad je se onih 16 ljudi prijavilo. Cale se prijavio 1.nov oko 7:40h pre posla(to znam sigurno) i 17sti. Ma bitno je da su krenuli KONACNO!

Pa ovi ce da me izlude skroz ***, kao sto sam vec pisao zvali me iz Sezama i kao danas pocinju da ukljucuju kod mene u Novim Banovcima, i da bi trebalo da se odjavim kod Telekoma da bi od njih dobio ADSL u narednih desetak dana. Sad sam navatao neki broj Telekoma u mom mestu i u NS i na oba mi kazu da nemaju pojma da ce biti od danas u Banovcima, i da ce biti ali u toku godine !"#$"#!#×#*!!!!!:wall: ...e sad jesu oni svi zajedno prolupali ili sta...

@Masnikosa, ti si bre u Telekomu aj vidi za moj kraj da li planiraju nesto ili da ukinem internet za stalno...:smash:

Poslednja izmena:
Samo da kažem da je izgleda krenulo priključivanje i u Vrnjačkoj Banji (mrežna grupa 036). Danas su me zvali iz Telekoma da idem da potpišem ugovor.

Imam jedno pitanje, jel' može da se raskine ugovor posle 5-6 meseci?

Moze kad hoces, ako platis onih 5000 i nesto. Misim da to vazi za one koji su prikljuceni sa popustom, odnosno za one koji nisu platili setup.
Onaj ko je platio setup, mislim da moze da raskine ugovor kad hoce?

Pošto sam ja 512/128, a većina ljudi koje znam imaju 256/64, ne mogu da uporedim, tako da ako bi mi neko rekao iskustva sa download brzinom. Kod mene je 52-53 kB/s na Flashgetu, i nešto mali manje na torrentima.
OK je to. Na 256/64 paketu download "sa obicnog interneta" :d je 26-27kB/s, na torrent-ima nesto manje naravno... sad, ti imas 512/128, znaci ona download brzina x2 i to je to :)

u ugovru pise da se ugovor ne moze raskinuti pre nego sto se navrsi jenda/B] godina od potpisivanja,
ali ako zelis da reskines ugovor samo se ponasaj onako kako ne treba i telekom ce sam raskinuti ugovor,

procitaj ugovor kad ga dobijes pa ces videti

p.s.
ja nisam platio setup 5000 nego ja sam u onoj akciji popusta

Poslednja izmena:
Vrnjacka Banja danas dobili!Nego nesto mi je extremno visog ping na serverima....gde mi je sa wirelessom bio oko 190 sada je 600ms!Videcemo jos...

E ovako, ljudi, u Šapcu je počela podela modema. Oni nikog ne zovu, već moraš sam da odeš i odmah ti daju modem. Saznavši za to, moj rođak je otišao, i dobio ADSL odmah. Ja otišao (a ja sam sa centralom na isturenom mestu, inače centrala ima teh. mogućnosti) i lik mi kaže da sam na isturenom mestu, nema ništa od toga. Ja ga ljubazno zamolim da mi kaže kad će biti, on kaže "ma nema ništa od toga, urađena je samo nova centrala, za ostale se ne zna". Pitam ga hoće li biti bar u toku ove godine, on nezainteresovano odgovori "šta znam, trebalo bi". ja sam zahtev podneo 30. oktobra prošle godine, i tek nakon, evo, 5 meseci, dobio odgovor da nema ništa od toga za sada, a kad će biti - nemaju pojma, što mi govori da od ADSLa nema ništa u ovoj godini sigurno, pitanje da li će biti i u sledećoj. Za wirelles, nemam optičku vidljivost sa AP-om, kablovska još nije prošla kroz moju ulicu, tako da - ostajem na dial-upu, nemam alternativu. Ne vredi, moram pokušati da se udam za neku, od sad prvo što pitam devojku pri upoznavanju ima da bude "na kojoj si centrali, mala", inače ništa od seksa
icon_mrgreen.gif

Yebo Telekom, da-Bog-da pocrkali svi do jednog i pekli se u najvrelijem paklu!
brickwall.gif
brickwall.gif
brickwall.gif
Za mene je ova tema završena. Svima koji su dobili ADSL čestitam i želim puno sreće, a ovima koji mu se nadaju želim takođe puno sreće. Pozdrav, i sve najbolje
icon_wave.gif

Poslednja izmena:
bedak mladene druze.sta da ti kazem.ja sam odmah isti dan kada sam dobio adsl ovde napisao da nemogu da verujem da sam ja u ovoj rupi gde zivim dobio a da neki u vecim gradovima ili delovima Bg-a nisu.jednostavno ti si kolaterarna steta adsl-izacije Srbije.juri taj kablovski,nagovaraj komsije.sta da ti kazem.p.s.ima li sta novo od cece,he he.

u ugovru pise da se ugovor ne moze raskinuti pre nego sto se navrsi jenda/B] godina od potpisivanja,
ali ako zelis da reskines ugovor samo se ponasaj onako kako ne treba i telekom ce sam raskinuti ugovor,

procitaj ugovor kad ga dobijes pa ces videti

Pa.. Fora je u tome što sam u Vrnjačkoj Banji još nekih 5-6 meseci pa se selim za Beograd. Zbog toga se razmišljam da li da uzimam ADSL jer bih onda morao da raskinem ugovor nakon tih 6 meseci.

Pa.. Fora je u tome što sam u Vrnjačkoj Banji još nekih 5-6 meseci pa se selim za Beograd. Zbog toga se razmišljam da li da uzimam ADSL jer bih onda morao da raskinem ugovor nakon tih 6 meseci.

Ne secam se sta pise u ugovoru, ali misilm da ti ugovor nije vezan za broj telefona. Trebalo bi da mozes da prebacis na Beograd. Pitanje je samo sta ti se vise isplati u slucaju da nemas tehnickih mogucnosti u Beogradu: da li da placas pretplatu, a da ne koristis ADSL ili da raskines ugovor.

Jel' neko zna kako se placa Telekomov ADSL? Evo vec mesec dana ga koristim i nisam dobio nikakav racun. Pretpostavljam da ide sa telefonskim racunom?

Takodje, jel' jos neko pokusavao da predje na jaci paket? Jel' istina sto je neko napisao da samo treba pozvati 9813 i traziti jaci paket, ili ipak mora da se ide u Telekom, potpisuje neki aneks ugovora, ako uopste moze da se promeni paket?

Jel' neko zna kako se placa Telekomov ADSL? Evo vec mesec dana ga koristim i nisam dobio nikakav racun. Pretpostavljam da ide sa telefonskim racunom?

Bilo je reci o tome. Placa se uz telefonski racun. Prvi put placas za onoliko dana u mesecu koliko si koristio.

bas vam zavidim... :)
ja cekam jos uvek na prosirenje glupave Denkove.. pitaj boga koliko vec meseci.. :mad:

Evo i ja sam danas u Pancevu dobio ADSL i mogu da kazem da trenutno nisam prezadovoljan. Na speedtestu mi je up oko 20kb/s dok mi ping sa googleom ide od 150 do 550ms!

jel' ima neko da je dobio sa Zvezdare? jel' zovu telefonom ili ti sibnu mejl?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno