Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ja vec odavno imam ADSL i sve mi je OK pa rek'o sto da se ne pohvalim malo :d

Lepo izgleda da su se nesto zeznuli
Evo sada sam skinuo novi nero za 28 minuta
trenutna brzina mi je bila 120 kilobajta u sekundi.
Inace pored mi je radio i torente i emule i slusam radio.
Zesce su se nesto zeznuli.:banana: :banana: :banana:

Čekaj kad se prikače i ostali, uživaj dok možeš :guitar: udri po torentima

Dobio i ja. :D Zasad fino šljaka, nemam primedbi sem za ovaj ping. Mada je do google oko 60ms.

Poslednja izmena:
od 5.3 krece i Eunet u Subotici ....

Da, slali su mejlovima obaveštanje, od ponedeljka javićemo utiske i mi ostali koji nismo izabrali
Telekom. Valjda će i ostali ISP-ovi biti zadovoljavajućeg kvaliteta.

ako ste vec spominuli torrente, da li treba nesto specijalno da se podesava? ne radi bas kako treba, nesto sa port-om ne valja, bilo sta da upisem nece da prodje.
preporuke?

preko cega si prikacio modem, usb ili mrezna?
a ne bih se ni cudio da su svi navalili na torrente i da kod mene nece:d
inace sve ostalo radi ko "munja" konstantno skida na 30KB/sec +/- 1KB

Dobro najzad ima zadovoljnih korisnika Telekomovog ADSL-a.Pogledajte samo pre nepunih mesec dana postove i tadasnje reagovanje clanova foruma na uvodjenja istog.

Ljudi kakva je procedura oko uzimanja modema?! Jel Mora Vlasnik telefona da ide da potpishe ugovor?!

Ljudi kakva je procedura oko uzimanja modema?! Jel Mora Vlasnik telefona da ide da potpishe ugovor?!

Telefon se vodi na mog oca,ali sam ja potpisao ugovor :smoke:
Neznam, mozda su se zay**** :-devil-:

To sto smo pljuvali Telekom ne znaci da ih ne volimo. Kod nas u Srbiji ako hoces da nesto krene kako treba samo ga malo popljujes - pljunes u ruke pre nego sto se prihvatis nekog posla, detetu se kaze "puj, puj, ne bilo ti uroka" i tako to :D

A najveca fora sa Telekomovim adsl-om je, za mene, sto je onaj Huawei modem u stvari ruter, sto ima ugradjen firewall i sto radi ko lud. Na nekom stranom sajtu sam procitao da je Huawei vodeci svetski proizvodjac takve opreme i da je gomila brendova, u stvari, Huawei ispod plastike. Takodje kazu da u nekom delu Indije gde padaju monsunske kise i gde je vlaznost vazduha najvisa na svetu jedino Huawei modemi i ruteri mogu da rade pa se ljudi kunu u njih. :d

A i Huawei smo malo upljunuli kad smo procitali da je Telekom porucio 300.000 njihovih modema. Zato i radi tako dobro. Jedino sto svetli ko lud - ko proslava kineske nove godine kad radi.

A i Huawei smo malo upljunuli kad smo procitali da je Telekom porucio 300.000 njihovih modema. Zato i radi tako dobro. Jedino sto svetli ko lud - ko proslava kineske nove godine kad radi.

Ne znam kako se to tebi cini ali ja bi radije pogasio sve te lampice posto kineske stvari koje svetle na sve strane uglavnom kriju u sebi boflu na kubik, tako je i sa 150 lampica za jelku po ceni od 100 dinara a tako je i nekada bilo sa kasetofonima koji svetle kada muzika svira, samo je problem sto ne svetle u ritmu muzike i jos stala moja dva druga pre jedno 10-12 godina na stand tu na subotickom buvljaku gde je covek drzao samo takve kasetofone sto svetle a njih dvojica inace profesionalno prave zvucne kutije, zagledali se oni nesto im nije jasno a tip ih ladno pita "sta je momci, parite oci, a?" Nemoj da ovo ispadne tako. Modem, odnosno ruter :D se prilicno greje i meni se zaglupio vec 4-5 puta.

Cene u Nemačkoj (najjeftinije ponude, važe za 40 gradova, okolina plaća nešto više):

DSL 1000 Flat: 16,99 €
DSL 2000 Flat: 16,99 €
DSL 6000 Flat: 19,99 €
DSL 16000 Flat: 24,99 €

Na gornje cene treba dodati i mesečnu pretplatu za telefonski priključak, koja se kreće između 15 € (1 broj) do 20 € (ISDN, 3 broja), pošto se za sada ADSL ne može naručiti bez telefonskog priključka, ali je u planu i razdvajanje ADSL-a i telefona.

I kako kad procitas ovo da volis nas Telekom???:wall:

Dobro najzad ima zadovoljnih korisnika Telekomovog ADSL-a.Pogledajte samo pre nepunih mesec dana postove i tadasnje reagovanje clanova foruma na uvodjenja istog.
Izgubljeno vreme ce tesko moci da se nadoknadi. Ko zna gde bi danas bili i sta radili da smo imali ADSL pre dve godine. Uzivajte malo, odmorite, a onda da opletemo i trazimo dupliranje brzine za istu cenu.
Inace, ja jos uvek cekam... Presli Dunav, uveli u Pancevo, mene preskocili pa pravo u Suboticu. Valjda ce u povratku da navrate..

Modem, odnosno ruter :D se prilicno greje i meni se zaglupio vec 4-5 puta.

Imam ja i TP-Link 8840 i mogu ti reci da se jednako greje kao i Huawei. Ono jeste da je nesto manje zagrejan od Huawei-ja, ali treba imati u vidu i da je duplo veci pa je ruka i nesto dalje od izvora toplote. :d

Inace ja dva dana naizmenicno koristim Huawei i TP-Link i nijedan mi se nije zaglupio nijednom, cak ni kod diskonektovanja i ponovog konektovanja. Jedino sto sam ja brljao po opcijama TP-Linka pa sam ga u jednom trenutku ucinio impotentnim.

Telekomu za sada mogu da zamerim samo tri stvari - prvu, sto ne daju korisnicima neka detaljnija uputstva i parametre za podesavanje modema/rutera, u slucaju da resimo da ne koristimo Huawei, nego neki drugi uredjaj. Drugu, sto korisnicima ne kazu da cim dodju kuci treba da promene default password za pristup opcijama modemu i, trecu, sto je protok osetno slabiji preko dana (posebno tokom radnog vremena), negoli nocu kad sve radi mnogo bolje.

Poslednja izmena:
To sto smo pljuvali Telekom ne znaci da ih ne volimo. Kod nas u Srbiji ako hoces da nesto krene kako treba samo ga malo popljujes - pljunes u ruke pre nego sto se prihvatis nekog posla, detetu se kaze "puj, puj, ne bilo ti uroka" i tako to :D

A najveca fora sa Telekomovim adsl-om je, za mene, sto je onaj Huawei modem u stvari ruter, sto ima ugradjen firewall i sto radi ko lud. Na nekom stranom sajtu sam procitao da je Huawei vodeci svetski proizvodjac takve opreme i da je gomila brendova, u stvari, Huawei ispod plastike. Takodje kazu da u nekom delu Indije gde padaju monsunske kise i gde je vlaznost vazduha najvisa na svetu jedino Huawei modemi i ruteri mogu da rade pa se ljudi kunu u njih. :d

Jeste, a čuo sam i da je NASA angažovala Huawei da napravi svu komunikacionu opremu za novu bazu na mesecu.

Mislim, stvarno...

I meni se zaglupio par puta, upale se sve LED i ništa, ne radi net. Moram da ga isključim/uključim. :crash:

Pa izgleda da se svima zaglupljuje modem, verovatno se i Indijci zato i kunu u njega ko sto kaze McRadisa...ali u stilu daBog da ti huawej modem/ruter kontrolisao skretnice kada se dva indijska express voza mimoilaze.

Interesantan datum 1. april :D

!

samo da ne bude ....
apriliiiiiiiiiililllllllliiiiiiiiiiiiiiiiii .....

Ovo sa prvim aprilom je skroz smesno.
Da, sigurno ce sada za 30 dana da osposobe preostalih hiljadu (ili koliko vec centrala) a toliko ih nisu ukupno odradili za 2 godine.

Ako budu imali interes da sprovedu sve centrale do 1. aprila to ce i uciniti jer imaju dovoljno kapitala da to ucine ne za mesec dana vec za nedelju dana, samo nemaju interes da rade tom brzinom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno