Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za zenu

• Začetnik teme Začetnik teme m1tsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji mobilni telefon kupiti

m1tsu

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2020
Poena
115
Treba mi telefon za zenu pa me zanima sta je najbolja kupovina trenutno? Zena mi je u kasnim 20im ako to moze da pomogne, voli puno da prica i da fotka (uglavnom selfije, hranu, odecu i slicne gluposti) i da pretrazuje neke krpice po internetima. Do sada se patila i snalazila sa Xiaomi S2 pa ce verovatno bilo sta sto joj uzmem biti nebo i zemlja. Ono sto bi trebalo da bude koliko toliko bitno pored gore pomenutih informacija da ima pristojnu da ne kazem jacu bateriju. Koristice se i neka manja aplikacija za posao i jako je bitno da prilikom minimiziranja iste ne kresuje, sto bi znacilo bar 4gb rama ako ne vise.

Ponuda mi deluje bas skrnavno, mozda i najtuznije u prethodnih X godina, ali po onome sto sam procitao naginjem ka Note 8 pro ili Realme 7 pro. N8P bi joj sigurno zavrsavo posao, ali ajde, neka malo promeni Xiaomi. R7P verovatno overkil, ali ce sa njenim koriscenjem moci da ga koristi duze od 2g sigurno. Neki predlog, savet? Zahavljujem!

Ako već imaš ugovor ne može popust od 12 meseci,maksimalno 2 ,tako mi je rekao lokalni prodavac

Isto gledam telefon za sestru uz red box,njoj je najbitnija kamera i da nije velika doplata .
Nisam pametan šta da joj predložim

Ako je obnova ugovora, onda ide 2 meseca gratis. To menja matematiku i povećava ti cenu telefona za dodatnih 10 meseci po 500 din odnosno za 5000 din.

Xiaomi ako izgubi google, to utiče samo na modele koji tek treba da se pojave. Starim modelima će ostati google i primaće i dalje sve nadogradnje. Ja imam P20 Pro iz 2018te i dalje primam sva ažuriranja i sve nadogradnje. Čak sam i Android 10 dobio skoro.

Po meni je RN8P top. Odlična baterija, dovoljno sirove snage, odlične kamere. Ako ti je preglomazan uzmi P40 lite. Na netu imaš uoutstvo kako u par koraka instalirati Goigle servise. Kompromisno resenje Motorola G9 Plus. Pogotovo što je čist android i dobijaće najduže nadogradnje.

Ja sam ženi i klincima uzeo RN9P. Uzeo ženi na poklon. Ona odbila jer joj se činio prevelik. Ja dam ćeri. Odemo na more u Tursku. Kad ćerin fon ubija sa fotkama, bateriju ne može da potroši, wifi signal svuda max... I žena mi kaže, znaš nije ipak loš. I kad smo se vratili, pazarim ja opet za ženu. I tako obe dobiju isti fon. Tu mi se najmlađi član osetio povređenim, jer sestra i mama imaju isti fon, pa na kraju i on dobije isti. A žena svoj sad ne bi menjala ni za šta. Ekran veliki da ti tablet ne treba, baterija xtra (bila i bolja pre nadogradnji), kamere odlične.

Poenta priče je da su RN9P i RN8P slični po svemu. Čak mi se RN8P više sviđa (malo kompaktniji), ali kada sam uzimao RN9P njega nije bilo u Vipu. Možda bi ga pre uzeo nego RN9P.

Poslednja izmena:
Vezano za Huawei i Google servise, jel neka komplikovana procedura instalirati to ili ne? Taj p40 lite deluje super

Zena pogledala Poco u mi shopu i kaze da joj se svideo. E sada pitanje, gde kupiti telefon a da nije preko operatera? Da li je bolje u nekoj radnji (ne znam da li imaju 2g garancije) ili da jurim sa oglasa? Naravno preporuke ili savet mogu i u inboks da ne bude protiv pravila.

Nazad
Vrh Dno