Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon do 350e(max 400e)

Koji mobilni telefon kupiti

nele11

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2011
Poena
170
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, red bio da zamenim xiaomi mi9t,kod mene je već 4god.
Uzeo bih neki fon do 350e(max 400e)
Samo android,bitno mi je iskreno sve po malo.
Kamera ne mora da bude najbolja ali da bude sasvim dobra, ekran poželjno amoled, igrice ne igram ali mi je bitno da telefon fluidno radi,baterija da izgura bar jedan dan, podrazumeva se brzo punjenje.
Šta je najbolje za te novce? Može novo ali nisam gadljiv ni na polovan.

Imaš solidan izbor zanimljivih modela u tom budžetu, ja lično koristim Nothing Phone i vrlo sam zadovoljan, a ostali članovi će ti dati još predloga tako da samo polako.

Pošto vidim da naginješ ka samsungu razmisli od a73. Ulazi u tvoj budžet, a po recenzijama je iznad a54, a i mnogo moćnije izgleda, više naginje ka ultri

Od polovnih možeš nalećeti na s20 ultra koji ima bukvalno sve što tražiš.
Može baterija da bude problem, ali za godinu dana ugradi novi original i cepaj.
Još ako naiđeš na model sa 16GB rama, na konja si.

Mana je što nema softverskog Upgrade za njega, ako si security freak onda preskoči. Ako nisi Android 13 će makar još 5 godina biti odličan OS zajedno sa OneUI 5.

Za te novce možeš da biraš neku od Best buy opcija na KP:

Pixel 6a ako želiš manji telefon sa najboljom kamerom, ukoliko si naklonjen čistom Android iskustvu.

Samsung A53 ako nisi fan klot Androida, ukoliko želiš bolji ekran sa većom stopom osvežavanja uz sasvim dobre ostale segmente.

Samsung A34, sličan kao A53 s tim da dobijaš veći ekran.

Samsung S21 FE - ponajbolji Samsung izbor ako ga uloviš po toj ceni.

Redmi Note 12 Pro 5G - Ako ti je želja da ostaneš u Xiaomi svetu.

Ne znam šta Realme ima aktuelno u tom rasponu...

Za te novce možeš da biraš neku od Best buy opcija na KP:

Pixel 6a ako želiš manji telefon sa najboljom kamerom, ukoliko si naklonjen čistom Android iskustvu.

Samsung A53 ako nisi fan klot Androida, ukoliko želiš bolji ekran sa većom stopom osvežavanja uz sasvim dobre ostale segmente.

Samsung A34, sličan kao A53 s tim da dobijaš veći ekran.

Samsung S21 FE - ponajbolji Samsung izbor ako ga uloviš po toj ceni.

Redmi Note 12 Pro 5G - Ako ti je želja da ostaneš u Xiaomi svetu.

Ne znam šta Realme ima aktuelno u tom rasponu...
Sve je to smece za f5.

Pa, ako je čoveku stalo najviše do hardvera... Meni je recimo MIUI "smeće" naspram drugih telefona sa boljim Androidom, sa optimizovanijim softverom, sa dužom softverskom podrškom...
Samsung je pola koplja prijatnije Android iskustvo, Pixel je za Xiaomi neka druga dimenzija Android sposobnosti...
Čak je i Realme svestraniji i ispeglaniji.

No, preferencije valjda... Može i F5 samo je moj savet uvek da kad izađe neki Xiaomi da sačeka koji mesec čisto da vidi da telefon ne pati od nekih dečijih bolesti.

Vidim da izašli novi honor 70 i Samsung a54, kakvi su oni ?
Razmišljao sam i o Pixel telefonima ali uglavnom koje sam našao nemaju garanciju, ali bih pre voleo telefon sa garancijom pošto ih ne menjam često.

Honor 70 ne bih nazvao lošim izborom, ali nije baš najzaokruženiji telefon... Nema OIS, nema stereo zvuk, nema IP zaštitu, nema GG zaštitu... Softverski nije baš među najažurnijim.

Da li ti je to sve bitno i koliko ne znam.

A54 je skroz zaokružen telefon srednje klase. Nije da možeš reći da nešto nema ili da je u nečemu ispod proseka. Sve mu je na mestu.
Sad naravno nema bolju kameru u poređenju sa recimo Pixelom 6a niti je jači hardverski od tog F5, ali svi parametri su mu u gornjoj polovini sposobnosti i definitivno je telefon na koji bez problema možeš da se osloniš naredne 3-4 godine... Uostalom, Samsung podržava novu A seriju 5 godina ako sam dobro zapamtio.

Jedino možeš razmotriti, ako želiš da uštediš, i A34 ili čak i A53.

Ja bih lično pre kupio A34 nego A54 prvenstvo iz razloga što sam naklonjeniji Dimensity procesoru naspram Exynosa u A54. Razlike u performansama su gotovo sintetičke samo, a A34 će izvući veću autonomiju nego A54.

Ja bih svakom preporučio da uživo pogleda A34 i A54 pre nego što se odluči za kupovinu.
Sad sam bio do par prodavnica, gledam tel za sina u toj klasi da uzmem, ova dva modela su verovatno najružniji midrande telefoni ove godine. Široki bezeli sa svih strana, nezgrapni i nezgodni za držanje i korišćenje. Ne sećam se da sam video ovakav dizajnerski promašaj Samsunga u zadnjih nekoliko godina.
Svi ostali tel iz te klase su estetski za klasu ispred. Kome je to važno naravno, ja lično mislim da su dizajn i ergonomija veoma važni za nešto što držiš u ruci par sati dnevno.

Sta mislite za 300e Samsung s21 FE u domacoj garanciji 1 god, mislim nema bolje za taj novac kamera je bitna slikanje frizura snimanje supruzi razmisljao sam o a52s ali mislim da je na s21 FE dosta vise detalja hvata kamera ?

Definitivno je top izbor.

^^ Dobra napomena.

Samsung je iz nekog razloga na novoj A seriji promenio odnos stranica na 19.5:9 sa prethodnih 20:9 i em su širi, em bezeli nisu baš mali.

Daleko su od ergonomskog savršenstva. Još kad se doda maska, može biti neudobno za ruku.

S21fe je dobar izbor, ali mu je baterija problem, bas je losa.
Licno koristim a54 i dobar je tel, kamera nije mnogo dobra, ali je zato baterija brutalna, ostale stvari sasvim okej za trenutnu cenu.

S21fe je dobar izbor, ali mu je baterija problem, bas je losa.
Licno koristim a54 i dobar je tel, kamera nije mnogo dobra, ali je zato baterija brutalna, ostale stvari sasvim okej za trenutnu cenu.

Ne bih rekao da je baterija na s21fe toliko losa, ja sam izvlacio i po 6h sot-a, a dan obicno zavrsim na 30-50%, sa 2-4h sota. Nikad mi se nije desilo da moram da ga dopunjavam u toku dana. uvece na punjac i to je to.

A koliko je pametno uzimati S21 Fe ako se uzima na duze staze, covek kaze da ne menja cesto telefone a ovaj je izasao ima skoro 2 godine valjda? Do kad ce Samsung davati android update za njega? Pitam jer se razmisljam da uzmem za majku ovaj telefon, ona isto ne menja cesto telefon

S21 FE izašao prošle zime.

Za njega važi 3 OS/4 godine zakrpa. Dakle biće podržan do Androida 15 i dalje do kraja 2025, početka 2026.

Posle njega su povećali podršku na 4 OS/5 godina zakrpa, što važi za A33,53,34,54...

Pa, ako je čoveku stalo najviše do hardvera... Meni je recimo MIUI "smeće" naspram drugih telefona sa boljim Androidom, sa optimizovanijim softverom, sa dužom softverskom podrškom...
Samsung je pola koplja prijatnije Android iskustvo, Pixel je za Xiaomi neka druga dimenzija Android sposobnosti...
Čak je i Realme svestraniji i ispeglaniji.

No, preferencije valjda... Može i F5 samo je moj savet uvek da kad izađe neki Xiaomi da sačeka koji mesec čisto da vidi da telefon ne pati od nekih dečijih bolesti.
Definitivno treba sa skoro pa svim (osim Apple-a i donekle Huawei-a) proizvodjacima primeniti ovakav pristup, i to duplo kad je rec o ne-flagship uredjaju.
Izuzetno je los QC u prethodnih par godina postao sa telefonima, da mi je neko rekao da je moguce da se npr S22 serija gasi kad prima poziv, ne bih mu verovao, al eto nas 500 strana skoro kasnije, tu smo gde smo.

Poco i neki Redmi koliko se secam - svaki imao nesto da mu fali (F1 zuti lepak probijanje, F3 dimming, power tj fingerprint dugme, RN4/RN5 lutrija sa senzorima za kameru), Nothing imao probijanje sa strane tj bleed cini mi se, neke isto zezancije oko dimminga. Ovo je sto se ovako ofrlje secam.

Definitivno treba sacekati sa novijim telefonima minimum par meseci, da se slegnu utisci i uvide boljke.

A koliko je pametno uzimati S21 Fe ako se uzima na duze staze, covek kaze da ne menja cesto telefone a ovaj je izasao ima skoro 2 godine valjda? Do kad ce Samsung davati android update za njega? Pitam jer se razmisljam da uzmem za majku ovaj telefon, ona isto ne menja cesto telefon
S21 FE je "izašao" u januaru 2022, a Samsung garantuje 5 update-a za svoje telefone...

Uzet je S21 fe sa godinu dana garancije domace bez pecke 2 fotrole i staklo (300e) supruga prezadovoljna, nocni mod odlican, kao i sve ostalo u odnosu na moj poco x3 pro i njen prethodni Redmi note 7 pro apgrejd po meri, mene je najvise softverska podrska privukla Samsungu respect,dok se Xiaomi ne u ozbilji smanji broj modela a podrsku produzi Samsung ce odneti mnogo kupaca sa svojim pristuppacnim serijama, realno sa dobrim telefonom 3-4 godine prosecan korisnik je miran .
Zadnji update android 15 i security patch jos godinu dana do 2025 podrska taman ce do tada pasti cene novijih telefona.

Supruga koristi inace je heavy user igre, drustvene mreze slikanje standardno za lepsi pol, izdrzi joj ceo dan uvece ostane sa 20 posto a tek je sada prosao learning baterije.

Poredjenje na mom poco x3 pro ostane 40%-45 procenata ali ja ne koristim drustvene mreze ni igre samo browsing forumi i youtube. Baterija je jedan dan na s21 FE dok Poco moze dan i po stedljivima i 2.
Po meni s21 FE vredi kamera sistema odlican ois stabilizovan sa 3x opticki zoom, ultra widescreen kamerom necete propustiti sansu za dobru fotografiju sigurno eto baterija nekima moze biti jedini problem da naglasim da mojoj supruzi svaki dosadasni telefon je zavrsavao dead sa 0% na kraju dana :).
Odlican stereo zvuk dolby atmos nedostaje malo basa ali dinamika nadoknadjuje to, moze se koristiti jednom rukom nije prevelik, ekran preko 800 nita odlican na suncu i sa staklom preko a bez stakla victus zastita ,( poco x3 pro je neupotrebljiv na suncu), softverska podrska i mocan cipset mala bomba jednom reciju kompletan uredjaj dobro zaokruzen, tanak lagan uredjaj za 300e ne moze vise. Kome treba baterija neka gleda a34, a54 ali to su cigle u odnosu na ovaj telefon uporedjujem sa poco x3 pro koji je 6.67 incha i 200 grama preglomazan i pretezak telefon, i imaju uzasne bezele kao iz 2000 te.
Nadam se da sam nekome pomogao u izboru posto sam 3 meseca gledao sta kako da izaberem za suprugu i kako ga koristi sve vise sam zadovoljan kupovinom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno