Ne kapiram, stvarno, dok mi nisi rekao nisam znao da je štednja u bankama manje isplativa od akcija. Ako imaš još neko epic saznanje ove vrste, slobodno podeli.Buraz, ako imaš kintu za oročenu štednju, onda je valjda imaš i za plasiranje u akcije ali ne želim da idem dalje u dubiozu jer očigledno ne kapiraš šta ti pričam.
Čak ni ovo za plaćanje kešom ti nije tačno da banka neće zaraditi na tebi jer banka naplaćuje procenat za uplatu pazara, često bude i veća nego interchange fee za kartičnu transakciju tako da obrni okreni, banka će zaraditi na tebi kad god potrošiš neke pare negde.
Problem je u tome što ni ovo nije tačno uvek (šta više, ako se igrate sa akcijama vrlo lako se ode ispod crte), a pogotovo nije tačno ono što on tvrdi - da se uvek isplati kupiti akcije banke jer je zarada sigurna. Ta tvrdnja je čak i opasna za one koji poveruju da je to tako jednostavno.Ne kapiram, stvarno, dok mi nisi rekao nisam znao da je štednja u bankama manje isplativa od akcija.
ja bih to hteo ali cesto naidjem na neocekivane troskove zbog nedostatka neke aktivnosti (npr godisnje) na nekim racunima. Cak upisem sebi u kalendar da uradim transakciju.Jedno od zadovoljstava koje redovno sebi priuštim je, da kad mi stignu godišnji izveštaji iz banki o naplaćenim naknadama i taksama - samo skrolam pdf do dna i kad ugledam 0,00 din., znam da sam ih pobedio. 💪😁
Video sam od tebe kako majstorski objašnjavaš šta je S&P500 i to samo zbog opaske da nisi "pobedio" banku jer ti je naplatila 0 RSD za godinu dana pa rekoh da probam i ja isto tako. Ček dok skapiraš i ti a i ostali učesnici na temi kako prinosi banaka idu u nebesa kad su referentne kamatne stope velike i povećavaju se, možda ti se otvore neki potpuno novi svetovi.Ne kapiram, stvarno, dok mi nisi rekao nisam znao da je štednja u bankama manje isplativa od akcija. Ako imaš još neko epic saznanje ove vrste, slobodno podeli.
Nisam preduzetnik i ne uplaćujem pazar.
Ovo niko nigde nije napisao na temi. Čitaj pažljivije umesto da drugima stavljaš u usta neizrečeno.a pogotovo nije tačno ono što on tvrdi - da se uvek isplati kupiti akcije banke jer je zarada sigurna. Ta tvrdnja je čak i opasna za one koji poveruju da je to tako jednostavno.
Stvarno?Ovo niko nigde nije napisao na temi. Čitaj pažljivije umesto da drugima stavljaš u usta neizrečeno.
Ovo nisi ti napisao?Moja poenta je da ako imaš X sumu para koja ti nije potrebna, dobićeš veći prinos od iste ako poseduješ akcije banke umesto da ih staviš na štednju u toj istoj (ili nekoj drugoj) banci i to je naročito tačno u periodu nakon kovida kad je profit banaka generalno otišao u nebesa.
Meni je jezivo što u većini banaka kod nas imaš na sajtu sve informacije koje iole bankarski pismen čovek može pravilno da protumači. I onda odeš u banku, tražiš tačno to što tamo piše i prva reakcija na sve to je jako često "ne može". U nekim bankama je ta tendencija veća, a u nekima manja. I često to "ne može" je isključivo odluka dotičnog službenika iako taj službenik nije ovlašćen da donosi odluke po tom pitanju. Generalno bi banke morale više da povedu računa o tome.
A to da nisi preduzetnik je irelevantno totalno, jer banka će uplaćivati pazar od tebe kao potrošača ako se odlučiš da "pobediš" banku tako što ćeš platiti kešom umesto karticom ne bi li je zavrnuo za interchange fee, neće u svim situacijama biti tvoja banka gde će taj neki preduzetnik uplatiti kintu ali na godišnjem nivou sasvim sigurno hoće u dosta slučajeva, ali dobro, bitno je da si je ti "pobedio" a ne kao mi ostali što joj se "pridružujemo" kroz posedovanje akcija, to je baš bez veze i jako rizično, naročito na duže staze.
Pa eto, u iščekivanju otvaranja novih svetova i nebeskih prinosa, nastaviću da gledam svoj filadendron kako raste. U međuvremenu, ako stigneš, poradi malo na razumevanju prostih šala i smajlija na kraju rečenice.Video sam od tebe kako majstorski objašnjavaš šta je S&P500 i to samo zbog opaske da nisi "pobedio" banku jer ti je naplatila 0 RSD za godinu dana pa rekoh da probam i ja isto tako. Ček dok skapiraš i ti a i ostali učesnici na temi kako prinosi banaka idu u nebesa kad su referentne kamatne stope velike i povećavaju se, možda ti se otvore neki potpuno novi svetovi.
Ovde kao da se zanemaruju rizici. Ulaganje u bilo šta nosi određene rizike, a kako bi se rizici sveli na minimum, a prinos na maksimum potrebno je vreme, znanje i iskustvo. A da bi se steklo znanje i iskustvo, potrebno je takođe vreme. A vreme je novac jer je moglo biti iskorišćeno takođe za zaradu, na drugi način. Ko ne plati na mostu platiće na ćupriji.
Za dinarsku štednju (za koju su trenutno kamate oko 5%) i koja je danas praktično bez rizika nije potrebno ništa osim novca i maksimalno 15 minuta da se pronađe najbolja ponuda.
Ja sam imao nezgodu u francuskoj, nisam imao fr osiguranje. Pa sam iskoristio od otp banke putno osiguranje. 5 dana u bolnici, 3 dana intenzivna nega 20000evra. Refundirali su sve u roku od 3 meseca. Triglav osiguranjeOd Triglava bežite. Nisu hteli rendgen noge da refundiraju na koji je uputio njihov lekar kod kojeg su nas poslali.
Samo neko rođen relativno skoro smatra investiranje u Srbiju bez rizika.
Meni nekad deluje pored opste nesposobnosti, da oni mozda ne zele da rade (da li su im niske plate?), mozda zele neki dodatni poklon (kao neki sa drzavnim poslom) ili je potrebna veza 🙂 Arhaicni metodi svega isto doprinose. Meni bi se svidelo da mogu na nekom sajtu da popunim informacije i da dobijem postom, kurirom karticu i sve drugo; da nemam kontakta sa sluzbenicima i paucinom.
Ovo je bilo davno, pre cca 10+ godina, ali ja u Triglav više ne ulazim. I dan danas pamtim ovih tadašnjih 40e, zbog kojih su se obrukali. Ne bih sada prepustio porodicu riziku da zavisimo od njih.Ja sam imao nezgodu u francuskoj, nisam imao fr osiguranje. Pa sam iskoristio od otp banke putno osiguranje. 5 dana u bolnici, 3 dana intenzivna nega 20000evra. Refundirali su sve u roku od 3 meseca. Triglav osiguranje
A šta je dinarska štednja? Država je garancija da ćeš moći da ga podigneš. Ne tako davno je ta država prsla i mogao si da se slikaš sa štednjom.O kakvom investiranju u Srbiju pričaš? Ko je to uopšte pomenuo?
I onda neko ne proveri recimo sta se desavlo sa akcijama banaka istorijski.dobićeš veći prinos od iste ako poseduješ akcije banke umesto
Citat sa sajta AOD: Сходно законским одредбама Агенција ће омогућити депонентима да располажу средствима депозита до осигураног износа у року од 7 радних дана од дана доношења решења надлежног суда о покретању стечајног односно ликвидационог поступка над банком.a drugo što u propisima nigde ne piše za koje tačno vreme je AOD dužan da refundira novac
Možda je baš to problem kod tebe. U mom mestu, slične veličine, ali bez ikakvih posebnih elemenata, ni u jednom trenutku nije bilo problema sa menjačnicama i kursom.gastarbajtersko mesto
Sta bre? 😁 1.5+ % za kattice je vise nego 60 dinara po uplati? 😁Čak ni ovo za plaćanje kešom ti nije tačno da banka neće zaraditi na tebi jer banka naplaćuje procenat za uplatu pazara, često bude i veća nego interchange fee za kartičnu transakciju tako da obrni okreni, banka će zaraditi na tebi kad god potrošiš neke pare negde.
Imaš neki konkretan primer, trenutno aktuelnih obveznica za tih 8% 🤑Ko zeli nesto izmedju neka ide na obveznice. Neke EU obveznice u EUR su nosile i 8% kamate. Sigurno koliko moze biti.
Zavisi gde mozes da trgujes.Imaš neki konkretan primer, trenutno aktuelnih obveznica za tih 8% 🤑
Ne. Uvek su nize kamate ili nesto tako.Da li neko ima otvoren štedni račun za decu u nekoj banci? Zanima me kako funkcioniše i da li se "isplati"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari