- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,445
Tarifnik je nepromenjen, i dalje je naknada za RTGS plaćanja (ona preko 300k) jakih 0,2% (max 3k), dok je za kliring i instant (ona ispod 300k) bez naknade na paketu MAX, 50 dinara na Lite, i tako dalje. Podrazumevani limit za plaćanja je pritom 150k dnevno, ali se može promeniti preko aplikacije, pri čemu je maksimalni 20 miliona, što je valjda dovoljno, hahah. I to je nezavisno od paketa, napominjem to jer je neko na temi napisao kako su ga preko četa dezinformisali da za Lite ne može biti veći od 150k, što je bila teška izvala agenta.
Sećam se, međutim, da si ti imao neku frku: beše si imao bag sa promenom limita (dešava se, nažalost), pa su ti preko kontakt centra podigli specijalno limit za jednu transakciju, pa si to prebacio sve izjedna preko RTGS naloga. Da nije bilo toga, tj. da si uspeo sam da ga povećaš, mogao si bez problema poslati više naloga u iznosu do 300k i tako besplatno (ako si bio na MAX-u, a svakako jeftinije i ako si bio na nižem paketu) prebaciti sav iznos. Npr. ako prebacuješ milion, pošalješ tri naloga po 300k i jedan od 100k. Na MAX-u ti to bude za dž, dok bi na Lite bilo 200 (četiri naloga po 50), plus bi se sve po potrebi realizovalo odmah, 365/24/7. S druge strane, slanje jednog miliona izjedna koštalo bi 2k, uz striktnu realizaciju u toku redovnog radnog vremena banke, tj. RTGS sistema, kroz koji te veće uplate prolaze.
Tako je, imao sam problem sa promenom limita, ali svakako nisam imao opciju da šaljem 300 po 300 hiljada. Jedino sam mogao dan ranije da ih prebacim u drugu banku, pa da prebacim odande jednom transakcijom. Uštedeo bih 3.000 dinara.
Ne mogu da kažem da je tih 3000 bitno u celoj trasakciji, nego em su me iscimali da promenim limit I onda mi naplate proviziju, za koju sam bio ubeđen (moja greška) da je 0 dinara. Osećao sam se prevarenim 😄