Šta je novo?
Eh, čuo sam da su slabo zainteresovani, a u međuvremenu nađoh i ovde sa foruma iskustvo tog tipa. Tako da bi mogao @Tomiprunet da nam javi epilog svoje priče sa njima.

• Like
Reagovanja: s5p
Wow, pokrivaju čak i covid19, to se čini mi se kod svih doplacuje, samo ga generali ima u paketu. Kul😍
30k € je sasvim dovoljno za 15 dana u inostranstvu. 👌

Jel ima jos neka banka promociju bez odrzavanja računa, koja daje porodicno putno osiguranje, ali bez prebacivanja plate?

Za OTP je prednost sto mogu i online da otvorim taj prestiž račun. Jako olaksavajuca stvar.

E da, jel ima nekih uslova oko tog online prestiž računa ili ne? Jer ga realno ne bih ni koristio, vec ga uzimam iskljucivo zbog putnog osiguranja.
Nisam napisao epilog? Izvinjavam se ako nisam. Platili su bolničke troškove u Francuskoj, tek pošto sam uložio žalbu u OTP banci.
Da li se prijavljuje putovanje ili nema nikakvog kontakta sa Otp i triglavom, samo se ode na put?

I da li se putno osiguranje od 30 dana racuna od otvaranja racuna pa narednih godinu dana, ili im se presek vrsi prvog u godini , pa se novih 30 dana osiguranja dobija 01.01. ?

Poslednja izmena:
Koliko znam, nema nikakvih dodatnih uslova. Inače je povoljno kod njega da, ako prebaciš platu i ako su mesečna primanja iznad 140 000, možeš da tražiš povlašćen evro kurs i onda je prodaja i kupovina dveiza, do 2500 evra mesečno, po srednjem kursu Narodne banke.

• Like
Hvala ti i na toj informaciji, zasad mi kupovina eura nije potrebna.
Malo me buni ova stavka kod njih: "Potreba potrošnja karticom na mesečnom nivou: 75.000 din", da bi se dobio prestiž za 0 din mesečno.

Pa otud moje pitanje jel ima jos nekih uslova (sem online otvaranja), jer ne planiram taj racun da koristim za uplatu/isplatu/placanje... Vec iskljucivo zbog putnog osiguranja. Stajace na tkzv 'nuli' 😀

• Like
Reagovanja: iOS
To je zasebna promocija. Za onlajn otvaranje svakako dobijaš prvih 12 meseci.

• Like
Wow, pokrivaju čak i covid19, to se čini mi se kod svih doplacuje, samo ga generali ima u paketu. Kul😍
30k € je sasvim dovoljno za 15 dana u inostranstvu. 👌

Jel ima jos neka banka promociju bez odrzavanja računa, koja daje porodicno putno osiguranje, ali bez prebacivanja plate?

Za OTP je prednost sto mogu i online da otvorim taj prestiž račun. Jako olaksavajuca stvar.

E da, jel ima nekih uslova oko tog online prestiž računa ili ne? Jer ga realno ne bih ni koristio, vec ga uzimam iskljucivo zbog putnog osiguranja.

Da li se prijavljuje putovanje ili nema nikakvog kontakta sa Otp i triglavom, samo se ode na put?

I da li se putno osiguranje od 30 dana racuna od otvaranja racuna pa narednih godinu dana, ili im se presek vrsi prvog u godini , pa se novih 30 dana osiguranja dobija 01.01. ?
Nisam nista prijavljivao. samo sam otisao na put.
Hvala ti i na toj informaciji, zasad mi kupovina eura nije potrebna.
Malo me buni ova stavka kod njih: "Potreba potrošnja karticom na mesečnom nivou: 75.000 din", da bi se dobio prestiž za 0 din mesečno.

Pa otud moje pitanje jel ima jos nekih uslova (sem online otvaranja), jer ne planiram taj racun da koristim za uplatu/isplatu/placanje... Vec iskljucivo zbog putnog osiguranja. Stajace na tkzv 'nuli' 😀
Ja sam dobio taj prestiz, iako ne dobijam platu ( tj dobijao sam pre 20godina ) .

• Like
30k € je sasvim dovoljno za 15 dana u inostranstvu
+ Ako odeš u CG, Bosnu i Tursku (na ličnu kartu) teško da mogu da dokažu da si bio tamo i onda imaš te dane za ostatak Evrope (i sveta).

Ako odeš u CG, Bosnu i Tursku (na ličnu kartu) teško da mogu da dokažu da si bio tamo i onda imaš te dane za ostatak Evrope (i sveta).
Čuo sam se Triglavom više puta od jutros :)
Broje dane preko pečata. Navodno šalju upit i graničnim prelazima da provere dane za zemlje gde se ide sa ličnom.
Meni lično je to problem jer imam dosta odlazaka u RS. Blizu sam granice i ne bi mi palo na pamet da aktiviram putno nego bih se vratio u Srbiju ako bi bilo potrebe za lekarom. Pitao sam da mi isključe BiH/RS iz pokrića ali nije moguće. E sad, nešto baš sumnjam da će oni slati upit svim prelazima ali ko zna.
Evo šta je tim povodom rečeno u drugoj temi.

...možeš da tražiš povlašćen evro kurs i onda je prodaja i kupovina dveiza, do 2500 evra mesečno, po srednjem kursu Narodne banke.
Je nemam načina da ispunim taj uslov, a inače ako neko ima neki info za tu ili drugu banku gde se takođe u nekoj kombinaciji može dobiti KUPOVINA DEVIZA PO SREDNJEM KURSU molio bih da napiše pošto je baš to nešto što će mi uskoro biti potrebno.

Isto kao Halk. A koja je osiguravajuća kuća? Ne nalazim na sajtu. Liči na Triglav, a čuo sam neka loša iskustva sa njima. U Halku je Dunav.

Od Triglava bežite. Nisu hteli rendgen noge da refundiraju na koji je uputio njihov lekar kod kojeg su nas poslali.

a inače ako neko ima neki info za tu ili drugu banku gde se takođe u nekoj kombinaciji može dobiti KUPOVINA DEVIZA PO SREDNJEM KURSU molio bih da napiše pošto je baš to nešto što će mi uskoro biti potrebno
AIK banka nudi to uz paket račun pod nazivom AIK Supreme, čije je održavanje 790 dinara mesečno. Konkretno, srednji kurs ti je dostupan na dan plate. Nisam, doduše, siguran da li si ograničen na iznos plate (u smislu, primio si 100k plate, pa samo 100k i možeš da razmeniš u evre po povlašćenom kursu), jer to ne piše nigde, ali imalo bi mi logike da jeste slučaj.

Od Triglava bežite. Nisu hteli rendgen noge da refundiraju na koji je uputio njihov lekar kod kojeg su nas poslali.
Eto, još jedno negativno iskustvo, ne znam stvarno što su takvi... Da li je ta polisa bila vezana za banku ili nije? Pitam, pošto je član sa srećnim epilogom dobio novac nakon žalbe samoj banci, pa OTP onda ovde dođe kao svojevrsni garant, za razliku od situacije u kojoj je polisa samostalno kupljena.

A sa druge strane Triglav je odličan za kasko polisu za automobil.
Očigledno uvek treba uključiti nekog advokata u priču da bi se opametili.

Da li samo Erste uzima uvek 3% više na rezervaciju, ili postoji još neka banka gde je to slučaj?

Naručim nešto sa AliExpress-a što je 2.96 USD, oni mi skinu 2.87 EUR umesto 2.78 EUR po kursu MasterCard-a za USD ---> EUR na taj dan.

Neki dan naručio nešto što košta 14.93€, ali mi je skinuto 15.38€ (unapred sam obezbedio toliko, pošto znam da mi uvek uzmu 3% više na rezervaciju).

Kada prođe rezervacija uvek mi ta razlika bude vraćena na račun i ponovo dostupna za trošenje, tako da nije problem, ali ne znam da li i druge banke imaju ovakvu praksu.

Testirao sam plaćanja sa OTP fluo karticom vezanom za EUR i RSD račun, obavio sam dve kupovine u USD na AliExpress-u juče (prvenstveno zato što je povoljnije kupovati u USD pa pustiti banku da koristi kartičarski kurs).

Za kupovinu od 2.94 USD mi je OTP Banka rezervisala 2.80 EUR (1 cent povoljnije od MC kursa), a za kupovinu od 3.55 USD su rezervisali 3.38 EUR (2 centa povoljnije od MC kursa).

Sad sam testirao to i sa UniCreditom, tu najčešće čak imam i najbolji kurs za kupovinu evra kroz aplikaciju (danas je to 117.61).

Obavio sam kupovinu od 0.66 USD na AliExpress-u, po MasterCard kursu je to 0.63 EUR, s obzirom da sam na računu imao 0.80 EUR, a sada imam 0.17 EUR, tačno mi je rezervisano 0.63 EUR kao po MasterCard kursu.

Ne znam iz kog tačno razloga Erste rezerviše tih 3% više.

Zbog kursnih razlika na dan knjiženja. Intesa to takođe radi.

Ne mogu da se snađem da li Yettel banka naplaćuje za priliv penzije u evrima iz Bosne?

Koji je najbolji/povoljniji račun za penzonere? Da li nudi neko besplatan ili neke benfite?

Koji je najbolji/povoljniji račun za penzonere? Da li nudi neko besplatan ili neke benfite?
RF iRačun, ako u tvom mestu ima ova banka i samo ćeš da podižeš penziju. Održavanje je besplatno.

Ako hoćeš benefite penzionerski račun kod Poštanske, održavanje je 125 dinara a imaš dinu na rate, podizanje novca u poštama i nis pumpama, penzija unapred itd…

Yettel bank max moze i za penziju, radi i promocija 10 meseci po 500din, svi bankomati bez provizije, placanja bez provizije, zasad je sve potpuno besplatno, a postoji i dinarska stednja po vidjenju sa solidnom kamatom.

tesko da bi starije generacije verovale bankama, drugarica od moje babe ima zena 80 i samo u slamaricu a otac '63 stavlja u yettel dinare a trenutno orocio u otp sa 2.73% mislim

Yettel bank max moze i za penziju, radi i promocija 10 meseci po 500din, svi bankomati bez provizije, placanja bez provizije, zasad je sve potpuno besplatno, a postoji i dinarska stednja po vidjenju sa solidnom kamatom.
AKo primaju penziju Yettel Max je besplatan?
Mana mi je tu često prazan bankomat u našem kraju, kao da te teraju da ideš na neki drugi koji opet ima neka ograničenja svoje banke.

iRačun vidim i dalje besplatan u RF, tu mislim ne bi imali problem sa bankomatom bar, kako znam kod RF sve fercera kako treba.

Besplatan je i uz penziju, ja jako retko dizem pare na njihovom bankomatu, nije mi usput..

Uuu, penzioneri uvek dižu keš, uvek idu da plate račun i čuvaju taj papir ko zna koliko godina, nema online sa njima transakcija. Od drugara njegovi neće ni na bankomatu da dižu, samo u filijali i keš na ruke, uvek čekaju red kada je penzija, ne možeš im objasniti nikako. Ja sam još i uspeo pa keva počela online da koristi malo, a oboje dužu na bankomatu, samo keš i nema diskusije. Bilo tako vreme koje ih je naučilo Jezda i Dafina, drugačije teško sa starijim ljudima.

• Like
Reagovanja: fiy
tesko da bi starije generacije verovale bankama, drugarica od moje babe ima zena 80 i samo u slamaricu a otac '63 stavlja u yettel dinare a trenutno orocio u otp sa 2.73% mislim
Al eure? Kroz otp aplikaciju za rsd je 3.5% a ako odes do filijale dobijes dal 4.25...

U AIK banci je bilo obrnuto, veca kamata je preko aplikacije, a manja ako odes do filijale.

Samo da Vas obavestim u vezi ranijih tvrdnji da Alta banka pri kupovini sa Temu skida u dinarima tačno kao što je izlistano - nije tačno.
Evo primer od 19.3.24:
Kupljeno Visa karticom za 1763 rsd.
Skinuto 1771,26 rsd, a u zaduženju Visa kartice stoji 15,11 eur.

Nazad
Vrh Dno