Šta je novo?
@fruska99 ako već imaš tekući kod njih, samo traži promenu na Račun plus i potpisaćeš novi ugovor o otvaranju i vođenju, dok kartice i broj računa ostaće isti.
Немам рачун у ПШ.
Јуче изашао из АИК и тренутно имам само Ирачун у Раиф.
Хтео и Јетел да пробам као џаба варијанту ...
Није ми проблем плаћати месечно одржавање ( нисам ни знао да има за Џ ) и у тој причи ми Рачун плус деловао ОК јер ел. и моб.банкарство нема провизије а месечно одржавање ОК. Плус посебна девизна картица + ОК курс. Видећу да ли могу некако на тај пакет после 18.2. Сада ми рекли да не могу.
Код БПШ ми само без везе што немају банкомат на којем може да се улажу еври(па мора у експозитури) али с обзиром да им је динарски курс продајни НБС можда ни за иностранство ми не треба девизни рачун већ директ са динарског.

Za Račun plus nije, vezana je za tekući i devizni. Posebna može Visa internet, bira se dinarska i/ili devizna.

Tačnije vezana je viševalutni tekući račun, kao i kod Yettela.

Nego, interesantno je za Dinacard Unionpay karticu, odnosno njeno korišćenje u inostranstvu. Referentna valuta kod nje nije EUR, kao kod Vise i Mastercard, već USD. Kartica je vezana isključivo za račun u RSD, a konverzija iz USD u RSD ide po srednjem kursu NBS. Ukoliko se plaća u inostranoj valuti koja nije USD, konverzija iz te valute u USD ide po kursu Unionpaya. Dakle, za plaćanja u USD Dinacard Unionpay je definitivno najbolja opcija kod nas, dok za ostale valute treba proučiti kurs Unionpaya.

Gledam ovaj Prestiž paket kod OTP i on mi deluje ok za moje potrebe.
Ima li neko uslove za Triglav putno osiguranje što ide uz paket i da li je MC Platinum default kartica koja se izdaje?
Da li u limit za besplatno održavanje ulaze samo kartična plaćanja?
To je kao najveći paket a naplaćuju naloge 9 din, malo glupo..
Da, u limit samo ulazi kartična plaćanja..
Da li neko zna da li OTP ima bankomate za uplatu dinara i EUR?

Da ima, u Beogradu je već veliki broj njihovih bankomata zamenjeno novim koji imaju opciju za uplatu RSD i EUR. Za ostala mesta ne znam, ali sigurno ima mapa na sajtu.

• Like
Reagovanja: uji
To je kao najveći paket a naplaćuju naloge 9 din, malo glupo..
Da, u limit samo ulazi kartična plaćanja..
Slažem se da je malo glupo ali opet ja ću koristiti kombinaciju sa iRačunom pa mi to neće predstavljati problem.

Pre mesec dana su renovirali poslovnicu u Bloku 44 (NBgd) i postavili takav.
Po gradu neki primaju samo dinare, neki samo isplaćuju, dok ih sve ne zamene.

Otvorio račun u OTP, aktivirao aplikaciju i karticu, dodao u wallet, sve prošlo ok ali sada imam problem kada hoću da aktiviram wallet na satu. Iz podrške su mi rekli da pišem kroz app međutim u aplikaciji mi izbacuje grešku kada treba da pošaljem poruku. Jel dodavao neko wallet na sat i jel ta procedura?

samo posted, raiffeisen i yettel uopste ne naplacuju odrzavanje ali bolji ti je raiffeisen osim ako ne preneses platu u yettel

Pored pomenutog Raiffeisena (iRačun) i Yettela (Bank Lite), besplatne račune nude i Alta (osnovni), ProCredit (besplatan), kao i 3Bank (osnovni). Svi oni su bezuslovno besplatni. Poštanska nudi više opcija, ali su uslovne, baš zahtevaju da nema promena u toku meseca. Yettel ima dodatni račun (Bank MAX) uslovljen prenosom zarade. Još jedan tip uslovnosti nudi Erste (dinarski), gde se uz onlajn otvaranje dobija prva godina bez održavanja. Naravno, nudi dosta banaka besplatne račune za mlade i/ili studente, ali to je priča za sebe.

Poslednja izmena:
Pored pomenutog Raiffeisena (iRačun) i Yettela (Bank Lite), besplatne račune nude i Alta (osnovni), ProCredit (besplatan), kao i 3Bank (osnovni). Svi oni su bezuslovno besplatni. Poštanska nudi više opcija, ali su uslovne, baš zahtevaju da nema promena u toku meseca. Yettel ima dodatni račun (Bank MAX) uslovljen prenosom zarade. Još jedan tip uslovnosti nudi Erste (dinarski), gde se uz onlajn otvaranje dobija prva godina bez održavanja. Naravno, nudi dosta banaka besplatne račune za mlade i/ili studente, ali to je priča za sebe.
Za 3bank ne moj ni da racunas ko boga te molim, nemaju ni kartice da ti izdaju a kamoli mbanking, raiffeisen je najbolja opcija po pitanju pogodnosti apsolutno sve besplatno, yettel bank lite naplacuju proviziju od 50 rsd za trasnfere i 50 rsd to deviznoj valuti (eur i usd) bank max je druga prica on je vec i bolji od iracuna, procredit je sasvim okej ali dobijas samo dinu i mislim da je provizija za transfere 14 rsd i imaju okej mbank, za alta banku nemam iskustva ali izgledaju okej samo imaju premalo ekspozitura. Ako se racunaju ove promocije godinu dana bez odrzavanja u neciju potraznju otp prestiz bi mogao da preporucim aplikacija odlicna i generalno su sasvim okej agenti/radnici a za prestiz je provizija po transferu 9 rsd.

Yettel Lite je zgodan za Račun na klik trajne naloge i to je trenutno kod mene jedina njegova upotrebna svrha.

Yettel Lite je zgodan za Račun na klik trajne naloge i to je trenutno kod mene jedina njegova upotrebna svrha.
Bese samo eps moze, i yettel i valjda za sava osiguranje ili su dodali jos
I jos za infostan u bg informatika nis i ns i ono za unicef i sbb koji je sad njihov

• Like
Jeste, ali znači mi što mogu tako da plaćam struju, jer u lokalu nisam u mogućnosti da prebacim na elektronsku dostavu, a ne stiže uvek račun.

• Like
Reagovanja: fiy
@fiy, slažem se sa svim što si rekao, samo sam dodao mogućnosti. Nije nam Sunshine rekao za šta će mu, pa kao hajde da mu nabrojimo sve opcije, a on sam neka vidi dalje, ili neka nam kaže za šta mu tačno treba, ako ga mrzi da sam istražuje. Ti si mu, doduše, u međuvremenu izneo i specifikaciju računa, pa već ima širu priču.

Tačno ima i OTP (Prestiž) kao opcija, hvala na podsećanju, a zaboravih da napomenem da sličnu pogodnost (12 meseci bez održavanja) ima i Halkbank (Gold), s tim što je kod njih uslov prenos zarade (aktuelne pogodnosti, a pre neki dan sam proverio u lokalnoj ekspozituri da stvarno važe). Zanimljivost je zapravo da na Halkovom sajtu u opisu paketa stoji sledeće: Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu. To je upravo ono što je Sunshine tražio, međutim, ne stoji u tarifniku, pa bih uzeo sa rezervom. Malo mi je iskreno sumnjivo, jer bismo onda svi mogli da uzmemo taj paket tek tako, ne diramo račun uopšte, a ovamo besplatno koristimo sve njegove propratne benefite: putno osiguranje, pomoć na putu, pristup aerodromskim salonima (Beograd, Sarajevo, Beč)... Za niže pakete (osnovni, Standard, Silver) piše čak sledeće: Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu inicirana od strane klijenta. To je još opušteniji uslov, mada oni nemaju pomenute privilegije.

Moram pohvaliti podršku OTP banke. Trebala mi je za verifikaciju kartice u wallet-u na satu. Brzo odgovaraju na mejlove, na poziv kratko čekanje i znaju šta i kako treba bez da me šetaju od jednog do drugog.

Moram pohvaliti podršku OTP banke. Trebala mi je za verifikaciju kartice u wallet-u na satu. Brzo odgovaraju na mejlove, na poziv kratko čekanje i znaju šta i kako treba bez da me šetaju od jednog do drugog.
Ja razmišljam ozbiljno da predjem kod njih i uzmem Prestiž paket, jer postoji mogućnost da bude besplatan, nije kao kod ostalih 1000 din, i dobija se MC Platinum, što u nekim bankama se debelo plaća za tu karticu..
Jeste samo bezveze što se plaćaju nalozi 9 din za plaćanje, ali svakako nije to nikakva cifra.

• Like
Reagovanja: fiy
Uz kod preporuke možeš dobiti 3 meseca free naloge.

Ja razmišljam ozbiljno da predjem kod njih i uzmem Prestiž paket, jer postoji mogućnost da bude besplatan, nije kao kod ostalih 1000 din, i dobija se MC Platinum, što u nekim bankama se debelo plaća za tu karticu..
Jeste samo bezveze što se plaćaju nalozi 9 din za plaćanje, ali svakako nije to nikakva cifra.
MC Platinum sa Prestiz paketa i MC Gold sa Praktik paketa imaju iste mogucnosti, besplatan pristup biznis klubovima. Tako da nije to bas ta platinum kartica kao kod drugih banaka koja se dodatno placa. Jedima razlika je u paketu, posto kod prestiz paketa se dobija osiguranje. Postoji o dodatna pogodnost a to je kupovina/prodaja eura po srednjem NBS kursu. Neki kazu da je ovo vezano za prestiz a ja kad sam bas zbog ovoga prelazio sa praktika na prestiz receno mi je da to nema veze sa paketom vec da je uslov visima primanja

Ali kod OTP je to debitna a u dosta banka je kreditna kartica tako da nekom može i to praviti razliku.
Svakako dobra im je ponuda.
Račun sam otvorio juče oko podne, danas u 15h stiže poruka da su kartice predate kurirskoj službi. Zakačiće me neradni dani ali svakako mi fizičke kartice nisu neophodne u ovom trenutku. Digitalnu sam dodao na telefon i sat i tu radi, probao i online kupovinom avio karata tako da od mene 5+.

Које све банке имају пакете где је укључено бесплатно (без провизије) плаћање путем платних налога и IPS-a (преко е или м банкинга)?

Intesa - Magnifica, NLB - Premijum, AIK - Advance, Raiffeisen - svi paketi, Yettel - MAX, otprilike to je to od banaka koje daju neograničen broj besplatnih transakcija

u ProCredit-u Total paket ima prvih 10 transakcija besplatno, u Halkbanku svi paketi imaju prve 3 transakcije besplatne.

Intesa - Magnifica, NLB - Premijum, AIK - Advance, Raiffeisen - svi paketi, Yettel - MAX, otprilike to je to od banaka koje daju neograničen broj besplatnih transakcija

u ProCredit-u Total paket ima prvih 10 transakcija besplatno, u Halkbanku svi paketi imaju prve 3 transakcije besplatne.
Хвала ти пуно на информацији! Ја сам у Поштанској штедионици-Рачун плус који такође има неограничене бесплатне преносе (чак и хитне-инстант трансакције). Очекивао сам више банака са таквом услугом.
Колико се отприлике наплаћује провизија (када је има) по налогу? Да ли су углавном фиксне или рецимо проценат од износа?

Da li je kod Alta banke bez provizije za plaćanja preko IPS koda?
IPS Pokaži/Skeniraj plaćanja su besplatna u svim bankama (generisani privremeni QR kodovi sa vremenskim ograničenjem). Međutim, ako misliš na IPS NBS kodove koji sadrže podatke naloga za prenos, tu se već primenjuje tarifa za eksterni ili interni prenos. Za besplatan račun je, čini mi se, 14 dinara i tretira se kao platni račun sa osnovnim uslugama.
Ја сам у Поштанској штедионици-Рачун плус који такође има неограничене бесплатне преносе (чак и хитне-инстант трансакције).
Колико се отприлике наплаћује провизија (када је има) по налогу? Да ли су углавном фиксне или рецимо проценат од износа?
Uglavnom, za instant i kliring (vrlo retko se preusmeri, skoro nikad) nalozi do 300.000 su mahom fiksnog iznosa, dok preko toga za RTGS ide procentualno od 200 pa naviše i tu je Račun plus najpovoljniji.
Rajfajzenov iRačun bez održavanja takođe ima besplatne naloge, neograničeno i bezuslovno (za prošlu godinu sam pustio skoro 470 eksternih i nešto manje od 100 internih).

Poslednja izmena:
IPS Pokaži/Skeniraj plaćanja su besplatna u svim bankama (generisani privremeni QR kodovi sa vremenskim ograničenjem). Međutim, ako misliš na IPS NBS kodove koji sadrže podatke naloga za prenos, tu se već primenjuje tarifa za eksterni ili interni prenos. Za besplatan račun je, čini mi se, 14 dinara i tretira se kao platni račun sa osnovnim uslugama.

Uglavnom, za instant i kliring (vrlo retko se preusmeri, skoro nikad) nalozi do 300.000 su mahom fiksnog iznosa, dok preko toga za RTGS ide procentualno od 200 pa naviše i tu je Račun plus najpovoljniji.
Rajfajzenov iRačun bez održavanja takođe ima besplatne naloge, neograničeno i bezuslovno (za prošlu godinu sam pustio skoro 470 eksternih i nešto manje od 100 internih).
Уји хвала ти пуно на брзом и детаљном одговору! Као и увек 👍🏼

• Like
Onda mi ovo postaje prvi pik za novu banku

Da li je u svakoj banci kurs 114 kad dajem evre, ili ima neka sa boljim kursem? I zašto je tolika velika razlika u kursu izmedju banaka (114) i menjačnice (116) kad se evri razmenjuju u dinare?

Velika prednost za OTP, kome to znači, je mogućnost da se dobije povlašćen kurs za devize ako je prosek mesečnih primanja preko 140 000 dinara. Potrebno je doneti potvrdu iz firme, bar je tako bilo, i odobre ga u roku od nekoliko sati, najčešće. Nakon toga je kupovina ili prodaja evra do 2500 mesečno, mislim, po srednjem kursu Narodne banke 😃 Ovo isključivo važi za evro, a ne i druge valute.

Njihova mana, uslovno rečeno, su još uvek prisutni zastareli bankomati Vojvodjanske banke, bez mogućnosti da se uplate dinari ili devize, ali se nadam da će ih uskoro zameniti.

Nazad
Vrh Dno