Slanje se vrši uz ličnu kartu ili pasoš pošiljaoca koji se unose u Alta keš sistem. Potom, klijent daje podatke osobe koja prima novac:
Sistem automatski prosleđuje SMS poruku da je novac uplaćen primaocu.
- Ime i prezime
- Broj mobilnog telefona
Nakon slanja, uručuje se overen primerak formulara sa šifrom transfera, koju pošiljalac prosleđuje primaocu, radi podizanja na šalteru Alta Pay zastupnika, uz priloženu ličnu kartu ili pasoš.
Provizija ALTA KEŠ transfera je 2% (min. 100,00 RSD – max. 2.000,00 RSD) – proviziju plaća pošiljalac.
Kartica je plus, ali nije obavezna. Ako bih mogao da biram, radije bih imao besplatno održavanje bez kartice nego obrnuto.Ako ti treba opcija sa karticom (ja ne vidim veliku svrhu deviznog bez iste, osim za cistu stednju, naravno), mislim da je trenutno jedina "besplatna" opcija ERSTE banka (besplatna pod navodnicima jer se jednokratno placa izrada MC kartice, cini mi se 400 din, valjda na 3 godine izdaju).
Ali @uji ti mozda moze reci mnogo vise opcija (a pisalo se i ovdje na temi dosta).
P.S. Nezvanican info je da ce se ovaj gore besplatni devizni racun u ERSTE banci poceti naplacivati, vjerovatno nekad u drugoj polovini godine (kada prijedju na famozni novi sistem, interno, koji je najavljivan vec duze vrijeme).
U Mađarskoj George je ostao George, mada moguće je da bi mađarski "prevod" György zvučio apsolutno neozbiljno za bankarsku aplikaciju (još neozbiljnije od George-aTaj novi sistem se zove George, a da li će ga možda ovde čak zvati Đorđe, jer imaju običaj i da ga lokalizuju, to ćemo tek da vidimo. 🙂
Samo da potvrdim informaciju da je besplatni Erste devizni račun još uvek aktuelan.Ako ti nisu bitni uplatni bankomati i voljan si da se povremeno zezas sa salterom, onda imas taj ERSTE devizni (mozda cak postoji mogucnost da ne uzmes karticu, pa neces imati ni tih 400 dinara jednokratno, provjeri). Dokad ce potrajati, nemam pojma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari