Šta je novo?

TEKKEN 6

Bitan ti je kompleksan borbeni sistem u igri u kojoj je frame data najvaznija stvar? Zar to nije malo paradoksalno. Kompleksan borbeni sistem je nesto sto bi igru trebalo uciniti realnijom i uvek se zalazem za napredak na tom polju. Ali kakva je poenta toga u igrama gde je frame data sve kao sto si rekao. Nije samo u Tekkenu frame data jako bitna stvar vec i u Street Fighteru. Zapravo nije to jako bitna stvar nego najbitnija, igre ovog tipa mogu da ima samo dva poteza i opet bi sve bilo isto. Jedan igrac bi na igru gledao iskljucivo tehnicki, brojeci trajanje svakog poteza, trazeci glitcheve dok bi drugi ispao ****** jer je hteo da igru igra onako kako bi je valjalo igrati (kao simulaciju borbe). U Tekkenu je to najizrazenije i cini partije dosadnim.

Uostalom nije to jedini problem Tekkena (iako je najveci). Likovi u Tekkenu su apslutno nezanimljivi, prica koja prati igru je bezveze (ne znam ni sto su to ubacivali, koji ce tabacini prica) i fale neki potezi koji Soul Calibur cine pravom 3D pucacinom (dok Tekken to zapravo i nije, upravo zbog nedostatka roll-a).

U Tekkenu jednostavno nije moguce videti partije gde se dva mastora bore do samog kraja kao sto je to slucaj sa Street Fighterom. Borbena mehanika je kriva za to.

Poslednja izmena:
Bitan ti je kompleksan borbeni sistem u igri u kojoj je frame data najvaznija stvar? Zar to nije malo paradoksalno.
Nisam rekao da je borbeni sistem kompleksan, vec da meni odgovara borbeni sistem u Tekkenu. Virtua Fighter ima mnogo kompleksniji borbeni sistem i bas ga zbog toga i ne igram.

Uostalom nije to jedini problem Tekkena (iako je najveci). Likovi u Tekkenu su apslutno nezanimljivi, prica koja prati igru je bezveze (ne znam ni sto su to ubacivali, koji ce tabacini prica) i fale neki potezi koji Soul Calibur cine pravom 3D pucacinom (dok Tekken to zapravo i nije, upravo zbog nedostatka roll-a).
Meni su likovi zanimljivi, a prica jeste teski krsh.

U Tekkenu jednostavno nije moguce videti partije gde se dva mastora bore do samog kraja kao sto je to slucaj sa Street Fighterom. Borbena mehanika je kriva za to.
Nisi gledao prave majstore ;).

@Zveki - pošto vidim da nisi skapirao, bio sam sarkastičan. Meni je lepota Tekkena upravo u tome što svaki kombo ima različite završetke i nikada ne možeš biti siguran kako će ga nastaviti i samim tim ne možeš unapred naučiti blokove i da ti to uvek prodje već moraš i da upoznaš igrača pa da naučiš da li će preći na high ili low završetak.

A da ne spominjemo skraćivanje komboa iz koga se prelazi u drugi stav i vezuje novi kombo :)

Poslednja izmena:
@Zveki - pošto vidim da nisi skapirao, bio sam sarkastičan. Meni je lepota Tekkena upravo u tome što svaki kombo ima različite završetke i nikada ne možeš biti siguran kako će ga nastaviti i samim tim ne možeš unapred naučiti blokove i da ti to uvek prodje već moraš i da upoznaš igrača pa da naučiš da li će preći na high ili low završetak.

A da ne spominjemo skraćivanje komboa iz koga se prelazi u drugi stav i vezuje novi kombo :)

Ali ja tebe nisam ni komentarisao, jer sam mislio da "kapiram", al eto sad ispade da ipak ne, jer si bio sarkastican :bottle:
Slazem se i sa G@W-om da je Tekken (pre)tezak, da bi se "savladao" mora da se "izucava" mnogo vise od drugih peglacina :) jednostavno je tesko uci u pricu od 0.
Pogotovo kad hoces da naucis a neko te zlostavlja: Sad cu da te prebijem na levoj nozi.. sad malo na desnoj.. uuu kolko si odleteo.. probaj da me udaris - au polomih ti ruku.. pa sto nogom - sad ti i ona slomljena.. :-devil-:
Dignu ljudi ruke brzo :d

Onda ja nisam skapirao, spominjao sam "bar ima veze sa fudbalom" pa mislio da se "fudbaler" odnosi na mene :)

A što se tiče toga da su likova totalno nezanimljivi, kapiram da je 5 verzija Ryua vrhunac inovativnosti :)

Kako da drzim blok u scenario modu?

Ne znam da li moze... Pokusaj da ides unazad. Ne znam da li si provalio ali koristi Dpad kad se peglas, tad radis neke do jaja poteze ;)

Kako da predjem, stigao sam do kraja skoro u Sceniario modu i treba da se peglam sa onom ribom koja igra svo vreme samnom. Riba me izuje stalno. Jednom me usralo pa sam joj skinuo dosta, ostalo joj 27% helta. Jel postoji neka caka kod nje?

Pa kad drzim unazad,ne pravim blok kad igram scenario mode,vec samo kad igram 1vs1.Protivnici mogu da drze blok,ali ja ne.Bas glupo.

Kad stojis mirno lik ce drzati blok, ne smes da drzis unazad.

Moras da imas dosta dobrih item-a na sebi da bi presao Alisu, najbitnija je sto veca energija. Ja sam je juce jedva presao:)

Da li je neko uopste uspeo da odigra makar jednu borbu do kraja na PSNu ?
Znam da je netcode bio ocaj do pojave patcha, ali i posle instalacije patcha uspeo sam da odigram jednu partiju od 30-40 do kraja. Obicno puca tokom druge ili trece runde :(.

Ipak je problem bio do brzine veze.
Dok sam bio na click1 paketu, nikako nisam mogao da zavrsim partiju i uvek je veza bila losa(jedna linija).
Od kada sam presao na click2 konekcija je uglavnom dobra(3 i vise linija).

Upravo sam odgledao Tekken film.
Ono je katastrofa.

"That Hollywood movie is terrible," Tekken producer Katsuhiro Harada tweeted. "We were not able to supervise that movie (It was cruel contract) I'm not interested in that mv."

da xplodiram od smeha
Shang Tsung glumi Hejhacija....Pre nekih godinu dana se ubio lik koji je davao Hejhaciju glas,verovatno kad je video trejler...

Ljudi, kako da pokrenem u igri one pistolje, maceve itd. koje se kupuju? Naime kod Bryana imam neku pusku, kod LAW imam neki mac a u igri ne znam da ih koristim. U cemu je fora?

Opa, hvala puno! Ima dosta stvari. Nisam video samo kako Law koristi mac. Jel zna neko?

Steta :( Znaci to mu samo sluzi za modnu reviju. :) Joj, a potrosi toliko para. :(
Jel ima neka varijanta za neki cheat code da imam puno para da ne moram da se ubijam toliko sa igracima?

Jel ovo tacno u ovom video klipu? Jel uspeo neko da pokrene sa LAW-om ono sa nuncakama, to se u ovom video klipu nalazi na 5 minuta i 30 sekundi. Pise da treba pritisnuti kocku+krug, any. Jel zna neko sta je , any?

Nazad
Vrh Dno