Rocker
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.12.2006
- Poena
- 319
Pre 10ak god sam kupio ovo pojačalo, polovno, ali extra očuvano. Kupio sam ga povoljno od nekih bogatuna koji ga nisu mnogo ni koristili, jer im je lakše bilo da kupe neku mini liniju od 2kW (PMPO, naravno). Nisam ga ni ja nešto mnogo koristio, godinu-dve max. U međuvremenu sam par puta uspeo da spalim neke jadne DIY zvučnike koje sam nosio na premotavanje i odustao. Po vrlo oskudnim podacima sa neta, ispada da ovo pojačalo uopšte nije loše i da je jedno od boljih Technics-ovih modela s kraja '80.-ih, bar tako kažu ljudi sa audiokarma.org. Tu sam i iskopao podatke da ima otprilike 100-120W RMS po kanalu na 8Ohm. Ako je neko imao prilike da se sretne sa ovim modelom, bio bih mu zahvalan da mi kaže nešto više. A ono zbog čega otvaram ovu temu su naravno zvučnici. Koji bi dobro išli uz ovo pojačalo? Nisam audiofil i nemam nameru da ulažem par stotina € u zvučnike, nego mi treba nešto što će fino svirati mp3 (znam da se sad krstite :d ) na nekom normalnom pojačanju (ponekad malo glasnije). Za početak će mi ortak dati neke Sony XB-200 zvučnike koji imaju oko 70W po kutiji. Oni su valjda produvali, pa moram da ih nosim na premotavanje pre upotrebe. Problem sa ovim zvučnicima je što su deklarisani na 6Ohm, a na pojačalu piše da treba koristiti 8-16Ohm zvučnike. Može li niža impendansa da ošteti pojačalo i mogu li oni (kad ih već premotavam) da budu namotani na 8Ohm? I generalno, kako se ovi zvučnici uklapaju uz ovo pojačalo? Ako smatrate da su dovoljni za mp3 i manje žurkice, možda ih i ostavim, pošto keša za nove ionako sada nemam.