Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    tcl
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ako imaš budžet za 65C7L uzmi njega.

@mwsavko, probaj EON daljinski, duže ce raditi sigurno nego orginalni, kod mene je isto otisao ovaj od C805 pa sam uzeo ovaj.

Prilozi

• eon-daljinski-android-prijemnik-slika-242072188.webp
    eon-daljinski-android-prijemnik-slika-242072188.webp
    39.9 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:

@mwsavko, probaj EON daljinski, duže ce raditi sigurno nego orginalni, kod mene je isto otisao ovaj od C805 pa sam uzeo ovaj.
Zaboravio na eon daljinski. A planirao da ga kupim za box. Hvala na predlogu.

И даље не могу да схватим како генерализујете причу о калибрацији ТВ-а.
Да ли ви разумете (желите/можете) да нема глобалног подешавања параметара слике. Мислим, може неко да напише да је то универзално али НИЈЕ. А зашто НИЈЕ? Па зато што нису свима исти услови за гледање. Ево пар примера:
  • моја соба у којој гледам ТВ је око 20 м2. Соба је окренута на југоисток, дакле већи део дана је осунчана. Прозор на соби је 3,6 м2. ТВ је од прозора удаљен (најближе) 2,2 м, на западном зиду.
  • комшија улаз до мене има идентичну собу, идентичан прозор, али је његова соба окренута на северозапад
  • некоме нека соба буде 15 м2 са прозором 2,5 м2 а нека соба буде окренута како год, ТВ на супротном зиду од светла
Према условима које сам навео НИЈЕ и НЕ МОЖЕ бити исто подешавање (калибрација) за ТВ. Да из једначине избацимо субјективни осећај, тј. око посматрача који каже мени је ово превише светло/тамно.
Па нису луди ови који долазе код вас кући да на лицу места одраде калибрацију. Ако ви МИСЛИТЕ да вас они завлаче зато што долазе код вас кући да вам одраде калибрацију, то је онда ВАШ проблем.

Да ли ви разумете (желите/можете) да нема глобалног подешавања параметара слике. Мислим, може неко да напише да је то универзално али НИЈЕ.
A gde je napisano da je univerzalno?

To su neka osnovna podešavanja koja treba isprobati.
A ima i univerzalnih podešavanja za određene tcl serije televizora koji imaju (tačnije nemaju neke funkcije) različit hardver (P serija).
Ima neko ko ne voli soap opera efekat (većina verovatno) i ta opcija je univerzalna za sve modele.

A i najmanji problem je kliknuti restore defaults i vratiti na fabrička podešavanja. 🙂

Ima i do toga, ali je isto jedan od glavnih razloga zato što nisu skroz isti paneli, bez obzira što je isti model TV.

To je tačno, e za to je već potreban hardver i fizički dolazak čoveka u kuću što nije jeftino...

Poslednja izmena:

Kako koristiš EON daljinski sa C805?
Ako može detaljno objašnjenje.
Ja stalno moram da prebacujem modove (gornje levo dugme). U TV modu mogu da upalim TV a za ostale komande (tipa premotavanje) moram da uđem u STB mod.

Nazad
Vrh Dno