Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja sam instalirao v643 update na c805, još prvog dana kada se pojavio na Telegram grupi i nikakvih problema do sada. Nemam Mac mini, ali Windows 11 desktop računar i Sony 3 povezani preko HDMI kabla bez ijednog problema takođe.
Da ne pametujem sa isključivanjem TV-a i uređaja kompletno iz struje na 2-3 minuta, zamenom kabla ili HDMI porta na TV-u, ali nekad proste stvari znaju da reše banalne probleme. Jesi probao Factory reset i Clear Cache?

"For issues like lag or "No Signal" on a TCL TV, you can optimize the TV's overall memory and troubleshoot the system cache using the steps below:

1. Perform a Full Power Cycle
This clears the TV's temporary memory and often resolves handshake or connection issues with HDMI devices: [1, 2, 3]
  1. Turn off your TV and the connected HDMI device.
  2. Unplug both power cords from the wall outlet.
  3. Wait a minimum of 60 seconds to allow power to fully drain from internal components.
  4. Plug the cords back in and turn both devices on. [1]

2. Clear Overall TV Cache (Android/Google TV)
If your TV's operating system is sluggish, freeing up internal storage helps the whole system, including HDMI inputs, perform better: [1]
  1. Press the Settings (gear icon) on your remote.
  2. Navigate to System or Device Preferences > Storage.
  3. Select Internal shared storage.
  4. Choose Cached data and click OK to clear. [1, 2, 3, 4]"
Našao sam šta je problem, glupavi EON box.
Verovatno su ovi pacijenti iz Yettel-a nešto prčkali i on sada zaglupljuje TV i imam ovaj problem.
Uradio sam proceduru koju si mi savetovao i za sada radi kako treba, ali EON box je taj koji ima bubice, te neće da se podigne iz sleep-a, pa kad se podigne zabaguje i imam sam siv ekran, pa ga restartujem i onda se nekako podigne i radi dok opet ne ode u sleep, a onda sve ispočetka.
Fala Bogu imam TV do 18.06., nadam se da će kad ga izbacim raditi sve kako treba.

@Furiosa5 okači slike direktno na poruku

@Furiosa5
Nije baš 100% sigurno, ali čim oni eksplicitno ne navode velika je šansa da u C7L ugrađuju stari Pentonic 700 i da od Dolby Vision 2 nema ništa...

Za C8L piše i to je sigurno:
3.webp

EDIT:

TCL C7L (2026)
MediaTek MT9653 (commercially known as the Pentonic 700)

Sad je 100% sigurno 🙂
Gledaju da potroše stare zalihe hardvera, a i da kupci plate više za C8L seriju...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Naručio 43in P7K u metalcu za 27k.
Hteo sam prvo da idem na 50in c6k, ali reko' daj prvo ovaj jeftin, da vidim da li ću uopšte da koristim televizor s obzirom da će mi biti prvi.
Pa ako ispadne da se redovno koristi, onda negde na praznike uzeću C6K ili šta god je na dobrom popustu od miniled-a

Koji firmver za c805 se preporučuje za nadogradnju nakon poslednjeg koji je automatski ažuriran (v509)?
Nisam zahtevan, ali bih voleo da probam neki noviji.

Nakon par dana druzenja sa TCL 65 C6K, par utisaka:

• Dobra je slika, ali ni priblizno mom LG OLED-u (doduse i cena je 3x manja, pa ne vidim kao problem)
  • Sobna antena ne hvata ni jedan kanal, gde na drugom TVu hvata sve sto je dostupno. Nisam siguran da li je do mog TVa, ili postoji neki generalni problem kod TCLa. Generalno razocarenje. Probao sa dve razlicite antene.
  • Ponekad se slika pokvari, tako sto se pojave uzduzne trake sa drugacijim osvetljenjem, tipa slika je sa blagim straftama, kao zvezdin dres. Ovo sam primetio na YouTube-u, druge apps nisam probao. Gasenje/paljene resava ovaj "bug".

Možeš prvo da proveriš da nije uključena ušteda energije na TV-u i da ažuriraš Firmware, izašlo je nekoliko verzija posle v509.
Najsigurnije rešenje je kupiti neki aktivni USB 3.0 Hub sa dodatnim napajanjem (adapter ili dodatni 2.0/3.0 kablić). Preko njega ćeš dobiti stabilan napon i jačinu struje, plus još nekoliko dodatnih USB portova. Ja koristim jedan takav za eksterne uređaje.
Poštovani,
Hteo sam da probam Y kabl sa 2 usb A džeka, ali na TV ima samo jedan usb port. Ima li neka akrobatika da se struja dobije sa hdmi?
Nije u pitanju ni firmver. Ažuriran je na v643.
Ubadanjem na prednji usb3 na stonom računaru windows ga vidi, ali neće da očita (isto kao i laptop), ali kada ga ubodem pozadi, direktno na ploču - radi normalno. Zaključio sam da je u pitanju nedostatak struje i rešio da probam neki aktivni usb 3.0 hub. Koji preporučuješ, a da provereno radi?
Hvala!

rešio da probam neki aktivni usb 3.0 hub. Koji preporučuješ, a da provereno radi?
otvorite temu ovde

inače, struja na USB-ovima od televizora je slaba, dovoljno je jaka za fleš diskove, i to je to. uglavnom i piše u uputstvu kako stoje stvari

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno