Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Zavisi i šta ljudi koriste od aplikacija i šta očekuju. Imam C805, a koristio sam jedan period C765 i više nekih boksova (Xiaomi box 2gen,Amazon stick 4K 2gen,GT King) za moje neko korištenje mi je suvišan boks.

Zavisi i šta ljudi koriste od aplikacija i šta očekuju. Imam C805, a koristio sam jedan period C765 i više nekih boksova (Xiaomi box 2gen,Amazon stick 4K 2gen,GT King) za moje neko korištenje mi je suvišan boks.
Naravno da je suvišan kad je primetno sporiji od tih konkretnih TV.

Box 3 nisam raspakovao još, ali hoću, međutim u najavi očekujem da je tesno sa 2Gb RAM. Televizor ima 3Gb i taj dodatni Gb se poprilično primeti, a 4Gb bi bila banja.

Pa nije samo ni RAM bitan u celoj priči, ima tu još dosta detalja...
U TCL C9K/C7K televizorima je stariji MediaTek Pentonic 700 iako je dostupan i noviji 800:

Skoro kupljen TCL C6K.
Daje odlicnu sliku za ulozene pare. Jedini problem je sto ne pusta eksterne .srt titlove kada pustam filmove sa QNAP NAS-a, preko NAS-ovog Media Playera, ili Plexa sa NAS-a. Iz MKV koji imaju interne titlove pusta titlove, ali samo prvi titl od ugradjenih.

10 godina stari Samsung TV pustao sve bez greske. Da li bi update firmware-a pomogao ili ce morati da se ponovo enkoduju filmovi u MKV ?

Pozdrav jel neko presao na ota v637 na C805 ? Kakvi su utisci jel ima bugova ?
Ja bato! 🙂

Što se tiče slike i zvuka, ne mogu da primetim značajne promene, možda su boje malo intenzivnije, promenjene neke opcije za Filmmaker mod, interfejs isti, pozadina na početnom ekranu se prelama u raznim bojama prilikom skrolovanja (čini mi se da to ranije nije bilo). A što se tiče BUG-ova, primetio sam da kad uključim TV i kliknem odmah na Source, neće nekada da reaguje, ne otvara ništa i ni jedna komanda na daljinskom ne radi, sem Power tastera. Ugasim, sačekam malo, pa uključim i opet sačekam 20-ak sekundi nakon što se pojavi slika i nakon toga radi normalno. Ne znam da li je do poslednjeg Firmware-a ili Anroida 14, uglavnom još uvek me ne živcira, jer se ne dešava tolko često.
Druga stvar koju sam primetio, pošto koristim TV kao PC monitor, posle update-a na v637 počeo je da se javlja Micro Stuttering (štucanje/seckanje slike na delić sekunde) iako su frejmovi stabilni preko 120 FPS prilikom Gaming-a. Preinstalirao drajvere, isključio neke funkcije u igri i u nVidia Settings, ograničio Max Frame Rate na 100 i ne pomaže. Pa mislim da su nešto sj...li oko skaliranja slike ili šta već sa zadnjim Firmware-om.

Jel ima još nekog da je ovo primetio, čisto da potvrdi moje sumnje? Pozz... Hvala !

TCL 43P7K 4K QLED ili​

TESLA Q43E655GUS QLED 4K UHD​

U razmatranju sam koji tv da kupim. Imam dva tcl 735 55 incha. Sad bih zamenio u "letnjoj kujni" lg 32 incha koji je star nekih 12-13 godina,još uvek radi ok. Navikao sam na tcl i odgovara mi kao brend, brzi su na odzivu i po meni ok tv-e. E sad dole sam limitiran policom i više mi odgovara tesla 43 jer su mu nogare centralno postavljene. Po specifikacijama je hardwer sličan samo tcl ima bolju obradu slike i za nijansu bolji ekran što za kuhinju mislim da mi neće značiti. Tesla je dosta izdašniji što se tiče memorija 64 gb naspram 16 gb kod tcl, oba imaju rama 2 gb. Na tv-u bi se gledao iris,netfliks,hbo-max,voyo,stremio i you tube, nemam iskustva sa Teslom kao sa Tcl-om.
Da li neko ima dotični tv Tesla 43 incha i kakva su mu iskustva,vidim da je noviji model .

Nazad
Vrh Dno