Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Имаш на алиекспресу све TCL дањинске, само ти треба ознака да би га нашао.
Ево ти линк

Pogledaj na Ebay, uzeo sam orginalni sto ide uz premijum seriju TCL-a (RC933).
Inače generalno daljinski imaju tu manu, mislim da je pisao @mwsavko, "propadne" dugme na onoj centrali, kod mene slabije radi kada se stisne desno.

Pogledaj na Ebay, uzeo sam orginalni sto ide uz premijum seriju TCL-a (RC933).
Inače generalno daljinski imaju tu manu, mislim da je pisao @mwsavko, "propadne" dugme na onoj centrali, kod mene slabije radi kada se stisne desno.
Ma daljinski mi je star manje od dva meseca, devojka ga zgazila i sad se poklopac za baterije zatvara ali iako se ne vidi da je pukao, zub ne drzi poklopac u mestu nego ispada….

Mogu ja da ga budzim, lepim ili da uzmem silikonsku futrolu ali s obzirom da ne bi trebalo da su skupi mislio sam da uzmem novi.

Ispostavi se da su sve kopije na aliju i ostalim sajtovima, a onaj backlit noviji metalni je super ali nema brojeve sto je kiks realno…

Gigatron nema opciju, usmerili me na ovlasceni servis, cekam Partum da se javi sad…

Ma daljinski mi je star manje od dva meseca, devojka ga zgazila i sad se poklopac za baterije zatvara ali iako se ne vidi da je pukao, zub ne drzi poklopac u mestu nego ispada….

Mogu ja da ga budzim, lepim ili da uzmem silikonsku futrolu ali s obzirom da ne bi trebalo da su skupi mislio sam da uzmem novi.

Ispostavi se da su sve kopije na aliju i ostalim sajtovima, a onaj backlit noviji metalni je super ali nema brojeve sto je kiks realno…

Gigatron nema opciju, usmerili me na ovlasceni servis, cekam Partum da se javi sad…
Uzmi EON daljinski, bolje radi posao od originalnog. Kod za uparivanje 397.
Koristim ga sa C6KS.

Igre me ne zanimaju, deca imaju svoj tv za Sony. Gledam tip panela, CristalGlow serija koja ide i na jace modele dok je C6K redovna serija. HDR materijal me zanima, manje DV ali ok i to. Na proslom televizoru sam uocio gresku koju vecina nije pa je tv zavrsio u servisu gde je ustanovljena greska na panelu. 99% ljudi nije ni videlo to, moglo je da se gleda i tako. Uglavnom, vraca mi se iznos pa hocu da uzmem drugi tv. 55 inca pa mi je taj C7K primamljiv jako ali ne mogu uzivo da ga vidim.
Koju gresku si uocio? Jesi li imao problem sa dokazivanjem kvara/greske?

U gornjem delu panela je bio za nijansu zamagljen ali nije crklo osvetljenje nego panel. Nikakav problem nisam imao sa dokazivanjem da tako kazem, odneo tv u fabrickom stanju, upakovan u foliju, zastitu ekrana , stiropor, kutija, sve sam sacuvao. Serviser je bio zadovoljan sto je tako donet tv, upalili ga i odma je skapirao da ce biti slaba sansa za opravku.
Gledam TCL C7K i dopada mi se ali je jaka cena , ustvari ogromna za 55 inca tv. Pa mi je u igri i U7Q PRO bas zbog te podrske i brzine, jer ako crkne ponovo u kratkom roku ce reagovati a to je jako bitno

Ajde malo da pisem o ulaznim modelima. Letos sam uzeo 55v6b a u subotu 55v6c. Ovaj drugi je dosta bolji od normalnijeg daljinca do podrske za Dolby Vision. Za 33000 odlicna kupovina,misli da je bolji od ovih nasih Fox,Vox,Tesla... Nisam stigao detaljno da ga isprobam ali cu to uraditi ovih dana.

Ako nije bilo i temi, barem ja nisam ispratio

Sony i TCL su u januaru 2026. potpisali memorandum o razumevanju za formiranje zajedničkog preduzeća (JV) koje će preuzeti razvoj, proizvodnju i prodaju Sony televizora i audio uređaja. TCL će imati kontrolni udeo od 51%, dok će Sony zadržati 49% i brend "BRAVIA", a operacije zvanično počinju u aprilu 2027..

Mashable
+3
Ključni detalji partnerstva:
Struktura: TCL Electronics (51%) preuzima operativnu kontrolu nad Sony-jevim TV i audio poslovanjem (49%).
Brendiranje: Proizvodi će i dalje nositi nazive Sony i BRAVIA.
Cilj: Spajanje Sony-jeve vrhunske tehnologije slike i zvuka sa TCL-ovom efikasnom proizvodnjom, lancem snabdevanja i skalom.
Vremenski okvir: Obavezujući ugovori se očekuju do kraja marta 2026, a početak rada zajedničke firme planiran je za april 2027..

ソニー株式会社
+3
Ovaj potez predstavlja značajnu promenu u industriji, gde TCL, kao drugi najveći proizvođač televizora na svetu krajem 2025., preuzima kontrolu nad proizvodnjom brenda koji je poznat po vrhunskom

Bilo je, ukuca se Sony u search u ovoj temi i nadje se...
Ali to je mnogooo teskooooo.
I ne samo u ovoj temi, bilo i u Sony temi, u vestima, ...

Pisalo se dosta na tu temu, imate ovde uputstvo na srpskom:

PDF: Uputstvo za ručno kodiranje EON IR-daljinskog upravljača

Screenshot-20260303-144545-Drive.jpg

PDF: Uputstvo za korišćenje EON daljinskog upravljača

Poslednja izmena:
Može, ali sve zavisi od kombinacije TV/daljinca, ne radi sa svima isto 😉
Takođe eon daljinac nema mute dugme, ali to se već može rešiti sa nekom od aplikacija...

Ali je na KP 500 dinara tako da je ok 🙂

Poslednja izmena:
Vredi li ovaj 55c6k za 55.000 din...
Ja sam uzeo 65c6k za 75k, a bio je nedavno i za 70k. Jos stoji u kutiji, ali ovako u teoriji meni je to idealan TV. Dokupio i TCL S55H soundbar za "Tutti Choral", pa se montira kroz par nedelja sve i javljam utiske.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno