Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Opet bolje i jeftinije nego Gigatron, ne ideš u radnju i ne smaraju te sa potpisivanjem nebuloza samo da bi se oni ogradili u slučaju problema...

Evo trenutno sa vaučerom a2000 i sa sve dostavom kući:

Screenshot-20260205-174627-Chrome.jpg

Sa vaučerom a5000 cena za 55C6K je 53739 din...
Gigatron samo ako je cena odlična ili ako se ima gomila onih njihovih nakupljenih bodova 🙂

Poslednja izmena:
vratimo se na temu

Kupljeni juče i danas po jedan 55c6ks i 55c6k i testirao ih po jedan dan. 55c6k planiram da koristim za sebe i kao PC monitor, a c6ks sam uzeo matorcima. Ono što sam odmah primetio kod c6k je da sistem definitivno ima bolji odziv, ništa strašno ali se primećuje. Druga stvar je da c6ks nema filmmaker mode na koji držim c6k. Slika mi je odlična na oba, prijatna za oko i na najvećem brightness. Ko se premišlja između jeftinijeg i skupljeg modela, mislim da skuplji def. vredi razlike u ceni. Više memorije, brži odziv, jednostavno je više future-proof tv. Oba su spakovana i čekaju proleće da se instaliraju na zid🙂

Kupljeni juče i danas po jedan 55c6ks i 55c6k i testirao ih po jedan dan. 55c6k planiram da koristim za sebe i kao PC monitor, a c6ks sam uzeo matorcima. Ono što sam odmah primetio kod c6k je da sistem definitivno ima bolji odziv, ništa strašno ali se primećuje. Druga stvar je da c6ks nema filmmaker mode na koji držim c6k. Slika mi je odlična na oba, prijatna za oko i na najvećem brightness. Ko se premišlja između jeftinijeg i skupljeg modela, mislim da skuplji def. vredi razlike u ceni. Više memorije, brži odziv, jednostavno je više future-proof tv. Oba su spakovana i čekaju proleće da se instaliraju na zid🙂
Možeš da probaš usb update na C6KS, možda se pojavi filmmaker mode.

• Like
Reagovanja: kVu
Pitanje: Da li primecujete blooming na MiniLED TV u veoma kontrastnim scenama (mali highlight na crnoj pozadini). Slika nije sa TV, ali ilustruje na sta mislim.
Baš ako se trudiš da nađeš. Ne može da ne postoji kad je pozadinsko svetlo veće od sadržaja koji osvetljava, ali teško je videti. Dobar QLED panel baš dobro crnom pokriva višak. Računaj da skoro nigde nećeš videti sem u mrklom mraku kad krenu slova na crnoj pozadini kad se film već završi.

Treba biti realan i prema minusima tehnologije. Povrh svega i dalje mi više odgovara od OLED koji imam takođe godinama.

Ja mislim da nisu isti, a to kazu i iz tcl-a… Moj 55C7K je dosao sa V535, zvao sam de tcl podrsku(trazili racun i serijski broj) i pustili mi OTA update V560, pitao ih zasto nemaju V590 V613 ili neki veci sa androidom 14 rekli su mi da to nisu zvanicni update i da ce se pojaviti preko OTA…

Prošlo skoro 6 godina od kupovine, nema ništa od toga - loš tajming za kvar, a i fizičko oštećenje ne potpada pod onu partum produženu garanciju...

Vise mi lici da ce od sada da se crtaci gledaju na nekih 65 ili 75 inca, pre nego sto ce knjige da se citaju.

65" prava merka za tu sobu i policu 😀

Prošlo skoro 6 godina od kupovine, nema ništa od toga - loš tajming za kvar, a i fizičko oštećenje ne potpada pod onu partum produženu garanciju...

65" prava merka za tu sobu i policu 😀
Zvao ja Partum da pitam za tu kasko garanciju koja važi dve godine i još tri godine produžene garancije za moj tv. Za kasko garanciju važi i fizičko oštećenje, ali samo jednom u toku ove kasko garancije od 2 godine. Kažu da ako ga slomiš, dobiješ novi.

Zar ne ide prve 2 godine sve preko radnje/prodavca TV-a?
A posle su u priči, kod ove partum produžene garancije, oni i ovlašćeni servis (Beotronic ako se dobro sećam!?) 🙂

Prve dve godine ide kasko garancija a onda tri naredne produžena. Evo sa njihovog sajta šta piše šta pokriva kasko garancija.
TCL TV KASKO (pokriće punog rizika) pokriva štetu prouzrokovanu:
a) kratkim spojem, prekostrujom ili prenaponom;
b) provalnom krađom;
c) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom vazduhoplova, njegovih delova ili tereta, kao
i sporim sagorevanjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
d) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tečnosti), ali isključivo u slučaju bezbedne i pažljive upotrebe i
postavljanja na bezbedno i zaštićeno mesto; za ovu vrstu štete pokriće je ograničeno na jednu štetu
tokom trajanja zaštite, a štete tokom transporta koji obavlja treće lice nisu pokrivene;
e) dejstvom mehaničke sile svih vrsta predmeta bez sopstvene ili tuđe krivice;
f) implozijom ili drugim dejstvima usled negativnog pritiska;
g) vodom ili vlagom usled prirodnih nepogoda, oštećenja objekata (pucanje cevi i slično);
h) prirodnim nepogodama kao što su visoke vode, odroni, oluje, smrzavanje, poplave, snežne lavine;
i) požarom, udarima groma, eksplozijama svih vrsta, štetama nastalim usled gašenja požara;
j) manjim opekotinama i paljevinama, dimom i čađi usled spoljašnjeg uticaja;
k) indirektnim udarom groma;
l) direktnim dejstvom električne energije usled kvara uzemljenja, kratkog spoja ili prenapona;
m) prenaponom ili podnaponom, električnim punjenjem, elektromagnetnim smetnjama.
TCL TV KASKO pokriva samo jednu štetu tokom trajanja.

Kome se čita sve, ovo je ceo tekst.

Nazad
Vrh Dno