Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Може ли IRIS, MOVE, EON?
Опет - на шта да обратим пажњу? Кочи, штуца, замрљана слика...?
Имам 3 бокса са андроидом 14, па баш да видим шта се дешава.

У ком смислу не пуштају садржај како треба? На шта да обратим пажњу?
Mozda npr. kajron na N1 (ako imas N1 u interlaced izvoru).
Ali moze bilo koji izvor. Nije "smooth" kako treba.
Kod mene na Mi Box 3rd deinterlacija radi ali nekonzistentno.
Npr. kajron N1 ide smooth dok je scena takoreci staticna, cim bude dinamicnija/brza/zahtevnija scena tako kajron secne malo.
I ne samo to, nekad u startu jednostavno ne radi deinterlacija kako treba i u startu kajron secka.
Pa izadji iz Tivimatea pa pusti kanal ponovo, proradi. Nekad par puta. 😀
Isto se lepo primeti npr. na sportu, Arena Sport, kad ne krene deinterlacija, vidi se da nije smooth.
Nekad radi dobro, nekad ne.
UZAS!

Po netu, pogodjeni su svi A14 uredjaji (nailazio na info za Google Streamer, Mi Box 3rd gen, Nokiu (8010 bese?), Kinhank G1, valjda i Homatics...).
Na ATV12 ljudi nisu imali problem, tek sa updateom na ATV14.

PS: IRIS, MOVE, EON, ako mislis na OTT aplikacije, ne moze jer su progressive strimovi.

Poslednja izmena:
Primer kako izgleda interlaced sadrzaj kad je deinterlacija skroz iskljucena (npr. u VLC na Windowsu kad se deinterlacija iskljuci). Znaci imate te "linije".
Mislim da PotPlayer takodje prikazuje da li je interlaced (pristiskom bese na TAB pise 1080i).

tr1.jpg

Evo ko hoce da se igra, dump sa aknala Premier League TV, nekih minut i po.
Mada, ako bude bas kao na Mi Boxu, gde radi i ne radi, ne znam da li ce se videti na ovako kratkom snimku. Tamo pri kraju minuta, kad krecu oni prelazi i replay, mozda ce se tad primetiti, posto je ovako generalno manje dinamicna scena.

E sad, kako da pustite? To je na vama. 😀
Moze preko USBa, ali idealno bi bilo pustiti u tipa Tivimateu (ionako ga mnogi koriste).

Evo linka od fajla:

EDIT: Evo i dumpa sa N1 kanala. Staticna scena, ali na 14-15 sekundi ima malo dinamike, ovaj prelaz, pa vidite da li ce tada kajron mozda da zasecne.
Ili mozda celo vreme ne ide smooth. 😀
Link od fajla:

Primer kako izgleda interlaced sadrzaj kad je deinterlacija skroz iskljucena (npr. u VLC na Windowsu kad se deinterlacija iskljuci). Znaci imate te "linije".
Mislim da PotPlayer takodje prikazuje da li je interlaced (pristiskom bese na TAB pise 1080i).

Pogledajte prilog 526776
Kod mene na C805 zadnja v613 (GoogleTV - Android 14) Supernova coax
(Ci modul/kartica) nema problema. TiviMate iptv lista...Prvo sam pustio Sport Klub nema toliko izrazenih problema sa interlaced sadrzajem kao na slici sto si postavio. Gledao sam utakmicu i cim se ubrza kretanje igraca samo na najudaljenijim gol-aut linijama primeti se kao blago trepernje kao da je gol-aut linija blago isprekidana...Stream je gledljiv jedva primetno. Kretanje igraca sve je ok. Prvi put kada sam pustio N1 kajron bas trzao...Bila bas dinamicna slika. Ali sada pustam nekoliko puta kajron ima blage trzaje (nije bas tecan) takodje gledljivo. Cim je malo dinamicna slika. Proverio na Arenama (iptv lista) nema problema. Definitivno ima nekih problema sa interlaced sadrzajima. Ali kada uporedim sa mojim dosadasnjom iskustvom jer sam neko vreme bio na Androidu 12 na TiviMate-u sam imao iste slicne probleme: kajron na N1, ponekad gol-aut pa i sve linije na fudbalskom terenu,samo jednom je jedna utakmica eurolige dok je bila na sk bila negledljiva jer su igraci bili kao na slici koju si postavio.
Pustio sam oba fajla prvo preko Kodi-ja oba strima bez problema. Narocito kajron na N1 savrsen, fluidan. Nisam uspeo preko TiviMate-a ne vidi fajlove na usb-u (nisu m3u fajlovi).
Takodje isto pustio i preko VLC-a. Oba strima savrsena. U oba slucaja kajron mnogo mnogo bolji nego kada live gledam N1 preko TiviMate-a. Da nije problem do TiviMate jer meni se on isto ponasao nekad na Androidu 12 i sada na Android 14?

@mwsavko ne, ne kao na slici, to je samo primer kako izgleda interlaced sadrzaj, npr. ako niste sigurni da li je interlaced ili nije, to na desktopu npr. na VLCu.
Inace nije tako.

Pa vidi, sad si me zbunio.
Ti gledas neku IPTV listu u Tivimate, ali ne znam da li njihovi kanali interlaced ili ne. Cak i vecina pirata gura progressive, ne interlaced.
Mozda su progressive a tebi secka zbog frame rate, mozda ti nije ukljucen AFR u Tivimateu?
Ti mozes istu tu listu da pustis i u KODI pa da vidis kako ti se ti kanali ponasaju tamo u odnosu na Tivimate.

@shamanNS TCL bese nema opciju da menjas rezoluciju i frame rate? Znam da to uvek pljujes. 😀
Znam, i kod sestre imam TCL al sam skroz zaboravio...

Uglavnom, bude kajron na N1 vecinu vremena tecan, ponekad samo trzne malo.
Problem su mi tipa sportski kanali, jeste gledljivo ali vidi se da nije full deinterlacija kako treba.
I to kad se ubode da radi kako treba, nekad od starta kao da ne "radi" deinterlacija.

Uglavnom, previse mi zezanja, verovatno cu vratiti Mi Box.

Ovo u TCL temi pisemo jer se @shamanNS plasi potencijalnih problema kad mu TCL nekad isforsira update na A14.
Iako trenutno i ne gleda nikakav interlaced sadrzaj, kako se odvija situacija sa Orionom, zavrsice na Supernova coaxu i DVB-Cu (pa ce imati probleme). 😀

@mwsavko ne, ne kao na slici, to je samo primer kako izgleda interlaced sadrzaj, npr. ako niste sigurni da li je interlaced ili nije, to na desktopu npr. na VLCu.
Inace nije tako.

Pa vidi, sad si me zbunio.
Ti gledas neku IPTV listu u Tivimate, ali ne znam da li njihovi kanali interlaced ili ne. Cak i vecina pirata gura progressive, ne interlaced.
Mozda su progressive a tebi secka zbog frame rate, mozda ti nije ukljucen AFR u Tivimateu?
Ti mozes istu tu listu da pustis i u KODI pa da vidis kako ti se ti kanali ponasaju tamo u odnosu na Tivimate.

@shamanNS TCL bese nema opciju da menjas rezoluciju i frame rate? Znam da to uvek pljujes. 😀
Znam, i kod sestre imam TCL al sam skroz zaboravio...

Uglavnom, bude kajron na N1 vecinu vremena tecan, ponekad samo trzne malo.
Problem su mi tipa sportski kanali, jeste gledljivo ali vidi se da nije full deinterlacija kako treba.
I to kad se ubode da radi kako treba, nekad od starta kao da ne "radi" deinterlacija.

Uglavnom, previse mi zezanja, verovatno cu vratiti Mi Box.

Ovo u TCL temi pisemo jer se @shamanNS plasi potencijalnih problema kad mu TCL nekad isforsira update na A14.
Iako trenutno i ne gleda nikakav interlaced sadrzaj, kako se odvija situacija sa Orionom, zavrsice na Supernova coaxu i DVB-Cu (pa ce imati probleme). 😀
U pravu si odosmo offtopic. Izvinjenje i od mene. Da placena iptv lista. I ukljucen AFR u TiviMate-u. Ali na coax Supernova nema problema.

Nije mu uključen AFR jer to nema i ne radi ni na jednom AndroidTV TV uređaju, samo na boxevima / samo preko HDMI.
U TiViMate i SmartTube može do sutra da se uključuje kad na nivou OS prijavljuje da podržava samo 60 Hz refresh rate 😂😂😂😂

AFR radi / prebacuje uspešno refresh rate na TCL TV-u sa CoreELEC Kodi ali zatim ima nenormalan audio delay 😅

Uzeo sam juče C6K od 55 inča u radnji na slovo G. Čim sam ga upalio i povezao na internet, tv je sam ponudio ažuriranje što sam i odradio. Možda ovo nekome znači što ću napisati. Poručio sam ga onlajn i naznačio da ga preuzmem u radnji jer je tako besplatno a na kućnu adresu naplaćuju 2.000 dostavu. Imao sam i još dodatnih 2% popusta na onlajn kupovinu i plus neke bodove i onda me ispao 57.000. Ali za svaki slučaj sam pozvao kol centar radnje na G da pitam da li se smatra kao kupovina na daljinu ako poručim onlajn a preuzmem u radnji. Rekli su mi da je to isto kupovina na daljinu.
Kad sam otišao da preuzmem TV u radnji, doneli mi zapakovan TV i kažu da je procedura takva da ga oni otpakuju i provere da li radi. Ja im rekoh u redu ali morate da mi date i obrazac za odustanak od ugovora na daljinu na što su se iznenadili. Na kraju su mi nerado dali taj obrazac. Savet za druge, obavezno tražite taj obrazac ako ovako naručujete. Inače, tv super radi. Operativni sistem brz. Iz prve povezao PS5, telefon i laptop.

@mwsavko E da, jel multi-view u TiViMate i dalje ovako "radi" i na tom Android 14 firmware?

Probao isto dva strima. Da postoji problem ali nije toliko izrazen kao na tvom videu. Kad sam pustio krenula su dva strima bez problema. Ali na 10-15 sekundi dolazi samo do prekida strima na kojem ide ton. Drugi je stabilan. Isti je slucaj sa tri strima. Glavni na kojem je ton
prekida dok su dva stabilna. E tek sa cetiri strima prva dva strima su stabilna dok su treci i cetvrti nestabilni kao na tvom videu.

Probao isto dva strima. Da postoji problem ali nije toliko izrazen kao na tvom videu. Kad sam pustio krenula su dva strima bez problema. Ali na 10-15 sekundi dolazi samo do prekida strima na kojem ide ton. Drugi je stabilan. Isti je slucaj sa tri strima. Glavni na kojem je ton
prekida dok su dva stabilna. E tek sa cetiri strima prva dva strima su stabilna dok su treci i cetvrti nestabilni kao na tvom videu.
Da li je to do A14 ili do tivimejta, hm... Pitam, jer je meni na Firesticku ranije ferceralo 4 strima bez problema, a sada se ponaša kao na ovom snimku.

Da li je to do A14 ili do tivimejta, hm... Pitam, jer je meni na Firesticku ranije ferceralo 4 strima bez problema, a sada se ponaša kao na ovom snimku.
Do Androida 14 definitivno. Ranije sam na Mi Box S (Android 9) gledao 4 strima bez problema. A na C805 na predhodnim verzijama koje su bile na A12 ne znam jer nisam koristio multi-view.

Imam od nedavno TCL55c6ks.
Nekako ne uspevam da skeniram kod za daljinskom D3 SBB (slika u prilogu).
Da li neko koristi tu ili sličnu kombinaciju: taj daljinski + neki TCL tv.
Odnosno, da li je neko uspeo da sinhronizuje TV na taj daljinski, bilo preko koda ili preko pretrage.
Ja jednostavno nikako ne uspevam.

hvala!

Prilozi

• daljinski.png
    daljinski.png
    147.4 KB · Pregleda: 29

Do Androida 14 definitivno. Ranije sam na Mi Box S (Android 9) gledao 4 strima bez problema. A na C805 na predhodnim verzijama koje su bile na A12 ne znam jer nisam koristio multi-view.
Opet poredite babe i žabe.
Mi stick sa Amlogic SoC i TCL sa Mediatek koriste totalno različite dekodere koji em što podržavaju različit broj istovremenih decode sessions em se na različit način "instanciraju" dodatne i njima upravlja.

Stoga ne može da se podrazumeva da će uopšte na svakom Android boxu uopšte i da radi multi-viewu TiViMate a kamo li koliko istovremenih kanala i u kojoj rezoluciji.

I nije ni radilo na KAON modelu Eon boxu (u vremena kad je koristio Android 8 i kad je TiViMate bio na v1.x ili v2.x) dugo vremena jer koristi Broadcom SoC pa je posle ubačena podrška, a radilo je odlično na SDMC modelu sa Amlogic S905X2 SoC.
Takođe ako se dobro sećam nije radilo ni na Iris HPH07 boxu sa HiSilicon SoC. @jaffar ??

I eto nepotrebljivo je na TCL C805 sa njegovim Mediatek a ne mogu sad da se 100% sigurno setim šta je bilo sa "pokojnim" Tesla Q55S939GUS koji je takođe imao Mediatek SoC samo neki slabiji model : da li je radilo 1080p video + 1 audio only kanal ili beše 1x 1080p + 1x SD kanal ; uglavnom za 2x 1080p je onaj kanal koji nije selektovan i čiji zvuk se ne čuje puštao usporeno kao slideshow 😂😂
I dobro sam zapamtio da na tom Tesli kad se pusti 4K video sa iole većim bitrate trebalo da čekaš po 30s da odreaguje na komandu sa daljinca za otvori podešavanja slike.

Sad se više ni ne sećam da li sam ikad testirao TiViMate multi-view na TCL C655 koji je zamenio Teslu u sobi kod matoraca. Ne sećam se ni da ki sam DV i HDR10 testirao na njemu 😅
Na C805 jesam to testirao i kad je bio na v135 firmware i na v509 na kom je sad i na oba je neupotrebljivo.

Da li je to do A14 ili do tivimejta, hm

Do Androida 14 definitivno
Nije do Android 14, ni na Android 12 na C805 to ne radi kako treba. Nešto na relaciji TiViMate <> taj GPU u tom Mediatek SoC, ili eventualno "samo" bagovi u firmware oko instanciranja više dekoder sesija..
Odgovor na to pitanje bi nam dalo ako postoji drugi, ne-TCL Android TV sa istim Mediatek SoC a da na njemu multi-view radi kako treba na istoj verziji TiViMate 😁

Beše neki od FireTV uređaja koriste Mediatek? Sad koji tačno SoC model sa kojom GPU...

@Belisarius
Čekaj ušli su ti u kuću i proveravali ste da li TV radi !?
Ovo iz Gigatrona nisu normalni 😀

Imao si ovde jeftinije da nađeš, na ananasu uz kupon izađe jeftinije:
Nisu ulazili u kuću, to proveravaju u radnji, otpakuju ga tu pred tobom da se uveriš da radi, to im fora da ti zamažu oči, pa da ispadne da si ga kupio u radnji a ne onlajn. Pokušavaju da te odrade na finjaka, ali ti ih zezneš kad im tražiš onaj obrazac za odustanak od kupovine.
Jurio sam na ananasu mesec dana vaučer da kupim ovaj TV. Kad su davali od 5.000 dinara vaučer, TV bio 65.000. Kad je bio vaučer od 3.000 on bio 59.000. Danas važi vaučer od 2.000 ali on košta skoro 58.000. Dodaj na to isporuku od skoro 1.000 dinara, opet ispadne oko 57.000 koliko sam ga inače platio. Plus sam dobio 2.400 bodova koji su u stvari 2.400 dinara za sledeću kupovinu. A i lakše mi da ga odnesem u radnju direktno ako mu nešto fali nego da se bakćem s kuririma preko Ananasa.

Ma to za Gigatron radnju i "testiranje" od 2 minuta, nakon čega se potpisuje papir smo pričali u više tema...

Nisam sve iščitao, ja rekoh platio je dostavu pa kad su mu doneli kući palo "testiranje" 😀

@Belisarius
Da, ananas je poznat po toj praksi da cene variraju (posebno kad su kuponi aktuelni), a što se tiče dostave ako si član + kluba trebalo bi da je besplatna.
Mada i to zavisi od gabarita i težine paketa...

Poslednja izmena:
Накуповао сам се свега и свачега у гигатрону и никада ништа нису тестирали. Додуше - ништа од свега тога није купљено онлајн.

Bukvalno desetine komentara na forumu da Gigatron smara sa otvaranjem kutija u radnjama i traže potpis da je sve ok!?
Za TV posebno, i mene lično smarali sa otvaranjem kutije i tražili potpis 🙂
U suštini na prvi pogled može da se vidi da nije ništa razbijeno i to je to.

Onda lepo tražiš da uključe TV i da uđeš u "service menu" kad su već sve razbucali i rasturili - e tu gledaju bledo i smoreno.

E onda po njima nema potrebe da se bilo šta proverava jer je kutija bila nova 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno