Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Posle 4 godine crkao mi je HDMI 3 port na 50C715. Poslao sam im mail pa cemo da vidimo kako funkcionise produzena garancija. Najvise bih voleo da ne moze da se popravi pa da uzmem neki noviji model uz doplatu 😀

Iz nekog bizarog razloga HDMI 3 je postao hidden. Sve je OK sa televizorom.

Ja imam Yetel , slika kako kad , pogotovo kod uzivo prenosa ,Yetel to stručno zamuti 🤬
Ovo mi je prvi TCL , tako da ostale nisam ni imao , u radnji sam pogledo one njihove reklamne slike na TCL 50C6KS , razlika nije velika u korist C6K , ali sve u svemu meni se svidja slika .

Zdravo svima!
Interesuje me TCL 65C7K. Ima li neko informacije, kad će imati opet na stanju u webshopovima u Srbiji?
Znam da su imali na stanju na sredini decembra 2025, ali brzo se prodavalo.
Hvala na odgovore!

Kolege kako da pogasim streaming(protok) internet kanale ne mogu da provalim koji app u pitanju. Ako je neko ranije pisao o tome i našao rešenje molim da mi linkuje. Putem adb da je obrišem jer me veoma iritira i ide na živce. U pitanju je tcl tv c6k. Ne mogu da provalim u sistemskim aplikacijama koja je u pitanju.

Kolege kako da pogasim streaming(protok) internet kanale ne mogu da provalim koji app u pitanju. Ako je neko ranije pisao o tome i našao rešenje molim da mi linkuje. Putem adb da je obrišem jer me veoma iritira i ide na živce. U pitanju je tcl tv c6k. Ne mogu da provalim u sistemskim aplikacijama koja je u pitanju.
Stavi zemlju na Srbiju i restartuj TV.

Našao sam rešenje, to je problem zbog najnovije TV aplikacije (takozvane Live.TV apk od TCL) kanali su blokirani izborom samo digitalnih kanala a sve ostalo je sakriveno i to jedva nađena opcija. Jos jedna stvar je loša kod te apk otvara prvo epg kada se pređe na digitalni TV tjuner. Televiziju ne gledam ali moji matorci se žale kad god puste. Takođe žale se jer se prebrzo pali tj. ulazi u standby, navikli na klasičan način boot-a (ako neko ima neko resenje da i to sredim)😅

Uzgred ko koristi SmartTube za YT ima i bolju alternativu TizenTube Cobalt po mogućstvu bridge verziju. Odlična zamena kome se ne sviđa UI SmartTube-a. (verovatno je neko već pisao)

I moj 55C7K isto ulazi u standby mod uvek… Pokusao sam u opcijama da iskljucim sve i svasta, microfon na daljincu ugasio.. Merim potrosnju tv-a preko noci, uglavnom 0W, 0,5, 1W, ali ponekad ima po neki peek na 10W, verovatno mu je to da odrzava standby, a mozda proverava update, ko zna… Mrzi me da istrazujem dalje, a mozda se i salje nesto kinezima… 😅😅

Da li si možda ispratio posle kog vremena se pojavi taj peak od 10W? Pitam jer se moj C6KS upali tačno posle 4 sata od gašenja pa tu izgleda da ima neki timer koji radi u standby režimu

Nisam gledao tacno imam merac koji meri trenutnu potrosnju, a meri i min/max potrosnju, ali generalno svake noci mi uhvati peak od ~10W, zivo me zanima sta je to… Predhodni tv je bio zakucan na oko 0.5-0.6W

Pozdrav svima
izvinjavam se svima ,verovatno vec pisana tema .Gledam TCL 55C805 preko SBB eon boksa. Na kojoj rezoluciji treba drzati televizor da radi dobar Upscaling
Kad ide preko boksa onda u podešavanjima od boksa treba da staviš 4K ako je dostupno. Mada, TCL ne čini čuda po tom pitanju. Ovaj model je odličan za 4K HDR/Dolby Vision, pa i običan 1080p sadržaj ako nije previše kompresovan. Znači filmovi i serije sa striming platformi izgledaju odlično, domaći TV kanali ništa posebno. Takvo je moje iskustvo.
Zapravo možeš da staviš 1080p na boksu jer onda sigurno upscale neće raditi boks, nego TV. Ali mislim da nećeš videti razliku.

Poslednja izmena:
Rešio sam i problem shutdown-a na tcl tv ulaskom u service menu i paljenjem opcije shutdown config-a (sad se pojavlje pored restarta, quick start sam ostavio, nisam hteo da ga omogućim...Ako nekog zanima kako se ulazi u service menu mogu da ostavim kratko uputstvo.

Dal znate resenje?Od skoro imam TCL.Imam problem sa slusalicama .Secka mi zvuk na bilo kom izvoru kada gledam Yotube ,Netfliks i itd. Povezem preko blututa .Slusalice su Galaxy Buds.Znaci kad gledam film kasno nocu i itd.Cak TCL ih slabo napaja volume,tipa na 78 na neko normalnu glasnocu.Inace ove sluske koristio na Xiaomi Box gn2 .Nisam imo seckanje a da ne pricam volume max na 15 naspram ovih 78.To je zanemarljivo ali ovo seckanje me nervira

Kad ide preko boksa onda u podešavanjima od boksa treba da staviš 4K ako je dostupno. Mada, TCL ne čini čuda po tom pitanju. Ovaj model je odličan za 4K HDR/Dolby Vision, pa i običan 1080p sadržaj ako nije previše kompresovan. Znači filmovi i serije sa striming platformi izgledaju odlično, domaći TV kanali ništa posebno. Takvo je moje iskustvo.
Zapravo možeš da staviš 1080p na boksu jer onda sigurno upscale neće raditi boks, nego TV. Ali mislim da nećeš videti razliku.
Hvala puno za odgovor

Da li koristite inteligentni mod za sliku i kako vam se pokazao? Neka dodatna podesavanja za njega?

Ima ovde clanova koji su skidali update sa one telegram grupe pa ako mogu da podele slike kako izgleda mod sa super rezolucijom na kablovskoj.

Nazad
Vrh Dno