Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Gledao sam par filmova na TCL C655 i C6KS. Slika je default, nista nije podesavano. I na oba mi slika nekako cudno, drugacije, ne toliko filmski da se tako izrazim. U nekim nocnim scenama se sve suvise dobro vidi, kao kad se ukljuci night mode na kameri telefona pa slika deluje neprirodno svetlo. I u dnevnim scenama mi sve deluje nekako previse digitalno. Na jeftinijem televizoru Hisense A6N mi je slika bila ugodnija za gledanje. Dal je jos neko imao slican dozivljaj i o cemu se tu radi

Ciao! Da li znaš možda kolike su vrednosti za svetlinu kod tcl 65c6k? Nigde nisam uspeo da pronađem.
Ne znam na šta misliš, verovatno 700nit fullscreen i malo ispod 1000nit peak 10% window, izmereno na 55c6k modelu, slično je verovatno i na većim dijagonalama, moguće razlike na manjim dijagonalama.
Izvor

Колико год избегавао прелазака на Гуглет ТВ, на крају морам положити оружје и прећи на другу страну. Зашто то радим? Једноставно јер је TCL престао да унапређује Андроид ТВ верзију, тако да ако хоћу унапређења - скини најновији фирмвер.
Пример: V8-R51MT02-LF1V923 је задња ОТА верзија ATV и објављена је пре неких годину дана (новембар 2024) и у питању је тест верзија. Верзија V8-R51MT02-LF1V383 је изашла отприлике у исто време. Последњи OTA GTV je V8-R51MT05-LF1V647 је из септембра ове године.
Може се рећи: ако је нешто добро, зашто то дирати? Да, али ако може боље, зашто не пробати боље.
Колико год мени изгледа лепши и пријатнији за око ATV, GTV је све присутнији. Сви новији андроид бокс уређаји су на GTV, нови телевизори такође. Генерално, барем на ТВ-у ми је најмање битан изглед корисничког окружења (илити "радне површине") јер се пребацујем са бокса на бокс. А и на боксовима по покретању одмах идем на жељену апликацију тако да скоро да и не обраћам пажњу на препоруке за гледање које форсира GTV.

Juče prilikom preuzimanja TV-a mi rekoše da se uz produženu garanciju dobija i dve godine kasko osiguranja.

Da li ste upoznati oko detalja? Nisam uspeo da pronađem ništa konkretno.
Ja sam to dobio prošle godine septembra - oktobra. Šta te konkretno interesuje?
Registruješ se na sajtu https://tcl-promotion.com/rs/ , uneseš potrebne podatke i na e-mail dobiješ od Partum-a 2 zasebne garancije i dokument sa opštim uslovima.
Jedna produžena garancija na 36 meseci, nakon isteka zakonskih 24 meseca. I druga Kasko, kao dodatna za prva 24 mececa korišćenja, koja pokriva samo jedno bilo kakvo fizičko oštećenje, pa i lom ekrana, ali ako oni utvrde da je nastalo nenamerno.

Pa da li to mgu onda i ja da očekujem za 55c6k , nikako da stigne iz G......na
A pitanje za Salac UE ovaj model sto sam kupio jeste , bar po specifikacijama sto sam nasao po netu GOOGLE TV
Zar se i za njega ne jure nadogradnje po netu ?

Нема шта да се јури. Постоји телеграм канал (званичан или полузваничан) одакле сви скидају ажурирања за све моделе. Ако желе, наравно.

Imam dva broja stariji model i to je sve baš dobro. Odličan odziv i u igricama, a koristim kao monitor ovaj manji za notebook i iPad. Zvucnik za sastanke kad se prebaci u voice i podigne clarity fenomenalan, za mene nagluvog.

Imam i ja pitanje za 75c7k kad pustim neki film koji je dolby vision ne mogu promjeniti postavke slike u movie mode nego samo dolby visoon iq, dark i bright!? Jel ima neki nacin da se ipak stavi movie postavke?

Imam i ja pitanje za 75c7k kad pustim neki film koji je dolby vision ne mogu promjeniti postavke slike u movie mode nego samo dolby visoon iq, dark i bright!? Jel ima neki nacin da se ipak stavi movie postavke?
Koliko ja znam ne, ali možeš da menjaš sve pojedinačne stvari, boje, oštrinu itd. kako ti se sviđa. Jedino sa DV IQ imaš opciju da uključiš precision detail što bih ti toplo preporučio da uradiš.

Pa to je Dolby Vision, i ne može se mjenjati. Movie je za HDR i SDR

Vrh Dno