Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Eoooo gaaa
Pogledajte prilog 513155

Par pitanja sad.

Kako se najlakse instalira ovaj HBO apk na android TV? Ima u app store, ali ne moze jer SRBija.

Odlican TV, zvuk me iznenadio, na EONu su kanali onako, nisam iskreno mnogo ni gledao ali radi sve brzo.

Razmisljam da uzmem ono ambientalno osvetljenje Govee, ima li ko iskustva?
Druze ceo ovaj deo oko tv-a izgleda top, hteo sam nesto ovako kod sebe pa me majstor razvukao a nije ni uradio ovako, svaka cast, koji tv je u pitanju?

Druze ceo ovaj deo oko tv-a izgleda top, hteo sam nesto ovako kod sebe pa me majstor razvukao a nije ni uradio ovako, svaka cast, koji tv je u pitanju?
Cao, u pitanju je C6K.

Ima moj prijatelj, ne svidja mi se sto „kamera“ viri na vrhu TVa ukoliko je model sa njom.

Ja sam izveo sa Led trakom sa WLED, pisao sam u temi i ima par slika.
Ja bas razmisljam sta cu, brine me malo sabio sam TV maksimalno uz ovaj panel iza zbog estetike, pa me brine da li ce da ima mesta da se uopste posle vidi jer je preblizu..

Odlican TV, zvuk me iznenadio, na EONu su kanali onako, nisam iskreno mnogo ni gledao ali radi sve brzo.
To sam i ja prvo primjetio na 55c7k, da su kanali ,,onako,, na kablovskoj. Pa me to na prvu razočaralo, ali to nije do TV-a. Uz promjenu tvorničkih postavki, golim okom sam našao postavke koje zadovoljavaju solidnu sliku na kablovskoj, jer svaki kanal daje različitu boju slike, nemoguće je to podesiti, pa sam većinu postavki stavio na automatic i sl.
Na 4k rezoluciji tek se vidi moć TV-a.
Slika je prirodna, boje iskaču iz ekrana, a maksimalno osvjetljenje do 2000nits, iako zvuči previše, itekako se primjeti ne samo u dnevnim uvjetima, već i u noćnim u tamnim scenama gdje ta vršna svjetlima daje bolji prikaz detalja u tamnim scenama. Recimo na starom Panasonicu ti detalji u tami budu prigušeni ili se ne vide.
To je ono što me odvratilo od C6K, jer lako je smanjiti nešto čega ima, ali ne možeš povećati nešto čega nema. 😉

@Gavrela - Шта је проблем са HBO MAX?

Pa ne mogu da instaliram jer nije dostupna u mom regionu.
Vidim da je kolega u temi ovde slao hbo max apk, pitam samo kako je najbolje instalirati na TV-u apk file, neki jednostavan nacin.
Постави регион Србија и инсталирај.

na region RS Srbija, ne CS Srbija. još ako je nalog iz doba SCG ili ranije...

Od kad imam c765 imam problem da na hbo max-u ne mogu nikad da preskočim uvodnu špicu. Zamrzne se slika pa moram da izađem iz epizode pa ponovo da uđem. Jel ima jos neko taj problem, eventualno neko rešenje? Bilo je i update sistema i aplikacije i opet se isto desava.
Pisao sam ja o tome skoro, imam isti problem, verzija v538, za sad resenja nemam cekam OTA 560 pa cemo videti da li su ispeglali to

Evo i ja sam se ponovio sa 55C7K ali nisam baš zadovoljan sa slikom. Prenaglašene boje, crvena i zelena, vrlo agresivno osvjetljenje pri gledanju u totalnom mraku, naročito titlovi bliješte i na osvjetljenju od 10, što umara oči.
Probao sam sve moguće postavke ali slika nije ni blizu prirodna kao na starom Panasonicu.

Bio bih zahvalan kada bi neko objavio detaljne postavke slike.

Kod mene je trenutno verzija v538.
Nadam se da će TCL riješiti ove stvari kroz ažuriranje, ako je to uopće moguće.

Probao sam te postavke, ali kao da je slika i dalje žučkasta. Našao sam tu na forumu na prethodnom postu balans bijele za v538. Ostale postavke sam namjestio sam. Na ovim postavkama kablovska mi je najgledljivija, tj dogodila se velika promjena, to je level up, možda sam samo subjektivan, međutim uživam sada u gledanju regionalnih kanala, tj nikada do sada nisam imao ovako dobru sliku na kablovskoj, ni na starom Panasonicu.
Svaka sugestija je dobro došla. Hvala 👍

Moje postavke za 55C7K v538

Prilozi

• IMG_20251118_165344.jpg
    IMG_20251118_165344.jpg
    71 KB · Pregleda: 22
  • IMG_20251118_165551.jpg
    IMG_20251118_165551.jpg
    67.2 KB · Pregleda: 22
  • IMG_20251118_165710.jpg
    IMG_20251118_165710.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 16
  • IMG_20251118_165839.jpg
    IMG_20251118_165839.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 13
  • IMG_20251118_165925.jpg
    IMG_20251118_165925.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20251118_170025.jpg
    IMG_20251118_170025.jpg
    60 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20251118_170125.jpg
    IMG_20251118_170125.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20251118_170234.jpg
    IMG_20251118_170234.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20251118_170328.jpg
    IMG_20251118_170328.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 24
Probao sam te postavke, ali kao da je slika i dalje žučkasta. Našao sam tu na forumu na prethodnom postu balans bijele za v538. Ostale postavke sam namjestio sam. Na ovim postavkama kablovska mi je najgledljivija, tj dogodila se velika promjena, to je level up, možda sam samo subjektivan, međutim uživam sada u gledanju regionalnih kanala, tj nikada do sada nisam imao ovako dobru sliku na kablovskoj, ni na starom Panasonicu.

Colour temperature smanji sa warm 5 na 3 eventualno 2. Kad sam kupio tv to podesavanje sam prvo promenio...Jer na warm 5 je stvarno slika zuckasta.
Sa ukljucenim peak lluminance mozes da dobijes jos vise na svetlini.

Па не могу бити иста подешавања за SDR, HDR и DV.

Stavio si ta podešavanja za sve izvore

Nazad
Vrh Dno