Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Сасатвио си леп кућни биоскоп, нека те добро служи.

Pozdrav svima.

Šta mislite o modelu TCL55C6KS MiniLed? Ječ stvarno MiniLed ili kao jeste a nije? Ne deluje mi realna njegova cena od 50K
Kada smo kod tog cenovnog ranga da li ima neka preporuka za 55 inča sa google platformom?

Pozdrav svima.

Šta mislite o modelu TCL55C6KS MiniLed? Ječ stvarno MiniLed ili kao jeste a nije? Ne deluje mi realna njegova cena od 50K
Kada smo kod tog cenovnog ranga da li ima neka preporuka za 55 inča sa google platformom?

Ne znam šta očekuješ, 50k meni deluje korektno. Jeste miniled, ali pripada nižoj klasi u odnosu na C805/C765, pa i C6K. Slabiji kontrast, osvetljenje, procesor. I niža cena. Za te novce teško da ima nešto bolje sa Google platformom. Zapravo sa bilo kojom platformom.

Imam 43c655 model i dva puta u 7 dana mi se desilo da mi pozeleni ekran? Da bi to resio, ugasim ga pa upalim i slika tj boje budu ok? Ima li neko iskusta i je li to problem do softvera ili hardvera? Kernel verzija (valjda je to verzija sofvera) je 5.4.274+ od 1.juna.
Android verzija je iz maja ove godine.

Zna li neko su sve trenutno uvoznici TCL televizora za Srbiju? Ako je neko ove godine kupovao TCL televizor, i ako mu nije tesko, neka pogleda koji je uvoznik naveden na nalepnici na kutiji.

Koja je uopste razlika izmedju Tcl c765 i c7k?
Ja bih rekao da su to modeli iz iste klase samo za 2024. I za 2025., po redu.

Inace 765 se ne moze naci vise u radnjama, rasprodat. A c7k jos uvek nije u ponudi 🙂‍↔️

P je valjda najniža liga. Inicijalno za malo da se zaletim jer je cena stvarno suludo niska bila za 75", jer mi treba za privremeno TV, ali kada sam ih video lagano sam se odlučio za 65C755. Baš je velika razlika ako ćeš da gledaš bilo šta sem informativnih emisija na kablovskoj.

P je valjda najniža liga. Inicijalno za malo da se zaletim jer je cena stvarno suludo niska bila za 75", jer mi treba za privremeno TV, ali kada sam ih video lagano sam se odlučio za 65C755. Baš je velika razlika ako ćeš da gledaš bilo šta sem informativnih emisija na kablovskoj.
Pitah za P7K seriju jer uporedjuem 43C655 i 43P7K koji su slicni po ceni i performansama. Inace, S je najniza klasa TCL-ovh televizora, kao npr. S5K ili S5400.

Pojavila mi se ljubicasta linija skroz na vrhu ekrana, onako celom duzinom. Vidi se u vise aplikacija, ovo je konkretno neki monitor tester na YT.
U pitanju je model 50C715, decembra ce da bude 4godine kako ga imam. Koliko se secam jos je u garanciji. Sta mogu da urade u ovakvim slucajevima, sta mogu da ocekujem? Popravku ekrana ili? Isplati li se uopste?:)

1760003717457.png

Vrh Dno