Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Gledam evo da kupim novi 75inch tv.. tcl c855 je prvi pik i sad naletim na c7k koji je i jeftinij od c855 za nekih 300 maraka! Sta mi je sad bolje uzeti? Po specifikacijama su tu negdje koliko sam mogao naci! I da je ovaj c7k 2025 godina a c855 2024 godina

Gledam evo da kupim novi 75inch tv.. tcl c855 je prvi pik i sad naletim na c7k koji je i jeftinij od c855 za nekih 300 maraka! Sta mi je sad bolje uzeti? Po specifikacijama su tu negdje koliko sam mogao naci! I da je ovaj c7k 2025 godina a c855 2024 godina
I ja sam mislio kupiti C855 od 75 i nema ga nigdje kod prodavaca u BiH pa sam naručio danas C7K od 65. Pa da tu su negdje po specifikacijama ali vidjećemo kad mi stigne

Jel imao jos neko problema na v497 i v538.
C805 model zakucava hbo max aplikacija na obe verzije nakon stiskanja skip intro ili next episode, proradi tek nakon restarta tv-a

Poslednja izmena:
Jel imao jos neko problema na v497 i v538.
C805 model zakucava hbo max aplikacija na obe verzije nakon stiskanja skip intro ili next episode, proradi tek nakon restarta tv-a
Ja sam imao taj problem ranije, ali ne sećam se na kojoj verziji. Sad sam na V534 i radi sve ok.

Ja više ne jurim apdejte, na nekoj sam beti od prije par mjeseci i ne pada mi na pamet da apdejtujem. Svako malo izbacaju apdejte bez ikakvog changelog-a, stalno nedoumice sa slikom, jel sad bolje procesiranje, jel bolji hdr, trza li dv, ma idi bre, ne diram više ništa...

Ja sam na 497 presao jos sa 135 i ne bih ni dirao vise da mi nije zabagovalo ovo

TCL C7K vs LG C5
Veoma zanimljiv video. Dve razlicite tehnologije side by side.

Jel još nekome na C805 sa firmware v509 đubre svaki put kad se pusti neki Dolby Vision video resetuje Color > Color Temperature podešavanje nazad na 5 / Warm za "Dolby Vision IQ" preset / profil?

Jel još nekome na C805 sa firmware v509 đubre svaki put kad se pusti neki Dolby Vision video resetuje Color > Color Temperature podešavanje nazad na 5 / Warm za "Dolby Vision IQ" preset / profil?
Da. Ali na V534 je u redu.

Nazad
Vrh Dno