Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Uglavnom 7 do 15 dana. Zovi podršku, jer ko zna gde im se zature mail-ovi. Tako su meni prevideli mail za produženu garanciju za klimu, pa smo se ubeđivali, ali su na kraju našli i rešili sve.

Danas kupljen 55C765, na prvu loptu sve solidno radi, ali zvuk je uzasan. Pustio sam odmah na YT da proverim sliku i zvuk, slika je super, ali zvuk je kao tup sto mi je neverovatno da je normalno? Znam da ne treba mnogo ocekivati bez sound bara, ali opet makar da je podnosljivo.. Verzija softvera u System Update: V135 (zadnja 3 broja), da li da probam da ga update na neku odredjenu verziju, neke preporuke? Pre nego sto ga posaljem na garanciju pa nek se oni maju sa njim... Kako mrzim ovakve malere, a toliko sam se vijao koji da uzmem..

Pozdrav,

Da li je neko imao iskustva sa TCL C645 modelom, kakav je TV? Procitao sam ovde na forumu da ima bas problem sa sistemom i da je nemoguce koristiti ga bez smart box-a, da jako baguje. Je l' moguce da taj model ima bas toliko problema, a da su neki drugi ok?

Gledao sam i TCL V6B, ali nema nista o njemu.

Pozdrav,

Da li je neko imao iskustva sa TCL C645 modelom, kakav je TV? Procitao sam ovde na forumu da ima bas problem sa sistemom i da je nemoguce koristiti ga bez smart box-a, da jako baguje. Je l' moguce da taj model ima bas toliko problema, a da su neki drugi ok?

Zavisi zasta ti treba 😀ja sam imao i posle par dana pojavila se fleka na ekranu pa sam ga vratio, što se tiče slike i zvuka svaka preporuka ali ja sam ga koristio za eon, Netflix youtube i tu je radio ok.

davno je stiglo ažuriranje, isključeno mi je automatsko ažuriranje jer ih ne želim. Danas su toku dana mi je prijavio da je skinuo ažuriranje a onda kad sam ga upalio nakon par sati, krenuo je sam u instalaciju 😂😂😂😂. Ne hebe živu silu

Reinstalirao sam Netflix aplikaciju i problem sa seckanjem pri sporom kretanju se rešio. Ali problem sa povremenim seckanjem zvuka se nije rešio (kao da nestane na delić sekunde). Probao Stremio sa Dolby Vision/Audio i sve je radilo savršeno, bez problema.

Nešto tcl i netflix nisu kompatibilni.
Prvo da kažem da se problem posle par minuta gledanja vratio. 😅
Isključio HDR u Netflixu i sve radi bez ikakvih trzaja i seckanja. Dolby vision je pravio problem.

Već neko vreme razgledam, čitam, tražim koji TV da kupim i što više gledam to se više izgubim u svemu😁

Ova dva TCL su bili jedni od toga što sam gledao.
Ja sam uzeo tcl 55c655 i da ga ne ureknem evo kod mene je skoro već mesec dana i radi lepo ja sam zadovoljan ali imaš unazad tamo ljudi su pisali da hoće eon onako da trzne slika.

Pozdrav,

Koristim ga oko 6 meseci, hvala Bogu nemam problema nikakvih,koristim i max,kodi,netflix,stremio,iptv liste,iris mts,sve radi slika veoma dobra milion nekih podesavanja i veoma dobar zvuk za tv.Jedina mana je sto je androoid malo sporiji kad se krece kroz menije.

Kako da naštimam da EON ne trza na TCL televizoru?
U motion opcijama ukljuci Dynamic Acceleration. Mozes pokusati i sa korekcijama blur i judder-a. S tim da stavis max na 3 da bi izbegao "soap opera" efekat. Meni Dynamic Acceleration pomaze kod iptv liste.

Pozdrav,

Imam dva, jedan u stanu i jedan u vikendici. Ok su obadva. Nije tačno da baguju. Samo preuzmi najnoviji softveru biće ok. Jedino kodi ako koristiš hoće da puca. Ali hbo max, netflix, app za kablovske tv rade dobro i ne crashuju.

Drastično bolje procesiranje sa Beta 12 999 firmware-om na C805. Konačno DV materijal ne sjecka i sad je moguće ugasiti interpolaciju ko ne voli, do sada je sa ugašenom interpolacijom djelovalo kao slo-mo, užasno neprijatno za oči...

edit: sjecne tu i tamo ponekad ali drastično bolje nego prije, uglavnom ne kvari ugođaj.

Poslednja izmena:
Drastično bolje procesiranje sa Beta 12 999 firmware-om na C805. Konačno DV materijal ne sjecka i sad je moguće ugasiti interpolaciju ko ne voli, do sada je sa ugašenom interpolacijom djelovalo kao slo-mo, užasno neprijatno za oči...

edit: sjecne tu i tamo ponekad ali drastično bolje nego prije, uglavnom ne kvari ugođaj.
Dal se sa tim firmwareom može pregazit v 420 ?

Evo da javim ,napravio sam update tv c805 na beta 12 i stvarno se vide poboljšanja ,čak i na Kodiju.
Evo link za one koji traže
Kod:
https://faserf-my.sharepoint.com/personal/igor_smartlife_tk/_layouts/15/download.aspx?SourceUrl=%2Fpersonal%2Figor%5Fsmartlife%5Ftk%2FDocuments%2FTCL%2FT653T01%2FT653T01%2DOTA%2FTest%20Version%2FV8%2DT653T01%2DLF1M999%5FTest%5FVersion%5F12%2Ezip
Prije update zip file renamat na V999 ono iza test version obrisati.

Vrh Dno