Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Meni na C805 kad gledam DV zna zabagovat i restartat se .Uglavnom po mome tv je smeće.Ako prodaješ nešto ili to odradi do kraja ili se nemoj baviti time.Zadnji tv mi je bio LG 3D i nikada se ništa slično nije desilo.
Nego mi svi nemamo para pa kao idemo kupit nešto jeftinije i onda klasično prođemo skuplje.

Android na koji svašta instaliramo, plus gledamo ozbiljno zahtevne sadrzaje na mufte.

Ponaša mi se TV slično kao boxevi, ponekad moram da ih restartujem, recimo na 15 dana, ali nisam siguran. Predugački su intervali da bih pouzdano mogao da kažem.. Moja očekivanja je ispunio.

Je l ima neko da je zadovoljan TCL tv-om? 😅
Ozbiljno se razmišljam da kupim 65C765 jer do 100k ne znam šta bih drugo kupio a da je isto ili bolje.

ima, bez brige. imaj na umu da ne postoji savršen televizor i da ne koriste svi iste stvari i na iste načine

Vala i ja sam zadovoljan, ali ne koristim puno striming - jedan mesec u godini Prime i HBO, da odgledam seriju-dve, YT skoro svaki dan (do sat vremena), a sve ostalo je rezervisano za igre i to radi ekstra.🙂

Zna li neko da li su noviji modeli nesto brzi od 65C635? Ja sam u sustini bas zadovoljan slikom, zvukom ali me nervira spor android na C635. Meni je Tv prikacen na komp pa vecinu sadrzaja gledam preko racunara. (YT, EON, MAX...)

Evo da javim, MAX radi sve normalno, premotqvanje do x4, film, serika, Netflix, Stremio, sve što sam.probao radi najnormalnije.
C655
Ne zabada ni meni na x4, zabada kada vise puta premotavam za pod 10sek. C805 je u pitanju i pisao sam ranije o ovom problemu. Kada sam odradio update prestalo je ali sad se ponovo pojavilo. Inace, ovo se samo na MAX-u desava, sve ostalo radi kako treba.

Ево, ако има неко незадовољан тим смећем од 55C805 и хоће да га се реши - дајем мој 55С725 и један андроид бокс у замену за дотично смеће. Бокс по избору између ONN 4K PRO и Magicsee M9 pro.

c805 odradio update sa v135 (ili tako nesto, poslednji koji je nasao preko online update) na v420 preko flesa, i dalje se restartovao. Odradio fabricki reset iz recovery, i dalje se restartuje. Smece, kod mene je duze od mesec dana, tako da ako ga sada reklamiram, bicu bez tv-a ko zna koliko... Da je problem samo u google tv, pa da stavim fire stick 4k max koji imam, ali ne - restartuje se tokom gledanja kablovske i igranja ps5, znaci nista ne resavam.

c805 odradio update sa v135 (ili tako nesto, poslednji koji je nasao preko online update) na v420 preko flesa, i dalje se restartovao. Odradio fabricki reset iz recovery, i dalje se restartuje. Smece, kod mene je duze od mesec dana, tako da ako ga sada reklamiram, bicu bez tv-a ko zna koliko... Da je problem samo u google tv, pa da stavim fire stick 4k max koji imam, ali ne - restartuje se tokom gledanja kablovske i igranja ps5, znaci nista ne resavam.
Na telegramu kažu da je zasad najstabilnija verzija v412 .Možda da nju probaš prije servisa.S tim ako radiš downgrade moraš niži img instalirati pa onda tu ota verziju,jer koliko sam vidio nema za skinuti 412 img.I negdje sam pročito kad odradiš update najbolje odmah factory reset.Ako ti to ne pomogne ništa drugo nego servis.

Na telegramu kažu da je zasad najstabilnija verzija v412 .Možda da nju probaš prije servisa.S tim ako radiš downgrade moraš niži img instalirati pa onda tu ota verziju,jer koliko sam vidio nema za skinuti 412 img.I negdje sam pročito kad odradiš update najbolje odmah factory reset.Ako ti to ne pomogne ništa drugo nego servis.
Malo je cudno sto se desava ista stvar na dva dosta “razlicita” fw-a, izmedju bi resili valjda problem da je postojak… pokusacu da vratim na 412, samo da izvalim kako, nisam cackao android 6-7 godina, kontam da je kao na telefonima nekad.
Guglao sam dosta, najvise problema sa restartovanjem nalazim kod amera na njihovim tcl roku televizorima…. Ima ih dosta i niko nije resio.

Na žalost bićeš bez tv mesec dana tako sam i ja prošao sam mojim tcl 43c645 4k kad su ga poslali u servis.

Malo je cudno sto se desava ista stvar na dva dosta “razlicita” fw-a, izmedju bi resili valjda problem da je postojak… pokusacu da vratim na 412, samo da izvalim kako, nisam cackao android 6-7 godina, kontam da je kao na telefonima nekad.
Guglao sam dosta, najvise problema sa restartovanjem nalazim kod amera na njihovim tcl roku televizorima…. Ima ih dosta i niko nije resio.
Neko posle svakog updejta pored factory reset-a radi i "reset shop". Probaj mozda pomogne.

Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-7289443

Posle Factory reset ne treba i "reset shop", jer se sa Factory reset sva podešavanja vrate na fabrička a onda samim tim i sva shop podešavanja.
Izgleda da ipak treba, evo sta sam primetio:
Kada sam odradio wipe svega iz recovery, krenuo je tv od nule, kako bi i trebalo, ali primetio sam da su mi podesavanja slike i zvuka ostala ista kao pre wipe-a. Bas sam se zacudio kako to, ali kontam zapamtio mi preko google naloga verovatno.
Sada sam odradio Reset Shop i tv mi se totalno resetovao (nisam ocekivao da ce i aplikacije,ali jesu,sve ide od nule), kao i podesavanja za sliku, bukvalno je sve isto kao kad sam ga prvi put upalio.
Sad gledam u njega i cekam da se restartuje opet haha :D

Izgleda da ipak treba, evo sta sam primetio:
Kada sam odradio wipe svega iz recovery, krenuo je tv od nule, kako bi i trebalo, ali primetio sam da su mi podesavanja slike i zvuka ostala ista kao pre wipe-a. Bas sam se zacudio kako to, ali kontam zapamtio mi preko google naloga verovatno.
Sada sam odradio Reset Shop i tv mi se totalno resetovao (nisam ocekivao da ce i aplikacije,ali jesu,sve ide od nule), kao i podesavanja za sliku, bukvalno je sve isto kao kad sam ga prvi put upalio.
Sad gledam u njega i cekam da se restartuje opet haha :D
Ako tako kažeš onda OK, ja kada uradim Factory default na TV-u posle toga takođe sve izgleda kao da je izašao iz radnje i ne pamti ni jedno podešavanje.;)
Inače Factory default uvek radim iz samog menija TV-a, a ne iz tog skrivenog...
:)

Poslednja izmena:
ja sam zadovoljan mojim C735 i jedini problem koji imam je sto ponekad, uglavnom pri prvom ukljucivanju recimo ujutru , daljinski baguje na Yettel aplikaciji. Na ostalim radi i premotavanje i pauza, play.. najvise koristim YT i Kodi i nemam nekih vecih zamerki. Desi se da zabode kad ga bas drndam napred nazad i da izbaci na home skrin bilda ali ucitam ponovo i nastavi gde je stao bez problema. eventualno s vremena na vreme ocistim kes i to je to.

TCL C765

TCL C855

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno