Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jel mozete da napisete koje aplikacije ste dodatno instalirali i ukratko napisete cemu sluze. Verujem da ce vecini dobro doci odgovor, meni je tv klot :)
Ovo je dobra ideja, ali ja ću se samo nadovezati da pitam konkretno za najlakši način za puštanje filmova u 4k sa Dolby, pošto mi je to najbitnije.

Pre sam puštala filmove povezivanjem računara, ali sada kada imam C805, mislim da ovakva slika i moje oči zaslužuju pun potencijal TV-a i wow efekat, ali i neki bolji/jednostavniji način puštanja filmova visoke rezolucije. 😁

Pa ako bi neko bio voljan da objasni malo detaljnije kako se tačno koristi Stremio i da li mi treba još nešto dodatno uz njega, bila bih baš zahvalna. 😊

Ova tema je suviše opširna i ne mogu da nađem lepo objašnjeno, a ne razumem se baš toliko da bih pohvatala sve delimične odgovore, tako da nemojte mi zameriti...

PS. I pliz nemojte odmah da me otpišete zato što sam žensko, obećavam da se dobro snalazim sa ovim stvarima, ali ipak nisam toliko upućena kao vi ovde, pa ako može malo pomoći. Hvala unapred! 😁😊

Postoji tema vezano za Stremio

a ima i ova tema

Kako da dobijem 120Hz na PS5? Podesio sam sve u opicjama na PS5 da bude 120Hz i aktivirao Game mode ali i dalje dobijam samo 60Hz.

Aha, znaci na meniju je uvek 60Hz? Kako da vidim posle u igri da li je zaista 120Hz?

Ako na oko ne vidiš razliku, onda i nema neke veze je li 60 ili 120 hz? :) Anyway, imaš ono dugme sa tri horizontalne linije na daljincu gdje aktiviraš gamebar gdje ćeš imati info.

Jel mozete da napisete koje aplikacije ste dodatno instalirali i ukratko napisete cemu sluze. Verujem da ce vecini dobro doci odgovor, meni je tv klot :)
YouTube:
  • Smart tube
Online filmovi
  • Stremio + Torrentio addon + ThePirateBay+ addon + OpenSubtitles v3 addon
Za IPTV neki od:
  • Sparkle
  • TiVi Mate
  • Televizo
Za filmove:
  • Nova Video Player
  • MX player
Files explorer:
  • CX file explorer
Media:
  • RTS Planeta
Ostalo:
  • Button Mapper (nije neophodno)

E drustvo.....nigde kod nas nisam video da se prodaju C855 ili C955 modeli. Iz toga zakljucujem da niko vise kod nas ne zeli da se bavi i prodaje TCL......moram reci zalosno.

Pozdrav nedavno sam kupio model 65C765, prvenstveno za gledanje tva, netflix, hbo i sl. pa me zanimaju sledece stvari:

• posto sam korisnik sbb-a dal ima neke krucijalne razlike izmedju aplikacije i box uredjaja?
  • dal tv drzite povezanim na internet preko lan kabla ili wifi?
  • dolby opcije jel se pale same ako ih serija/film podrzava?

Hvala unapred na odgovorima

Da li neko ima 65C655 ili 75C655? Ako može da iznese svoje utiske bio bih zahvalan.

• posto sam korisnik sbb-a dal ima neke krucijalne razlike izmedju aplikacije i box uredjaja?
  • dal tv drzite povezanim na internet preko lan kabla ili wifi?
  • dolby opcije jel se pale same ako ih serija/film podrzava?
  • Ako misliš na Eon aplikaciju tu je niži bitrate i drastično lošija slika. Znači ili kablovska (sa CI+ karticom) ili box, između ta dva mislim da nema razlike u kvalitetu, jedino što sa box-om možeš da premotavaš program.
  • Ja imam wifi 5 GHz, imam svih 250/25 mbps pa ne vidim zašto bih se petljao sa kablom.
  • Da, pamti podešavanja za svaki mod posebno (SDR, HDR, DV, HLG).

Tcl 55c655star dva dana jutros ga upalim i nikako da se nakaci na mrežu ni na wifi 5 ni na lan mrežni kabl sta sve nisam radio i neće i neće,a ostali uređaji nakaceni i rade bez problema, kad sam resetovao wifi ruter nakačio se na wifi 5g mrežu. Već sam se uplašio zato što sam tcl 43c645 4k vratio pre mesec dana zato što se pojavila fleka na ekranu.

• Ako misliš na Eon aplikaciju tu je niži bitrate i drastično lošija slika. Znači ili kablovska (sa CI+ karticom) ili box, između ta dva mislim da nema razlike u kvalitetu, jedino što sa box-om možeš da premotavaš program.
  • Ja imam wifi 5 GHz, imam svih 250/25 mbps pa ne vidim zašto bih se petljao sa kablom.
  • Da, pamti podešavanja za svaki mod posebno (SDR, HDR, DV, HLG).
Ja na c655 imam mrežnu kartu sa protokom 100/10, to je max koji dobijam. Kako ti dobijaš 250/50 ako ne koristiš USB adapter?

BTW ja kad nakačim preko kabla imam manji Latency nego preko 5G rutera koji na 10cm iza TVa.

Dobar dan,
26.12.2024 sam kupio u Emezzeti 65C765, i danas prosto nece da se ukljuci, ne daje znake zivita, da li se to desavalo nekom i ima li svrhe nesto pokusati...sem nosenje u servis?
Hvala.

možda pomogne ovo: izvuče se strujni kabl na nekoliko minuta, vrati i uključi se TV

C805, instalirao sam tvquickactions pro da bih zamenio dugmice na daljinskom... od tada sam primetio da se TV restartuje nasumicno, nekoliko puta dnevno. Obrisao sam ga juce i jos nisam video da se desio restart.
Jel imao neko slican problem?

Ponovo je poceo da mi zabada MAX kada premotavam. Zabode slika i ne moze da se pusti niti da se premota. I ne samo ta epizoda vec bilo koja. Ne znam dal je smece max ili tv…

Nazad
Vrh Dno