Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Koji im je flagship model za nase trziste u 65" ?

Treba mi za gaming i za office poslove(dosta chrome otvoreni tabovi, emails, YT itd) . Voleo bih da ima G-Sync i 65" da bude sa sto boljom slikom naravno.

Gledam sad cene, nisu bas jeftini :)

C805 podrzava FreeSync, sad za GSync ne znam bas, video sam negde da podrzava. 65" uzeo za 83k sto je u odnosu na ostale marke apsolutno jeftino, a TV je predobar.

Koji se pokazao bas dobro za ovo sto meni treba - jel ima neki apsolutni best buy model?

Sto se C805 tice, dosta je hvaljen ovde i vecina ima bas taj model, po meni je best buy generalno, e sad za gaming ga nisam koristio tako da ne znam to ce morati neko drugi da ti odgovori

Nisam znao koje su im cene :)

Sacu da pogledam rivjue na YT za 805 - nema nekih akcija sa produzenim garancijama, 3 godine inace?
Nema nesto mnogo rivjuova, ali za te pare sigurno nema bolje. Trenutno je 89k cini mi se

Rtings kaze da je QM7 ustvari C805 za EU (1:03). Moram neki 4k 65" Gaming TV kao dejli drajver za posao(office poslovi) da uzmem skorije bas mi treba a nemam pojma sta.

Tako je. 765 je naslednik 805.
A 805 je QM7 americki, doduse malo se nesto razlikuju nisu bas 1/1 identicni

edit: zapravo sad sam i ja skontao q750g je 805 a qm751g je ovaj novi 765.

83000 sa 5 godina garancije u vise prodavnica. Onda je skocila na 89000 i ne pada.
Nadai sam se da ce biti nesto za crni petak, al’ nista… Sad ispadne da ovaj c765 ima istu tu cenu..

Rtings kaze da je QM7 ustvari C805 za EU (1:03). Moram neki 4k 65" Gaming TV kao dejli drajver za posao(office poslovi) da uzmem skorije bas mi treba a nemam pojma sta.
Sto se C805 tice, dosta je hvaljen ovde i vecina ima bas taj model, po meni je best buy generalno, e sad za gaming ga nisam koristio tako da ne znam to ce morati neko drugi da ti odgovori
Ja ga povremeno koristim za gaming i nemam zamerke. Jeste sporiji odziv u odnosu na 144 Hz TN monitor ali to je sa jeftinim bežičnim mišem koji dodaje lag, dok sa monitorom koristim Roccat Kone Pure Owl Eye, pa nije baš za poređenje. HDR u igrama izgleda mnogo dobro. Može i da duplira frejmove uz uključen freesync ako se fps ograniči na ispod 60, ali AMD fluid motion frames to radi bolje. Koliko znam freesync nema ograničenja za Nvidije pošto je open standard, čak iako TV/monitor nije "g-sync certified".

Ja ga povremeno koristim za gaming i nemam zamerke. Jeste sporiji odziv u odnosu na 144 Hz TN monitor ali to je sa jeftinim bežičnim mišem koji dodaje lag, dok sa monitorom koristim Roccat Kone Pure Owl Eye, pa nije baš za poređenje. HDR u igrama izgleda mnogo dobro. Može i da duplira frejmove uz uključen freesync ako se fps ograniči na ispod 60, ali AMD fluid motion frames to radi bolje. Koliko znam freesync nema ograničenja za Nvidije pošto je open standard, čak iako TV/monitor nije "g-sync certified".
Nema G-Sync? Kakav je za desktop rad i surfovanje?

Posle tri dana prelistavanja teme odlucio sam da upokojeni fox zamenim sa tcl c805 u velicini 50 inca. Upravo kupljen i “namontiran”. Auu kakav upgrade, moje oci nisu navikle na ovo😅

Nema G-sync čip ako to misliš, radi (trebalo bi, nemam Nvidia grafičku da potvrdim) kao G-sync compatible, što je zapravo Freesync samo Nvidia to zove drugačije. Suviše mi je daleko od računara da ga koristim kao monitor ali deluje sasvim ok za tu svrhu, čak i sa strane boje ne blede previše, mislim da bi bio zadovoljan.

Posle tri dana prelistavanja teme odlucio sam da upokojeni fox zamenim sa tcl c805 u velicini 50 inca. Upravo kupljen i “namontiran”. Auu kakav upgrade, moje oci nisu navikle na ovo😅
Isti od 50 inca sam i ja uzeo u sredu. Evo od tada 6 dan samo u TV buljim, zapostavio sam komp nacisto. Odgledao sam bar 7-8 filmova sve 4K UHD...televizor brutalno dobar... 😀

Gsync = freesync da ti olaksam i ne komplikujem ali nema potrebe da se zamaras gledanjem da li ima gsync ako podrzava freesync radice ti bez problema VRR i sa NVIDIA grafickim kartama.

Pozdrav, hocu da uzmem TCL 55V6B, pa me zanima misaljenje?
Uzeo ga ja juce. Nisam se stigao igrati,odneo ga kod mame na selo. Tamo je Total tv. Samo ga pokrenuo da moze da gleda. Prvi utisak mi je da su boje isprane. Samo sam prebacio na neku vivid/hdr ili kako se vec zove. Nisam video promenu ali,kao sto sam rekao,nisam se stigao igrati.

Za sebe ga ne bi uzimao sigurno,sta god neko da kaze za njega. Nerealno je ocekivati cuda za te pare.

Nazad
Vrh Dno