Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Treba mi informacija od nekog ko je uradio produženu garanciju.Konkretno koliko je prošlo vremena od prijave pa do potvrde.
U mom slucaju je bilo oko nedelju dana. Mada bilo je korisnika koji su ovde pisali da su na potvrdu cekali i mesec dana.

Ja sam dobio potvrdu sedam dana nakon poslate prijave za produženu garanciju.

Zdravo, da li ima novi firmware za Tcl TV p635 43inch?
New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V626.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V626.021329

V626 OTA

build date= Oct 21, 2024
build.date.utc= 1729504318
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR10:user/release-keys
revision= 021329
OTA size= 1.76 GB

......(P725 & C725)

V626 OTA

build date= Oct 21, 2024
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR10:user/release-keys
revision= 021329
OTA size= 1.76 GB
43P635 je na R51AT01 platformi.

Stiže mi C755, mislim da je kod nas oznaka C805.

Da li ova bitka sa apdejtima ima ikakve veze sa samom obradom slike?
Nekoliko apdejta je donelo određena poboljšanja. Ako ti TV već stigne sa nekim svežijim FW verovatno nećeš videti razliku, ali ja bih svakako instalirao poslednju verziju, to je V412 ako se ne varam.

Imam problem da registrujem produženu garanciju za TCL TV koji sam kupio pre nedelju dana u Gigatronu.
Na sajtu Gigatrona lepo stoji 2+3.
Koliko sam shvatio, sve se radi preko ove stranice u roku od 30 dana od datuma kupovine:
Prva nedoumica mi je što se na stranici navodi da je serijski broj formata Zxxxxxxxxxx, dok je na mom televizoru pozadi nalepnica Txxxxxxxxxx?
Broj fiskalnog računa je ovo gde piše PFR broj računa i formata je xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxx?
Kad sve popunim iskače mi popup "Ne postoji akcija sa traženim IDem"?

Da li još neko ima sličan problem.

Poslednja izmena:
Izgleda da mora win okruženje. Mi smo radili sa Android tel nije htelo, pa onda sa Ipada opet nije htelo. Sa win laptopa prošlo iz prve. I to mislim chrome brauzer da je bio.

edit: probaj samo chrome brauzer sa macmini-ja

Prvo sam mislio da su malo platili programera, a onda da su to možda i namerno ostavili… i to i ono nemušto upustvo. Ko zna koliko ljudi odustane, kad svako malo neko ovde sa tech foruma ima problem da se prijavi, možeš da zamisliš onda u opštoj populaciji kakvo je stanje.

Imam problem da registrujem produženu garanciju za TCL TV koji sam kupio pre nedelju dana u Gigatronu.
Koliko sam shvatio, sve se radi preko ove stranice u roku od 30 dana od datuma kupovine:
Prva nedoumica mi je što se na stranici navodi da je serijski broj formata Zxxxxxxxxxx, dok je na mom televizoru pozadi nalepnica Txxxxxxxxxx?
Broj fiskalnog računa je ovo gde piše PFR broj računa i formata je xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxx?

Imao sličan problem malo je nejasno oko serijskog br i ostalo.. Ja sam poslao preko portala podatke ali prošlo mesec dana i bez odgovora. Ja pre neki dan okrenuo tel servisa partum poslao im tražene podatke na mail i za pola sata dobio produženu garanciju na mail u vidu sertifikata. Eto to je to.

Izgleda da mora win okruženje. Mi smo radili sa Android tel nije htelo, pa onda sa Ipada opet nije htelo. Sa win laptopa prošlo iz prve. I to mislim chrome brauzer da je bio.

edit: probaj samo chrome brauzer sa macmini-ja
Mora Chrome.
Uspeo sam.

Broj fiskalnog koji oni traze je Brojač računa. Serijski broj je i kod mene sa pocetnim slovom T, sve uradio iz Chroma na telefonu, proslo iz prve.

......(P725 & C725)

V626 OTA

build date= Oct 21, 2024
revision= 021329
OTA size= 1.76 GB
Da li mogu da instaliram ovu verziju na svom 43p635? Pozdrav

Sad probao preko Safarija, isto.
Jbm ti programera glupavog koji je ovo ovako napravio.
Mora chrome verovao ili ne. Ja sam probao sa firefox-a i neće. Pozvao njih i gospodja mi reče da mora chrome. I prošlo iz prve, sutradan dobio potvrdu za produženje.

Jel se desava nekome da mu zabada HBO na C805? Ponekad kada premotavam film ili seriju scena zabode i ne mogu nista da uradim. Niti da pustim nesto drugo, niti da promenim epizodu, sta god da pustim zabode i jedino sto pomaze je restart tva. Cak ni zatvaranje aplikacije ne pomaze, mora restart.

Jel se desava nekome da mu zabada HBO na C805? Ponekad kada premotavam film ili seriju scena zabode i ne mogu nista da uradim. Niti da pustim nesto drugo, niti da promenim epizodu, sta god da pustim zabode i jedino sto pomaze je restart tva. Cak ni zatvaranje aplikacije ne pomaze, mora restart.
Gledam cesto dokumentarne emisije na MAXu i nikada nisam imao takvu situaciju.

Desava mi se samo kada premotavam na 10sec.

Kod mene nema nikakvih problema sa premotavanjem, ni 10sec ni 30sec i vise. Proveravao sam i sa razlicitim serijama i filmovima. Aplikacija je stabilna, ne zabada, ne rusi se. Verzija softvera tv-a je V135.

Probaj da obrises kes u MAX aplikaciji ili eventualno da reinstaliras. Pretpostavljam da je do aplikacije neki problem.

Nazad
Vrh Dno