Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Evo nadjoh jos neki random gde se to desava a ima i onih na kojima su boje normalne.

Kod mene i na netflixu, ali samo 4k sdr, dolby vision i 1080p rade normalno. Kod netflixa kada pusyim 4k namotam video jedan korak nazad i boje se vrate u normalu. Nadam se da ce se srediti narednim verzijama aplikacija ili fw tv-a.

Smart tube nema problema

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V626.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V626.021329

V626 OTA

https://shorturl.at/WPuQM

build date= Oct 21, 2024
security_patch= 2024-07-05

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V626.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V626.021329

V626 OTA

https://shorturl.at/WPuQM

build date= Oct 21, 2024
security_patch= 2024-07-05
Ja na mom 50C735 imam v701, ne znam ni gde je nadjoh vrv na telegramu ili ovde pa mi nije jasno kako v626 sad ? :)

Skini pomenutu aplikaciju, omogući dozvole koje traži (uglavnom je potrebno samo uključiti je u Accessibility) u aplikaciji ideš na add buttons dodaš željeno dugme kome treba promeniti namenu. Uključiš costumize, izabereš single, double ili long press, I onda od ponuđenog izabereš šta će izabrano dugme da pokreće.

@Torrente odgovoreno je na prethodnoj strani

"Ko pita ne skita", pa ajd da pitam i ja. Elem, u formularu za registraciju produžene garancije da li se za stavku "BROJ FISKALNOG RAČUNA" upisuje "PFP broj računa" (koji je formata XXXXXXXX-XXXXXXXX-XXXXX)?

Pri upisu iznosa cene upisati iznos sa 2 decimale kako piše na fiskalnom (i gledati u pasulj da li koristiti tačku ili zarez kao decimalu... because JavaScript 😂😂) ili zaokružiti cifru (68.939,78 u 68.940 ili 68.939?) ? :D

@mwsavko ?

@djoxas Hahaha gde je logika da pišeš brojAČ računa koji predstavlja broj računa koji je štampala / izdala ta konkretna fiskalna kasa u tom momentu ??
Ako se fiskalni računi u poreskom sistemu jedinstveno vode pod PFP brojem i to se koristi za verifikaciju ispravnosti računa?

Nemam pojma, tako su mi prihvatili i poslali na mail.
Sećam se da sam i ja tražio po forumu šta se kuca. Znam da sam im i poslao kopiju celog fiskalnog kao prilog.
Molim kolege da me isprave ako grešim.

Poslednja izmena:
"Ko pita ne skita", pa ajd da pitam i ja. Elem, u formularu za registraciju produžene garancije da li se za stavku "BROJ FISKALNOG RAČUNA" upisuje "PFP broj računa" (koji je formata XXXXXXXX-XXXXXXXX-XXXXX)?

Pri upisu iznosa cene upisati iznos sa 2 decimale kako piše na fiskalnom (i gledati u pasulj da li koristiti tačku ili zarez kao decimalu... because JavaScript 😂😂) ili zaokružiti cifru (68.939,78 u 68.940 ili 68.939?) ? :D

@mwsavko ?
Da upisuje se "PFP broj racuna" tog formata. Sam iznos ne znam kako da upises. Gde nadjose decimale 😱?

@djoxas Tako što to verovatno radi skripta neka po automatizmu a nema/ne koristi verifikaciju unetih vrednosti.
Nego bukvalno šta si uneo to gurne u šablon i pošalje tebi korisniku "sertifikat" tako popunjen?

Ja ću sad lepo njima da pišem mail i da čekam odgovor.
Taman i da pitam o istom trošku šta pokriva 2 godine "kasko", da li za to treba neko da dodatna radnja osim ove online registracije i naravno pitanje nepotpunjenog garantnog lista : da li Partum stvarno zahteva popinjen garantni list (kako piše u opštim uslovima) za reklamacije i garanciju koje se dešavaju u godinama 3 do 5 & ako zahtevaju na koji način i koga da ganjam da uredno popuni i to.

Gde nadjose decimale 😱?
fiskalni_isecan.png

Ćale smarač je "morao" da kupi i tupavi radio aparat istovremeno uz moju kupovinu TV-a + je Gigatron radnica iz meni nepoznatog razloga uzela i popust za bodove u vrednosti od 1100 dinara uzela raspodelila na ta 2 kupljenja proizvoda i rezultat je eto to sa slike.

Pretpostavljam da ne treba da pišem cenu za oba proizvoda (iznos na koji je izdat fiskalni račun) nego cenu koja piše samo za TV? :D :D

Evo odgovor od Partuma
Ti hrvati? što odgovoriše na mail jel znaju kako funkcioniše poreski sistem u Srbiji i čemu služi PFP broj? :D :D

Pa ne stavlja gde treba tj kako treba "po srpskom" 'locale', niti pri unosu dozvoljava unos zareza. Mi ne koristimo zarez kao separator za hiljade niti tačku za decimale. To je po engleskom a kod nas je kontra. Ti kad upišeš tipa "69999"i klikneš van tog polja za unos to bude prikazano kao '69,999.00".

Zdravo ljudi, gledam da uzmem 50c805. Treba mi za filmove I sport. Kako se tu pokazuje?
Citao sam na stranim forumima da je tcl generalno los za sport, ima li istine u tome?

Pogledajte prilog 467999

Ćale smarač je "morao" da kupi i tupavi radio aparat istovremeno uz moju kupovinu TV-a + je Gigatron radnica iz meni nepoznatog razloga uzela i popust za bodove u vrednosti od 1100 dinara uzela raspodelila na ta 2 kupljenja proizvoda i rezultat je eto to sa slike.

Pretpostavljam da ne treba da pišem cenu za oba proizvoda (iznos na koji je izdat fiskalni račun) nego cenu koja piše samo za TV? :D :D

Ti hrvati? što odgovoriše na mail jel znaju kako funkcioniše poreski sistem u Srbiji i čemu služi PFP broj? :D :D
Samo cenu tv-a. Odlicna cena. Ja moj TCL 55C805 platio krajem decembra prosle godine 89.999.
Srecna kupovina i da te sto duze sluzi.

Nazad
Vrh Dno