Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Yettel wifi 300/150

Honor magic 5 pro i TCL C735

Prilozi

• Screenshot_20241019_121050_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20241019_121050_com.android.chrome.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 122
  • IMG_20241011_200615.jpg
    IMG_20241011_200615.jpg
    146.6 KB · Pregleda: 114
Ni jedan. Ovo je wifi

Poslednja izmena:
Pušta to sve glatko TCL , vrhunski TV, čak i ove preko 200+GB što su na više diskova. Samo problem kada "povlači" ne ide svaki disk pojedinačno ko kada se ubacuje u player.

Razlika izmedju 805 i 765 je otprilike 30% u ceni.
Tek je stigao na trziste c765, bice njemu cena slicna kao i ovom c805 sledece godine u ovo vreme. Moj stari sony vec odlazi polako, doduse uz pomoc sincica koji ga je par puta raspalio bio rukom dok je bio bas mali. Mada evo pojavile su se te linije na samom vrhu ekrana pa ima preko 3g i jos se drzi, mada kontam da nece jos dugo.

Juče mi se pojavio problem na tcl 55c735. Tokom korišćenja samo je usporio, onda se ekran zacrneo i napisao je dve opcije
ili da ga restartujem ili ako to ne uspe da ga vratim na fabričko podešavanje. U tom trenutku se nisam setio da fotografišem. Uglavnom, restartovao sam ga i danas nema problema. Da li se nekom to dešavalo?

Ovo što pominjete desinhronizaciju slike i zvuka, dešava li se to na Plex, Netflix? Razmišljam da kupim 65C805, to bi mu bila svrha i PS5.
Koliko znam to se desavalo samo na jednoj verziji v404 ako se ne varam, nije to konkretno problem do tv-a. Meni je jos uvek starija verzija softvera v135 i sve radi savrseno

Da li neko zna kada če kod nas stići C765 model ?

Ovo što pominjete desinhronizaciju slike i zvuka, dešava li se to na Plex, Netflix? Razmišljam da kupim 65C805, to bi mu bila svrha i PS5.
Kao što je neko već napisao, jedino na poslednjoj vw verziji, i to samo nekad primetim kad gledam TV kanale. Dovoljno je da prebacim kanal i opet vratim i bude ok. Nisam primetio na streaming servisima.

Da malo preformulišem pitanje, da li kupiti sada c645/c643 ili čekati c655? Rođak me pita...

Ako se ne varam sa ovim ovogodišnjim koji još nije stigao, dobija nešto bolji hardver i nešto svetliji panel. Cena pretpostavljam da je tu negde...

Ovako neke druge mane?
Ne znam da li treba da se računa kao mana, ali kod kablovskih kanala lošijeg kvaliteta (sa većom kompresijom) slika nije dovoljno oštra, a ako pojačam sharpness izgleda veštački. Znači ne može od lošeg izvora da napravi dobru sliku. Na većoj udaljenosti se manje primeti (logično, na većoj dijagonali bi se više primetilo). Da li su skuplji proizvođači bolji u tom segmentu i u kojoj meri ne znam, ali meni je to najmanje bitna stvar.

Da li neko ima informaciju kad će kod nas C855? I da li će uopšte dolaziti?

Ne znam da li treba da se računa kao mana, ali kod kablovskih kanala lošijeg kvaliteta (sa većom kompresijom) slika nije dovoljno oštra, a ako pojačam sharpness izgleda veštački. Znači ne može od lošeg izvora da napravi dobru sliku. Na većoj udaljenosti se manje primeti (logično, na većoj dijagonali bi se više primetilo). Da li su skuplji proizvođači bolji u tom segmentu i u kojoj meri ne znam, ali meni je to najmanje bitna stvar.
To nije mana, ni ne gledam TV kao TV. I kao što kažeš nema sile da loš izvor napravi dobrim.

I evo stigao i novi update za C935 verzija V617. I prvi put imam blesav problem posle updatea. Mislim sve je OK, osim sto sad sa EON daljinskim mogu istoveremo da upalim i EON Box i TV, ali kad ugasim, gasi se samo EON Box, a TV moram da ugasim preko njegovog daljinca. Cirkus :)

Tcl 55" ne znam tačno koji model
Dešava se problem prilikom saltanja kanala, jednostavno neće po redu 1 po jedan da ih menja nego ide po nekoliko napred i nazad

Recimo ide 22, 25, 32,42 i ako su tu svi kanali uredno složeni

Do kanala možeš doći jedino ako direktno ukucas tačan broj.

Da li je još neko imao sličan problem?

Da li je neko možda koristio TCL 50C805 kao monitor? Ukoliko jeste, kakvi su vam utisci?

Najviše me zanima da li ima problema sa prikazom teksta, pošto bi jedan deo vremena bio korišćen za Office programe.

Dešava se problem prilikom saltanja kanala, jednostavno neće po redu 1 po jedan da ih menja nego ide po nekoliko napred i nazad

Izgleda da i drugi imaju istih problema kao ja...

Nemogu verovati da niko ovde nije iskusio nista slicno sa TCL

Imao sam ja na yettel aplikaciji . Pomesni kanali kad se udje u opciju TV program. Kad se startuje apk podrazumevani kanal je bio 21. Nema sta nisam probao. Juče instaliram v617 i opet isto. Provalim da su mi u podešavanjima obeleženi omiljeni kanali onim zvezdicama. Pobrisem se i sve se vrati kao sto je bilo pre.

Prilozi

• received_408548035298674.jpeg
    received_408548035298674.jpeg
    227.4 KB · Pregleda: 32
  • received_415710884521692.jpeg
    received_415710884521692.jpeg
    199 KB · Pregleda: 31
Bilo je kod mene slično tako (c805), ne gledam nesto TV kanale pa se nisam obazirao, sada je normalno V143.
Pokušaj da odeš na edit kanala pa tu vidi na određenom kanalu jesu na "Hide" ili idi "Edit" pa ukucaj broj koji hoćeš za taj kanal.

Ovo kod nas nije aplikacija vec digitalna TV sa CAM karticom

TV je nov star mozda 7 meseci, nije ni spojen na net, koristi se kao obican TV
nadje on sve kanale i uredno ih poredja po rasporedu ali ne moze normalno da ih salta nego preskace po nekom njegovom redosledu 22, 32, 36...

Resetovao skenirao postavljao na razne regione, i ja jedino mogu da zakljucim da je nesto neispravno a sada vidim da se i drugi zale na to.

ranije je radio normalno a sada kao da je pijan, sve drugo normalno radi.

Ne znam sta da radim, ovo mi se cini da je za reklamaciju.

Nazad
Vrh Dno