Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Poslednja izmena:
Drugar isto hoce da kupi neki 85 inca tv, pa se dvoumi da kupi 805 ili 765, razlika mu je nekih 150-200 eura... Ono sto vidim da su mu unapredili procesor, noviji ekran i bolje osvetljenje, vise niti i jos neke kozmetike.

Neki su taj problem resili sa "Reset shop":

"Reset Shop is a hidden TV menu. It will not wipe your TV. Apps will be untouched, initial settings will be required, like passwords, WiFi."

Moj zabo na reset shop i stoji ovako vec 10ak min. Ima li ko ideju sta da radim.

Prilozi

• IMG_20241014_214121.jpg
    IMG_20241014_214121.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 40
Moj zabo na reset shop i stoji ovako vec 10ak min. Ima li ko ideju sta da radim.
Nisam nikad radio reset shopa. Mozda mu treba vremena. Nisam primetio na telegramu da je neko imao problema prilikom reseta shopa. Na kraju jel uspeo proces?

Nisam mogao da čekam i isključio sam ga. Normalno se podigao sistem i sve je ok.

btw, zasto sam uopste to radio. desavalo mi se da recimo dva puta da gledam tv program na yettel aplikaciji i prebacim na YT ili Kodi, ostane zvuk sa kanala na kojem sam bio pa ide uporedo sa zvukom aplikacije koju sam odabrao. ajde reko da probam ovo i kad je zabo, e reko sad sam mu shebo znanje nacisto. sreca sve je ok a i videcu da li se opet desava taj bag.

btw, zasto sam uopste to radio. desavalo mi se da recimo dva puta da gledam tv program na yettel aplikaciji i prebacim na YT ili Kodi, ostane zvuk sa kanala na kojem sam bio pa ide uporedo sa zvukom aplikacije koju sam odabrao. ajde reko da probam ovo i kad je zabo, e reko sad sam mu shebo znanje nacisto. sreca sve je ok a i videcu da li se opet desava taj bag.
Ako i dalje slika i zvuk nisu uskladjeni da probas factory reset. Ali time gubis sva podesavanja i aplikacije koje si instalirao. Pa ako te ne mrzi sve iznova. Neko i radi factory reset posle svakog updejta. Ja nisam jer nikad nisam imao problema. Zato sam i predlozio reset shop koji je manje "bolan". Ali u tvom slucaju se javio problem. Kakva je svetlina sada na v404. Primecujes li neke promene? Neko je merio i tvrdi da je sada na v404 C805 limitiran na 700 nita. U predhodnim updejtima se kretao oko 900-1000 nita?

C735 V614 , znaci nije da slika i ton nisu uskladjeni vec ton prethonde aplikacije radi dok je pokrenuta druga aplikacija.
Ja mislio imas C805. Cudno zadnja dva updejta slicni problemi a dva razlicita modela tv-a?

Drugar isto hoce da kupi neki 85 inca tv, pa se dvoumi da kupi 805 ili 765, razlika mu je nekih 150-200 eura... Ono sto vidim da su mu unapredili procesor, noviji ekran i bolje osvetljenje, vise niti i jos neke kozmetike.
Ja bas sada gledam, bgm nisu bas kozmeticke izmene sto neko rece, duplo vise zona zatamnjivanja, osetno veci peak brightnes, 10 bitni panel nasuprot 8 bitnog+FRC. E sada tu je najvece pitanje cene, za koliko moze da se kupi ovaj c765. Uostalom pogledaj i sam:

Sto se tice adaptera ja imam vrhunski gigabitni adapter TP link koji vuce punu brzinu na svim uredjajima, ali na ovom TV-u bolju brzinu daje wifi 5Ghz. Internet mi je 600/60 i dobijam 220 preko adaptera a oko 280 preko wifi-ja. Duplo manje u svakom slucaju ali dovoljno.

Once si ubo adapter u USB 2.0 port?

Imam samo jedan prikljucak, po specifikaciji 3.0.

Brzine 200-300 Mbps se obično viđaju za kombinacije USB 2.0 port + Gigabit LAN adapter.
Tj svejedno za externi adapter ili kad imaš boxeve i slične uređaje kojima built-in ethernet port radi preko USB bus (što je npr slučaj sa Raspberry Pi 3B+).

Ne razumem ja bas tebe...povezao sam tv preko hdmi kabla sa SBB uredjajem i adapterom na net. I to je to. Brzina je 220 od 600. Ne znam jedino kako merite brzinu...ja klasicno, iz browsera speed test.

Evo danas mi je stigao Ugreen adapter (sa Asix AX88179A chipset-om) pa sam se bacio u testiranje. Rezultati:

1) komp kad je povezan na USB 3.0 port: meri maximalnih 500 Mbps koliko imam u paketu. Speedtest.net Windows app korišćen.

2) komp kad je povezan na USB 2.0 port: meri 270-320 Mbps kako kad. Speedtest.net Windows app korišćen.

3) Tesla TV sa Android TV 11 / Google TV OS. Na USB portovima koji su navodno USB 3.0 meri 250 - 300 Mbps sa "Analiti" app i sa još nekim drugim ne-Ookla speedtest app. Mobilna Ookla speedtest app brljavi download deo testa.

4) Samsung Galaxy A54 mobilni telefon, sa USB-C portom (koji se lepo zna da je USB 2.0) sa Ookla / speedtest.net app meri 250 Mbps.

5) SDMC OTT ( = SDOTT0202) model Eon boxa.
Na USB 3.0 portu meri 270 - 328 Mbps a na USB 2.0 portu meri 228 - 253 Mbps. Analiti app i još neka druga (= iste kao korišćene na Tesla TV-u).

6) Raspberry Pi 4, adapter povezan sa na USB 3.0 port meri 470-500 Mbps.

Zaključak: ili Android box & TVs kinezi lažu / muljaju / ne poštuju USB 3.0 specifikaciju ili eventualno da je problem negde na nivou Android OS. Mada teško da je do Android kad eno @MaxBgd na njegovom OLED-u sa TP-Link adapterom meri 400 Mbps.

Pošto su kao što rekoh te 200-300 Mbps brzine očekivane maximalne brzine za USB 2.0 BUS, a premale za USB 3.0.
Na uređajima na kojima sam znao 100% sigurno da stvarno imaju USB 3.0 portove svi mere 500 Mbps. I svi mere "do 300" kad namerno uključim u USB 2.0 portove. Uključujući i RPi koji isto koristi Linux i ARM CPU (tako da nije "preslab procesor" razlog nižih brzina).

To mnogo zavisi i od ostatka hardvera tv-a, a i aplikacije često variraju sa rezultatima i izbacuju neke nerealne stvari.

500/500 Mbps Sony TV:

TV-i-Ethernet-adapter-USBv3.png

Isti net, isti adapter, isto USB 3.0 i na TCL-u ne prelazi 350 Mbps.

4К ремукс и није за пуштање са тв плејера. Пусти преко мадвр са компа, па хдми у тв да видиш колико пропушташ.

Zašto ne bi bio.
A sakati komp / sakati Windows ni ne podržava sve HDR formate. (ili nikakav HDR u zavisnosti od hardvera).
Sigurno ne bih nikad birao da puštam i gledam HDR-to-SDR tone mapping koji određaje MadVR ako na Android uređaju mogu direktno da reprodukujem HDR varijantu.

p. s. Ne propuštam ništa pošto integrus GPU na mom Intel i3-6100 ne podržava ni 10-bit HEVC decode (8-bit da) a kamo li nešto više 😂😂 HDR naravno da ne podešava.

Zašto ne bi bio.
A sakati komp / sakati Windows ni ne podržava sve HDR formate. (ili nikakav HDR u zavisnosti od hardvera).
Sigurno ne bih nikad birao da puštam i gledam HDR-to-SDR tone mapping koji određaje MadVR ako na Android uređaju mogu direktno da reprodukujem HDR varijantu.

p. s. Ne propuštam ništa pošto integrus GPU na mom Intel i3-6100 ne podržava ni 10-bit HEVC decode (8-bit da) a kamo li nešto više 😂😂 HDR naravno da ne podešava.
Скупа је игра са 4К и мадвр, због пристојне графичке. Тонско мапирање се користи код сдр пројектора, није ни намењено тв. Ограничење на хдр је због микрософта али опет, слика са мадвр и било ког бокса је неупоредива колико је мадвр бољи. Свако има права да користи шта и како жели.

Samo što realno 5% ljudi i ovako sa foruma ima opremu da vidi razlike, plus i da ima opremu generalno teško da može tu pohvatati razlike između fajla od 80GB i 150GB.

Nazad
Vrh Dno