Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poruke
4,524
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...
 
Mislim da mora factory. Ja sam ga uradio kad sam imao ovaj problem, ali srećom sam odmah skontao da je problem nastao usled brisanja te aplikacije.
 
Ako si obrisao samo aplikacije koje smo u temi označili (pre svih @Stock) kao bezbedne za brisanje, ništa se ne bi trebalo desiti.
Mislim da ti ne gine hard reset, pa ponovo (ali prati taj spisak), jer ko će sad ući u trag šta si izbrljavio.

Odmah da znaš, ja se te liste nisam brisao aplikaciju MagicRemote ili MagicCast kako već (iako je preporučeno) jer mi u praksi onda ne radi cast sa mobilnog na TV...
Hvala ti!

Pogledao sam noćas malo neke klipove na YT i urodilo je plodom. Jedna preporuka je da se izvade baterije i power dugme drzi 15sec, međutim nije htelo, a druga da se televizor isključi iz struje i sačeka 30sek i to je uspelo.

Nisam brisao MagiConenect, ali sam ga povezao sa telefonom i mislim da je on nesto ''zbunio'' daljinski.
 
Врло занимљив модел
 
TCl 55P725, za 52hiljade, jel to ok za ne previše zahtevnog korisnika? 90% EON, HBO max i Netflix bi se gledao. Prelazi se sa plazme od 42inca. Brinu me samo boje i crna, na plazmi su mi skroz odgovarale, onako malo mekše ne previše saturisane.
 
Jedno pitanje,ako neko zna,kako iskljuciti HDR na EP660,jednostavno mi ne odgovara slika a i svestan sam da tv sa 270 nita nemoze da reprodukuje kvalitetan sadrzaj na HDR podesavanjima.Nervirame zbog Netfliksa i HBO max-a jer automatski prebacuje na HDR.
Ima li neko resenje?
 
kupio sam neki dan c725 pa me zanimaju koje su najbolje postavke za njega,od slike do zvuka itd pa ako netko može da mi da upute,nevidim na yt zapis na našem jeziku,unapred hvala
 
То са подешавањима слике је индивидуална ствар. Ја сам, нпр., испратио неко упутство за калибрацију, али ми се резултат није допао. Добио сам боје идентичне као на обичном LCD TВ-у. Подешавај како теби одговара, а имаш и унапред предефинисане модове слике.
Што се звука тиче - и за њега имаш предефинисана подешавања које наравно можеш променити. Ја ту једино када пустим филм пребацим на биоскопски звук са појачаним окружујућим звуком.
 
Врло занимљив модел
Veoma...

Врло занимљив модел
Mini Led, 1000 nits, dolby vision, sve u fulu 💪
 
ovaj tv c725 je ok ali da je njegov odaziv spor,je,da sam znao nebi ga kupio,nigdje prije kupnje nisam pročitao koliki mu je odaziv,ustvari nigdje više to ne naglašavaju a prije je u opisu stajalo obavezno,jako spor
 
ovaj tv c725 je ok ali da je njegov odaziv spor,je,da sam znao nebi ga kupio,nigdje prije kupnje nisam pročitao koliki mu je odaziv,ustvari nigdje više to ne naglašavaju a prije je u opisu stajalo obavezno,jako spor
Ne znam gde si gledao, ali bukvalno svuda pišu i specifikacije odziva https://www.displayspecifications.com/en/model/da102602

E sad, da li je stvarno tako ne znam, znam da C715 ima jedan od boljih odziva u klasi i na papiru i u stvarnom korišćenju...

Savet, proveri ti tvoje kablove, nemere kinez to da ćera...
 
Ja sam kod druga koristio P615 TCL valjda, ono je mnogo sporo iskustvo kroz meni i sve. Instalacija programa traje baš dugo. Kapiram da je na C715 i C725 mnogo bolji.
 
Ja sam kod druga koristio P615 TCL valjda, ono je mnogo sporo iskustvo kroz meni i sve. Instalacija programa traje baš dugo. Kapiram da je na C715 i C725 mnogo bolji.
O čemu pobogu mi ovde pričamo?

Rresponse time i input lag (izraženo u milisekundama), koji je po naški odziv, ili nekom subjektivnom osećaju za koliko bi nešto trebalo da se uključi nakon kliktanja na dugme ili za koliko bi neka apk trebala da se instalira ili pokrene i sl?

Ako pričamo o ovom drugom, istina je da niko od proizvođača to ne navodi u specifikacijama jer je to krajnje subjektivno i rezultat "nemarnog" korišćenja uređaja uz milion sporednih činilaca koji mogu uticati na lošiji krajnji rezultat (gomila nepotrebnih aplikacija koje non-stop rade u pozadini npr.).
 
Ja sam se nadovezao za odziv Android sistema na tom TV-u. Hajde da ne poredim sa Android sistemom sa OLED Sony TV-a i sa Shield-om, ali na Mi Box S je i te kako bolji odziv i brzina, nego taj njegov tv.
 
Тај Р615 има процесор на 1,1 GHz, C725 на 1,3 а ћоми бокс на 1,5.
На TCL-има је Рилтек процесор (чипсет), на ћомију Amlogic S905. Поред тога, на ТВ-у има блоутвера које је пожељно обрисати. АЛИ... ТВ за оно за шта је намењен ради сасвим пристојно брзо. И још нешто - иако сам протовник Гугл ТВ изгледа, на жалост ЕОН апликација на андроид 11 је неупотребљива. И на андроиду 9 ради нормално. А пробао сам све доступне верзије фирмвера за С725.
Чак и те приче како и тивимејт на њему не може да се користи - може нормално ако имаш пар листи. Е сад, што ја имам 8 листи а од тога једна са 20.000 канала, 2-3 са пар стотина канала, а остале са 5-10.000 канала... Наравно да му треба времена да учита канале и логое када се уђе у те веће листе.
Нетфликс ради нормално, ХБО макс такође. Смарт тјуб некст исто брзо се покреће и пушта клипове. И коди сам пробао на њему, али сам га избрисао јер је на ТВ-у 100 mbps мрежна, а слабашан вајрлес.

ПС: Или је овде код @daki59 можда и реч о одзиву екрана када се повеже на конзолу? Није ништа одговорио на моје питање на шта се односи то да је слаб одзив.
 
Poslednja izmena:
Izgleda da mu je tih 1.1GHz baš malo, a verovatno i taj bloatware pravi dodatni problem.
 
Iskreno ja tih problema nemam na P615, sav bloatware sam deinstalirao i sasvim sam zadovoljan brzinom rada. Nije ništa sporiji u odnosu na LG sa WebOS-om. Verovatno ima uticaja to što sam mu isključio fast power on i onda svaki put ide u pravi off mod i samim tim izbriše sve iz keš memorije.
 
Ne znam gde si gledao, ali bukvalno svuda pišu i specifikacije odziva https://www.displayspecifications.com/en/model/da102602

E sad, da li je stvarno tako ne znam, znam da C715 ima jedan od boljih odziva u klasi i na papiru i u stvarnom korišćenju...

Savet, proveri ti tvoje kablove, nemere kinez to da ćera...





ovo na hrvatskim stranicama nema u opisu,ok,što je tu je,nema tu kablovi veze,jedan od struje,antene i mrežni od rutera,nešto treba izbrisati a što pojma nemam,ehheheheehheehhe
da vas dalje ne davim sad je sve ok,pod tv čuvarom sam sve obriso smeće,sad je brže
 
Nisam pratio na času, koja je oznaka najnovijeg firmware A11 za C715, i da li valja?

New TCL R851T02 Android TV Update available in V701 version

V701


build date= Jan 18 2022
build= 1642510435
revision build= 000031
security_patch= 2021-09-05
gmsversion= Android_11_R
fingerprint= TCL/BeyondTV/BeyondTV:11/PPR1.180610.011/AR04:user/release-keys
OTA size= 1.37GB

V701 IMG File:


IMG size= 3.00 GB

Nemam zamerki, osim...ovim putem sam instalirao kako bih dobio Dolby Atmos na Netflix-u.
Instalirao sam V674 IMG fajl(A11)apdejtovao sve alpikacije i podesio sistem, a onda OTA V701(A11).
E sada, iz nekog razloga posle vise od mesec dana, opet se izgubio Dolby Atmos na Netfilx-u, ne znam koji je razlog takodje i na Telegramu javljaju o ovom problemu...
 
Nazad
Vrh Dno