Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Slika osam u ovom slučaju odozdo i približio telefon. Nije baš toliko upadljiva. Sinoć sam se posle jedno sat vremena gledanja setio da obratim pažnju i linija je i dalje tu, ali ne smeta toliko za sada da bih ostajao na TVa na par nedelja ili koliko im je već potrebno da reše tu reklamaciju. Malo smara ali ako važi onih 5 godina garancije biće vremena da se priširi linija. 🙈
Ako budes nosio na reklamaciju javi kako si prosao.. ne smeta mi uglavnom ali na beloj pozadini se bas vidi pa razmisljam o reklamaciji

Ne vidim sta imas da razmisljas, to nije normalno kod ispravnog tv.

Elem, interesantna stvar sa hdmi:
PC nakacen na tv. PC odradio win update. Nema signala vise na hdmi. Morao da nakacim monitor, vidim win ima 2 tv displeja za hdmi izlaz. Obrisem jedan, ni dalje nema slike. On/off, nista. Pomislio zveknuo hdmi na tv. Udjem u android tv podesavanja, restart androida i proradi hdmi.

Nakon dosta muka sa C725 u vidu ghostinga i zelenih senki tokom gledanja utakmica i tokom igranja fife na ps4, nekako sam uspeo da sve to eliminisem. Verovatno je onaj update na v427 Google Tv dosta pomogao, a takodje je pomoglo da se skroz smanji judder reduction na nulu. Jedini problem koji sad imam je da dok gledam fudbal preko Eon aplikacije koja je instalirana na tv-u dresovi sa crvenim ili narandzastim bojama nekako trepere. Imam eon app (ali neka starija verzija) i preko android boxa prikacen na isti tv i taj problem nemam. Potpuno ista podesavanja slike. Snimci na YT sa istim drecavim dresovima takodje normalni. Vrv je nesto do same app, jel ima jos neko ovaj problem?

Nakon dosta muka sa C725 u vidu ghostinga i zelenih senki tokom gledanja utakmica i tokom igranja fife na ps4, nekako sam uspeo da sve to eliminisem. Verovatno je onaj update na v427 Google Tv dosta pomogao, a takodje je pomoglo da se skroz smanji judder reduction na nulu. Jedini problem koji sad imam je da dok gledam fudbal preko Eon aplikacije koja je instalirana na tv-u dresovi sa crvenim ili narandzastim bojama nekako trepere. Imam eon app (ali neka starija verzija) i preko android boxa prikacen na isti tv i taj problem nemam. Potpuno ista podesavanja slike. Snimci na YT sa istim drecavim dresovima takodje normalni. Vrv je nesto do same app, jel ima jos neko ovaj problem?
Da li je možda sadržaj u 4K? Ja imam globalni problem nakon najnovijeg update-a na C715 da treperi cela slika kada je 4K i ima mnogo detalja. Kao da se pikseli slike ne poklapaju lepo sa pikselima na panelu pa sve treperi dok se slika pomera (kada je zamrznuta sve je ok). Uglavnom kod svetlijih i živopisnijih scena se dešava (nisam testirao kod kojih boja je najizraženije).

Nije 4k, nego na Sport klubu kad gledam utakmice samo. Drecavi dresovi trepere, i to samo na eonu sto je instaliran na tv. 4k sa youtube ili hbo max radi super. Ja sam sa ovim tv-om imao problem samo tokom gledanja utakmica, sto me jako nervira jer uglavnom samo to i gledam na tv 😂

To je problem do same aplikacije eon-a. Isti problem i na FHD Samsung-u. Boje na dresovima trepere kada je krupan kadar.

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V443
R51MT05 Platform (P725 & C725).......

V443 IMG file (Google TV)
V8-R51MT05-LF1V443.020593

IMG date= Mar 14 2022
security_patch= 2022-01-05
gmsversion= Android_11_GTVs
revision= 020593
IMG size= 3.29GB

nisam još uvek isprobao, nemam vremena trenutno

Пет коментара пре твог објављен је нови фирмвер.
Користим га. Што се ЕОН апк тиче - ради нормално. Остало такође ради.

Aj' da se i ja ubacim u temu. Kupih model 65P615 pre nekih mesec dana i utisci su i dalje manje više pomešani. Kvalitet prikaza slike je vrlo dobar (posle 3 dana patnje sa podešavanjem i testiranjem svih modova), androidTV sistem je dosta fluidan, dok je zvuk onako plastičan... dosta loš. Najveći minus po meni je puštanje 4k video zapisa putem internih aplikacija(testirao u nativnom Media plejeru, MX plejeru i KODI-ju) koje je u najmanju ruku problematično. Najbolje se pokazao KODI i to samo ako zapis kreće od početka, a ukoliko prekinete gledanje i kasnije želite da nastavite od te tačke kreću štucanja i zamrzavanja po nekoliko sekundi, dok sa zapisima niže rezolucije nije bilo takvih problema.
Ukoliko je neko planirao da gleda IPTV putem tivimate ili ottnavigatora neka se naoruža strpljenjem, može ali nije ni blizu fluidno kao putem android boksova, firetv i ostalih stikova. Video secka preskače po sekundu-dve i to sa samo jednom listom...
Sve u svemu za bilo šta ozbiljnije morate imati neki od pomenutih, proverenih android uređaja da bi iskustvo bilo potpuno.
Molio bih kolege sa ove teme, vlasnike C715 i nekih drugih modela da napišu svoja iskustva u vezi izbora video plejera, korištenja iptv aplikacija, da vidimo ima li razlike.

Sve već pisano...
Nova Video Player ili Just Video Player

Nova v6.0.65 APK download: https://github.com/nova-video-playe...d/v6.0.65/Video-universal-API_21+-release.apk

Tivimate radi ok i bez seckanja, a KODI ne radi fluidno ni na uređajima sa 3GB RAM-a i jačim ostatkom hardvera ;)

Poslednja izmena:
Па... Велику већину овде мрзи да експериментишу са фирмвером. Смешно јесте, али јесте тако - не понаша се исто са сваком верзијом фирмвера.
Износио сам овде своја искуства за С725 и конкретно за ЕОН апликацију. Код мене инсталирано:
  • ЕОН - ради нормално, мало спорије кретање кроз листе канала, али пребацивање са канала на канал иде тренутно
  • нетфликс - супер, пали се долби вижн режим слике, атмос не
  • хбо макс - исто као нетфликс
  • амазон прајм - искрено, само га инсталирао и убацио налог. Чекам да стигну наши преводи.
  • смарт тјуб некст - ради нормално
  • коди - ради и он нормално, али за моје потребе није остао на ТВ-у, барем док не стигне заменски USB3.0 / RJ45 гигабитни адаптер.

C715 poslednji firmware, pobrisao sve nepotrebne aplikacije.

• EON: uglavnom ok, sporije inicijalno učitavanje, prebacivanje kanala instant, premotavanje instant, povratak na listu kanala se čeka nekoliko sekundi (jedina mana koju sam našao)
  • HBO MAX: ulazak u app par sekundi (instant ako se izađe sa Home pre toga), ulazak u video 2 sekunde (buffering), premotavanje instant, slika odlična (konta HDR 4K dolby bez problema)
  • Plex: sve instant, bez problema, 4K HDR svi formati rade super, moj PC je host
  • Smart Tube Next: 4K HDR bez problema, premotavanje instant, učitavanje klipa 2-3 sekunde (buffering), ulazak u app 2 sekunde

Nekada sporije otvara podešavanja slike kada se pusti 4K sadržaj u bilo kojoj aplikaciji. Ali, pošto sam sva podešavanja namestio na početku, više taj panel ne otvaram pa mi ne smeta.

Ako bih morao da izdvojim najlošiju od pomenutih aplikacija, to bi bio EON.

Нисам још увек одрадио debloat, али и то ће бити у наредном периоду. Фирмвер последњи v443.

Па... Велику већину овде мрзи да експериментишу са фирмвером. Смешно јесте, али јесте тако - не понаша се исто са сваком верзијом фирмвера.
Износио сам овде своја искуства за С725 и конкретно за ЕОН апликацију. Код мене инсталирано:
  • ЕОН - ради нормално, мало спорије кретање кроз листе канала, али пребацивање са канала на канал иде тренутно
  • нетфликс - супер, пали се долби вижн режим слике, атмос не
  • хбо макс - исто као нетфликс
  • амазон прајм - искрено, само га инсталирао и убацио налог. Чекам да стигну наши преводи.
  • смарт тјуб некст - ради нормално
  • коди - ради и он нормално, али за моје потребе није остао на ТВ-у, барем док не стигне заменски USB3.0 / RJ45 гигабитни адаптер.
Super, a kaži mi da li si eksperimentisao sa iptv aplikacijama i da li i tebi u kodiju pravi problem kada treba nastaviti 4k video od zapamćene pozicije?

Нисам експериментисао јер сам купио тивимејт. Коди памти јер користим Real Debrid налог са веном адоном. Али као што рекох, не користим коди на ТВ-у из разлога што 4К филмове ( и генерално без обзира да ли је 4К или 1080р ) гледам у максималном квалитету. Потребан ми је стабилан нет, а wi-fi без обзира на све брзине увек пукне на секунд-два. А онда се чека 2-3 секунде да избаферује. Али поново да објасним - то нема везе са ТВ-ом. Мислим, има јер није гигабитни мрежни модул, али мислим да ни један ТВ нема гигабитну мрежну. Зато сам узео USB3.0 / RJ45 гигабитни адаптер, али ми је запао лош примерак па сам га рекламирао.
Када га замене онда ћу истестирати како се понаша коди, али не сумњам да ће радити најнормалније.

Телеграм TCL Android TV Updates. А можеш и FirmwareTCLbot.

Pozdrav drugari,
Pokvario mi se TCL U55 C70 i produženo jamstvo mi je ponudilo u zameni jer je ekonomski neisplatljiv popravak TCL 55P725 i iskreno, televizor mi se uopšte ne sviđa i ne želim ga, jer apsolutno to nije isti tv sa karakteristikama niti ista serija..
Šta mislite koji je legitimni naslednik C 70 i koji mogu bez problema tražiti?
Hvala Vam unapred na odgovoru.

То је модел из 2017-е године?
Можда да узмеш 55C725?

Treba mi pomoć hitno!
Odradio sam debloat aplikacija sa slike i u jednom trenutku sam provalio da mi ne rade neki tasteri na daljinskom, ne radi mi kontorla zvuka, home taster, taster za settings, a radi mi recimo back, strelice za kretanje kroz meni i u eonu hoce da menja programe. Jel ima neko ideju sta se desilo, jel do aplikacija koje sam obrisao i kako da resim problem? Mada vratio sam aplikacije bio na restor i nista se nije promenilo.
Hvala unapred!

IMG_20220518_235603.jpg

Treba mi pomoć hitno!
Odradio sam debloat aplikacija sa slike i u jednom trenutku sam provalio da mi ne rade neki tasteri na daljinskom, ne radi mi kontorla zvuka, home taster, taster za settings, a radi mi recimo back, strelice za kretanje kroz meni i u eonu hoce da menja programe. Jel ima neko ideju sta se desilo, jel do aplikacija koje sam obrisao i kako da resim problem? Mada vratio sam aplikacije bio na restor i nista se nije promenilo.
Hvala unapred!

Pogledajte prilog 344822
Ako si obrisao samo aplikacije koje smo u temi označili (pre svih @Stock) kao bezbedne za brisanje, ništa se ne bi trebalo desiti.
Mislim da ti ne gine hard reset, pa ponovo (ali prati taj spisak), jer ko će sad ući u trag šta si izbrljavio.

Odmah da znaš, ja se te liste nisam brisao aplikaciju MagicRemote ili MagicCast kako već (iako je preporučeno) jer mi u praksi onda ne radi cast sa mobilnog na TV...

Vrh Dno