Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Utisci o Android 11 (OTA) na C715:
za sada ne vidim neku vizuelni razliku niti se oseti poboljšanje brzine. Nakon OTA ažuriranja išao sam na fabrički reset uređaja i instalirao samo Smart Tube Next, EON, HBO Max. Naravno, išao u Play Store i ažurirao sve moguće pa uradio restart. Sve tri app rade isto kao i pre - brzo i stabilno.

Jedini bug na koji sam naišao to je da ako je sistem podešen na "Srpski", default jezik tastature ne može da se podesi na engleski. Podesim ja ali kako izađem iz podešavanja on ih vrati kako je bilo. Nije bitno šta izmenim od podešavanja on ništa ne sačuva i uvek mi nameće ćiriličnu tastaturu. Rešio tako što sam prebacio TV na engleski pa koristim Gboard.

Ovako generalni nikakvo unapređenje ne vidim, ni po pitanju brzine (jer je i pre bio zadovoljavajuće brz) ni po pitanju izgleda. Da li je trebao neki novi Android TV launcher da se pojavi? Meni stoji stari.

P.S. dolazim sa V660 android 9.

Utisci o Android 11 (OTA) na C715:
za sada ne vidim neku vizuelni razliku niti se oseti poboljšanje brzine. Nakon OTA ažuriranja išao sam na fabrički reset uređaja i instalirao samo Smart Tube Next, EON, HBO Max. Naravno, išao u Play Store i ažurirao sve moguće pa uradio restart. Sve tri app rade isto kao i pre - brzo i stabilno.

Jedini bug na koji sam naišao to je da ako je sistem podešen na "Srpski", default jezik tastature ne može da se podesi na engleski. Podesim ja ali kako izađem iz podešavanja on ih vrati kako je bilo. Nije bitno šta izmenim od podešavanja on ništa ne sačuva i uvek mi nameće ćiriličnu tastaturu. Rešio tako što sam prebacio TV na engleski pa koristim Gboard.

Ovako generalni nikakvo unapređenje ne vidim, ni po pitanju brzine (jer je i pre bio zadovoljavajuće brz) ni po pitanju izgleda. Da li je trebao neki novi Android TV launcher da se pojavi? Meni stoji stari.

P.S. dolazim sa V660 android 9.
Kako si odradio OTA-u, meni nece sa V653. Nece OTA ni na v660 koji je android 9 isto.

Da li mogu da se sa 701 vratim na neku stariju verziju.Tj. da se vratim sa A11 na A9
Наравно. Ја сам извртео све могуће комбинације :ROFLMAO:
Фабрички А11>Гугл ТВ>A11>A9
Сад, нисам сигуран да ли се може уназад ићи са ОТА верзијом или мора IMG да се флешује. Ја сам пробао, али нисам успео са ОТА.

Do sad nisam primetio ali sad jesam po ivicama kad je bela pozadina ljubicastu liniju dosta manje izrazenu nego markoman-a na 39 -oj strani. Mora bas iz nekog ugla da se primeti. Da li je to normalno ili mu se blizi kraj?

Iskreno i ja primecujem blago izrazenu ali samo gore, jer mi je televizor podignut. Tj kad gledam pravo ne primecuje se, izgleda kao da je tik ispod one crne lajsne pa kad gledam odozdo se vidi. Sad da li je bilo tako od pocetka ne znam. I dal to znaci da crkava ni to nisam siguran.

Сад, нисам сигуран да ли се може уназад ићи са ОТА верзијом или мора IMG да се флешује. Ја сам пробао, али нисам успео са ОТА.
Mora IMG za downgrade.

Ne znam ja ni kako oni pustaju demo snimke (mada rekao bih da je preko HDMI posto je na vise TVa isto) ni da li je 24, 30 ili 60fps ali da secka secka, scena kao iz neke reklame, ili serije, ljudi se pomeraju/okrecu i to ne izgleda glatko.
To mi nista ne znaci, mozda malo bolji panel na C715 (https://www.panelook.com/ST5461D11-1_CSOT_55_CELL_parameter_43445.html vs. https://www.panelook.com/ST5461D12-1_CSOT_55_CELL_parameter_37866.html), Anti-glare/matte (koji nisam primetio), SoC izgleda isti

Poslednja izmena:
Tcl 715-Vratio sam se bez problema sa 701 na 660 sa Img fajlom(A11 na A9).Tv vratio brzinu.

@ivanvolf @MarkoRS250
Rekao bih da je i kod mene pocelo tako, pa se prosirilo. Mozda gresim, nisam siguran kad sam tacno prvi put provalio da postoji, ali cini mi se da sam i pre nego sto je poslato ocigledno primecivao nesto uz samu gornju ivicu (takodje sam malo nize od TV-a pa gledam i ja odozdo).

U svakom slucaju, moj predlog je da pratite, pa reklamirajte ako se nesto desava, mada mozda vec i sad jeste za reklamaciju (saljite slike slobodno). Meni su priznali reklamaciju -- na prvom testu odbili, navodno nisu nasli problem, pa sam poslao dodatne slike i ponovo objasnio i 10ak dana kasnije mi je odobrena.

Ако не користиш ЕОН апликацију, мислим да стварно нема потребе за гугл ТВ. A ако БАШ имаш жарку жељу за гугл ТВ, ево ти линк
Šta je ovo? Neko objašnjenje? Zauzima dosta, verujem da nije launcher već možda ceo ROM? Da li je beta ili stable? IMG ili OTA? Bilo kakva informacija bi značila, hvala.
I zašto Google TV launcher nije došao uz Android 11 OTA update? Ne znam ni da li je trebao, pretpostavio sam samo.

P.S. da, koristim EON app često, zapravo i najviše. Pored toga i HBO Max.

Изгледа да се нисмо разумели. Није лаунчер него фирмвер.

Nazad
Vrh Dno