Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja danas preuzimam 50 C715 u magacinu Dr. Tec*** Novi Sad. Operaterka reče da je u fabričkom pakovanju i da nije izložbeni primerak ali ću svakako proveriti. Inače cena je 51.290 i ostao je još jedan primerak
Koliko vidim C715 65" na istom mestu 76.490 :( skoro 10k manje nego sto ga ja platih pre mesec dana

😭

Prilozi

• oijXbLD.jpg
    oijXbLD.jpg
    111.5 KB · Pregleda: 34
U DrTe**** su juče rekli da imaju još 3 fabrički upakovana 55C715 u magacinu i da će cena od 58.490 biti do subote, a posle toga nisu sigurni. Akcija ima je inače do kraja meseca.

Što se produžene garancije tiče, ovaj sajt http://www.tv-warranty.net/rs/ ima grešku prilikom odabira datuma pa su mi rekli iz kontakt centra da šaljem sve te podatke na email (piše na dnu iste stranice na koji) i zakačim sve papire uslikane ili skenirane u attachment mejla. To sam i uradio i dobio produženu garanciju u roku od 24h od slanja mejla.

TV je fenomenalan, jedino me nervira što mi stoji verzija neka v3xxx i kaže nema update, moraću preko USB-a (hvala članovima koji su uploadovali ovde ZIP).
Takođe, ne radi "Hey google, TV ON/OFF" komenade - što je meni najviše trebalo :( Ima neko rešenje?

Ja se bas dvoumim izmedju ovog TCL 55C715 koji je sad sa bas dobrom cenom u DrTe** ali vidim da su to posednji komadi, i druga varijanta je Hisense E76GQ, koji je u Shopps* na akciji solidnoj... Mada za HS vidim po recenzijama da mu je slabije osvetljenje. Da li to znaci da je C715 bolja varijanta iako je proslogodisnji model sveukupno?
I mislite li da je sigurno uzeti i platiti pouzecem TV bez odlaska do magacina da se TV proveri? Posto vidim da vecina kaze da je isla do magacina u NS...

Ne razumem se previse oko TVa, sve sto sam 'naucio' je u poslednjih dve nedelje koliko se interesujem za kupovinu TVa :)
Ali mi deluje da je TCL bolji izbor kako zbog cene tako i zbog ostalih karakteristika, prvenstveno zbog AndroidTVa...

Ja se bas dvoumim izmedju ovog TCL 55C715 koji je sad sa bas dobrom cenom u DrTe** ali vidim da su to posednji komadi, i druga varijanta je Hisense E76GQ, koji je u Shopps* na akciji solidnoj... Mada za HS vidim po recenzijama da mu je slabije osvetljenje. Da li to znaci da je C715 bolja varijanta iako je proslogodisnji model sveukupno?
I mislite li da je sigurno uzeti i platiti pouzecem TV bez odlaska do magacina da se TV proveri? Posto vidim da vecina kaze da je isla do magacina u NS...

Ne razumem se previse oko TVa, sve sto sam 'naucio' je u poslednjih dve nedelje koliko se interesujem za kupovinu TVa :)
Ali mi deluje da je TCL bolji izbor kako zbog cene tako i zbog ostalih karakteristika, prvenstveno zbog AndroidTVa...
Ja sam se inače za TCL opredelio jer imam ceo Google smart ekosistem pa mi je nekako imalo smisla uzeti Android TV. Evo moje istraživanje u poslednjih nedelju dana, možda pomogne nekome.

Prilozi

• Televizori (1).zip
    13.3 KB · Pregleda: 60
Pozdrav drustvo, da li je neko uzimao TCL 43P715? Ako moze neko da podeli iskustvo, bio bih zahvalan. Zanima me najvise da li je pri brzim pokretima prisutan tzv. "judder"? Najvise bih ga koristio za gledanje sporta i filmova... Hvala unapred! :)

Ja sam se inače za TCL opredelio jer imam ceo Google smart ekosistem pa mi je nekako imalo smisla uzeti Android TV. Evo moje istraživanje u poslednjih nedelju dana, možda pomogne nekome.
Super, hvala na ovome :D
Znaci ima dobre uglove gledanja, po tvojoj proceni? 90% vremena bi se gledao normalno, ali trpezarija je malo pod uglom, tipa 30-40 stepeni :D

Trenutno sam i ja blizi da porucim TCL.. Zanima me, u slucaju garancije, da li se obracam DrTch kod kojih bih porucio ili je vezano za ovaj sajt za produzenu garanciju?

Super, hvala na ovome :D
Znaci ima dobre uglove gledanja, po tvojoj proceni? 90% vremena bi se gledao normalno, ali trpezarija je malo pod uglom, tipa 30-40 stepeni :D

Trenutno sam i ja blizi da porucim TCL.. Zanima me, u slucaju garancije, da li se obracam DrTch kod kojih bih porucio ili je vezano za ovaj sajt za produzenu garanciju?
Ja gledam skroz sa strane upravo (više od 45 stepeni) i sve je ok. Primeti se blagi shift boja i svetline kada se gleda pod ekstremnim uglovima, ali tada je svakako sadržaj neglediv na čemu god gledao. Ovo pričam za gledanje TV sadržaja, Youtube, filmovi... dakle nisam radio one testove jer ja nisam kupio TV da bih gledao testove već sve ono navedeno.

U prve 2 godine nosiš u radnju gde si kupio, posle toga nisam siguran :D Uglavnom, nemaš mnogo izbora: ili zoveš gde si kupio, ili broj sa garancije, ili TCL ovlašćeni servis. Neko od njih će te uputiti sigurno.

Ja gledam skroz sa strane upravo (više od 45 stepeni) i sve je ok. Primeti se blagi shift boja i svetline kada se gleda pod ekstremnim uglovima, ali tada je svakako sadržaj neglediv na čemu god gledao. Ovo pričam za gledanje TV sadržaja, Youtube, filmovi... dakle nisam radio one testove jer ja nisam kupio TV da bih gledao testove već sve ono navedeno.

U prve 2 godine nosiš u radnju gde si kupio, posle toga nisam siguran :D Uglavnom, nemaš mnogo izbora: ili zoveš gde si kupio, ili broj sa garancije, ili TCL ovlašćeni servis. Neko od njih će te uputiti sigurno.
To me i zanima, neka standardna upotreba za kablovsku, yt, netflix...

Hvala puno na informacijama :D

To me i zanima, neka standardna upotreba za kablovsku, yt, netflix...

Hvala puno na informacijama :D
Neces pogresiti za C715,ja sam ga uzeo pocetkom Septembra i prezadovoljan sam.Prvi tv kome nisam nasao manu,nesto veliko.sjajna slika,zvuk je najbolji na njemu,podesavanja slike,zvuka.Perfect.

Neces pogresiti za C715,ja sam ga uzeo pocetkom Septembra i prezadovoljan sam.Prvi tv kome nisam nasao manu,nesto veliko.sjajna slika,zvuk je najbolji na njemu,podesavanja slike,zvuka.Perfect.
Super, hvala... Dobo je cuti jos neku preporuku :D

Da li mi neko moze preporuciti koji nosac za zid da uzmem, da li postoji nesto na sta treba obratiti paznju? On je VESA 300x200... Ne mora imati onaj zglob za rotiranje, samo pravo ce stajati.

Super, hvala... Dobo je cuti jos neku preporuku :D

Da li mi neko moze preporuciti koji nosac za zid da uzmem, da li postoji nesto na sta treba obratiti paznju? On je VESA 300x200... Ne mora imati onaj zglob za rotiranje, samo pravo ce stajati.
Ja sam kupio pre nedelju dana za tlc c715 50" odlican fiksni Volt tv nosac,vesa 200x200,ima u kompletu i distancere.Sada je na akciji i kosta 1100 din.Kupljeno je u Tehno*****.
  • Namenjen za veličine ekrana od 32" do 55"
  • Vesa do 200 x 200, 300 x 300, 400 x 200, 400 x 400
  • Maksimalna udaljenost od zida do 27 mm
  • Nosivost televizora do 40 kg

TV je fenomenalan, jedino me nervira što mi stoji verzija neka v3xxx i kaže nema update, moraću preko USB-a (hvala članovima koji su uploadovali ovde ZIP).
Takođe, ne radi "Hey google, TV ON/OFF" komenade - što je meni najviše trebalo :( Ima neko rešenje?
Za autoupdate nema pomoći, mora peške.

Hey google ne koristim, ali prvo pogledaj da li ti je mic na poleđini TV.a upošte uključen, ako jeste, probaj ovo:

"You can also turn of the microphones in the Android TV settings.
From the Android TV home screen, select "Settings" in the upper right corner with the remote.
Use the toggle to turn off or on the microphones and "OK Google" detection."

TCL C715 picture calibration

Manufacturer: TCL
Model: 55C715
Settings made in a dark room and intended to be viewed in such!

Settings made with:
  • SpectraCal C6 HDR2000
  • Calman Pro
  • VideoForge Pro
Autor: TV Calibration with Darko
Ovo su podešavanja za SDR ili HDR? Početnik sam, izvinjavam se ako je glupo pitanje.

Pošto je neko rekao da su ova podešavanja zastarela, ima li neko najnovija (za SDR i/ili HDR)? Bilo koji izvor, samo da je dobro i ažurirano :) Hvala.

Model je 55C715, ali može od bilo kog koji ima isti panel.

Vredi li uzimati ovaj 43p615 nisam neki zahtevan korisnik? Generalno bilo bi dobro da može Eon da se instalira. Vidim da je 40k dinara, a Hisense 4k je 2k dinara skuplji.

Vredi li uzimati ovaj 43p615 nisam neki zahtevan korisnik? Generalno bilo bi dobro da može Eon da se instalira. Vidim da je 40k dinara, a Hisense 4k je 2k dinara skuplji.
Bolje 50C715, ako imaš da dodaš 10k...

@ondemand dobra su ta podešavanja jedino veće osvetljenje i boje za moj ukus, i posle nekog vremena sam isključio ona njegova custom podešavanja boja jer ima previše magenta boje, pa sam ostavio na auto, najprirodnije je...

Evo backup link kome ne radi cedock: https://mega.nz/file/CsNynDDB#8UuDUPYsFM2SYdFuirDXCWln_1UtoC5DjDXc_UpHZ7E

Više detalja sa izvora:

Kod:
New TCL R851T02 Android TV Update available in R007.
R007 - BETA Version (install it at your own risk)

Highlight: Android 11

Download link:
http://as-update.cedock.com/apps/resource2/V8R851T02/V8-R851T02-LF1V900/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V900.zip
Backup link:
https://mega.nz/file/CsNynDDB#8UuDUPYsFM2SYdFuirDXCWln_1UtoC5DjDXc_UpHZ7E

How to install:
Installation via „local update“ will not work! To install it:
- shut down the system
- plug in the usb drive with the zip
- then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed.

Changelog: (doesn’t include all changes yet)
- Android 11
- new bootanimation
- new apps (Prime Video QA, BBC Sounds)

Update Informations:
build date= Sep 13 2021
build= 1631490333
security_patch= 2021-09-05
gmsversion= Android_11_R
software.version_name= V8-R851T02-LF1R007.019203

Evo backup link kome ne radi cedock: https://mega.nz/file/CsNynDDB#8UuDUPYsFM2SYdFuirDXCWln_1UtoC5DjDXc_UpHZ7E

Više detalja sa izvora:

Kod:
New TCL R851T02 Android TV Update available in R007.
R007 - BETA Version (install it at your own risk)

Highlight: Android 11

Download link:
http://as-update.cedock.com/apps/resource2/V8R851T02/V8-R851T02-LF1V900/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V900.zip
Backup link:
https://mega.nz/file/CsNynDDB#8UuDUPYsFM2SYdFuirDXCWln_1UtoC5DjDXc_UpHZ7E

How to install:
Installation via „local update“ will not work! To install it:
- shut down the system
- plug in the usb drive with the zip
- then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed.

Changelog: (doesn’t include all changes yet)
- Android 11
- new bootanimation
- new apps (Prime Video QA, BBC Sounds)

Update Informations:
build date= Sep 13 2021
build= 1631490333
security_patch= 2021-09-05
gmsversion= Android_11_R
software.version_name= V8-R851T02-LF1R007.019203
Ovo je već bilo postovano.
Obratite pažnju. Beta verzija, Instalirate na sopstveni rizik. Većina se vratila na v653, dosta toga ne radi kako treba.

Uzeo online za BF TCL 55 AC710 u MediaMarktu za 470€, juce javili da je stigao i pokupio, jutros montirao.
Imam vrlo stedljivu suprugu pa se ovaj model na akciji uklopio do granice da ne budem ubiven na spavanju, iako je za nju uzet posto ona najvise gleda tv. Uzet jer je nahvaljen od kupaca kao odlican value for money.
Iskreno zatecen sam, uopste nisam ocekivao ovakav nivo kvaliteta izrade, slike i pogotovo zvuka, koji je uglavnom krs kod jeftinijih brendova.
Pregrst opcija, sa androidom + glasovne komande, stvarno je odlican value for money.

Prijatelj hoće da pazari tv. Hteo Sony, ali ga zeznulo to što nema više 5 godina garancije.
Gledao TCL pa mu zapao za oko 65P725 i tražio savet. Povučen ranijim iskustvom rekao sam mu da je C serija bojla od P (mislio sam na 2020 serije, slabije poznajem ovogodišnje modele).
Onda sam krenuo da gledam P725, C725, C728 (i malo C825). Deluje da P725 uopšte nije loš tv - Android 11, ima MEMC, ali nije Qdot, 60Hz. C725 su baš ocrnili po testovima zbog loše finalne izrade, a i on je 60Hz. C728 je dobar, ali je prvenstveno za gejmere, njemu to ne treba.
Generalno, alo se odluči za 65P725, dobija (po meni) dobat TV veće dijagonale. C725 bih otpisao zbog loših recenzija. 55C728 je dobar izbor ali mu ne treba sve što nudi, a skuplji je od 65P725.
P725:
https://www.smartprix.com/bytes/tcl-p725-4k-hdr-tv-review-pros-cons/
https://www.productreview.com.au/listings/tcl-p725-series
C725:
https://www.smartprix.com/bytes/tcl-c725-review/
https://www.productreview.com.au/listings/tcl-c725-series - ovde ga ocrniše

Šta vi mislite?

Ja porucih 55 C715 u DrTech** juce, jutros me zvali da potvrde da ima na stanju i da salju u ponedeljak, pa cemo videti :D

Skinuo sam ovaj v653 update, samo ako neko zna da li ADB radi i na Linuxu ili samo Windows?
Koliko sam skontao, nakon sto sam sve stranice procitao :D, dovoljan je samo najnoviji update i da se obrise bloatware uz ADB i to bi bilo to...
Eventualno disable voice function na TVu da ne bi vuklo resurse dodatne, ukoliko mi ne treba ta opcija.

Juce sam preuzeo u dr t..... isao u magacin u ns hteo sam da izbegnem prodavnicu da ne bi dobio neki izlozbeni model
55 c715 ubacio mu v653 sooftver sad se malo zanimam sa podesavanjima
prijatno me je iznenadio kvalitet zvuka nisam mu zasad nasao manu mrtav piksel ili nesto oko osvetljenja panela
sa ostalim se jos uvek zanimam polako :)

Pozdrav drustvo, da li je neko uzimao TCL 43P715? Ako moze neko da podeli iskustvo, bio bih zahvalan. Zanima me najvise da li je pri brzim pokretima prisutan tzv. "judder"? Najvise bih ga koristio za gledanje sporta i filmova... Hvala unapred! :)
Uzeo :) Poprilično zadovoljan TV-om. Nisam primetio nikakav judder.

Pozdrav, trebao bih pomoc.
Kupio sam tcl c728, instalirao google duo, koristim ms kameru plug and play, uspostavljena veza, ali neradi mikrofon. Dopustena je upotreba mikrofona, onemogucio i google asisstent( po preporuci sa stranih foruma) i opet nista. Skinuo neku app za snimanje sa kamerom tu prepoznaje mikrofon, snimi video sa tonom. Ima li ko kakvu ideju za ovaj problem?
Hvala unaprijed.

Pogledaj u softreru za ciscenje tmp otpada ima i opcije za dozvolu mikrofona ,pretpostavljam da je tamo problem da mu sam tv ne dozvolja upotrebu dok mu ti ne omogucis.E sad kod mene je android 11 i ima opcija za dozvole za mikrifon i kameru .

Vrh Dno