Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poruke
4,524
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...
 
Da li svi televizori kupljeni kod vecih prodavnica imaju garanciju od 5god?
Nemaju svi garanciju 5g,obicno je 2 ili 3g garancija sto daje proizvodjac a uvoznik daje dodatnih 1g ili 3g.to nema veze za prodavnicama,obicno je garancija 2+3 sa registracijom na sajtu uvoznika ili proizvodjaca.
 
U pravu ste, u pitanju je 2+3godine. Nego zavisi na kom sajtu pogledam tako iskacu razne zbunjujuce informacije. Dok na tom sajtu nema skoro nikakvo objasnjenje vezano za modele vec pise samo TCL. Razmisljam se da uzmem P715 u radnji na G.. ali na sajtu pise da on nema tu produzenu garanciju.
 
Poslednja izmena:
Svi prodavci daju 2 godine garancije, a TCL Srbija preko Uniqa osiguranja obezbeđuje još 3.

Uz napomenu da je kolega Ivan imao loše iskustvo i dosta muke da "natera" Uniqa da mu izdaju polisu za produženje garancije.

Meni su glatko i relativno brzo izdali (30 dana od kupovine).
 
Meni ce 30-tog Septembra biti mesec dana kako sam odradio za produzetak garancije i jos uvek nisam dobio produzetak.ostaje mi da sacekam do 30-tog,mozda i posalju e-mail sa produzetkom garancije u roku.
 
Svi prodavci daju 2 godine garancije, a TCL Srbija preko Uniqa osiguranja obezbeđuje još 3.
Cisto radi pojasnjenja...te 2. godine nisu garancija. Nista tu prodavci ne daju vec je to propisano zakonom - rok saobraznosti i te dve godine vaze za svu robu. Sve sto se dobije preko te dve godine, to je garancija koju neko daje i tu vec ide garantni list...
 
How to try out Google's new Android TV remote on your phone

Google-TV-remote-hands-on-hero.jpg



To start, you need to have an Android phone running Android 6.0 (Marshmallow) or later with Google TV app version 4.28.48 or later installed. That's available on either the Google Play Store or APK Mirror if you don't already have it.

Your Android TV device also needs both Android Remote Service v 5.0 or higher and Gboard v11.0 or higher. You can download both the latest Gboard for Android TV and the latest Android Remote Services from APK Mirror and follow our guide for sideloading on Android TV here.

One of the best things about the remote is that you can set it to be a quick settings toggle, easily accessed with a swipe and a tap.
 
Evo i ja da se javim... posto sam prodao obe konzole, jer su me smorile a FS2020 ne moze da se igra na kontroleru, niti mis radi kako treba, TV je otisao kod majke.
Za produzenu garanciju sam aplicirao 15 septembra, dobio sam je danas na mail, dakle 15 dana je proslo. NIsam im pisao, bunio se i sl.. dakle sve je odradjeno bez ikakve moje intervencije.

Uniqa se nigde ne spominje. Davalac garancije je "PARTUM USLUGE d.o.o." koji je u 100% vlasnistvu istoimene firme iz Zagreba!

Ima par odredbi koje mi se ne dopadaju, ali moram jos jednom da pazljivo sve to procitam, pa da mogu da komentarisem, tako da cu sledece nedelje citirati tih par spornih clanova.. putujem za sat vremena...
 
Ljudi moze pomoc, pazario tcl 50 c715 pre par dana, slika je odlicna , boje su fest, medjutim kada igram na soniju vidim podosta ghostinga, sofware mi je na v645, pa da pitam jel ima jos neko tih problema da vratim tv dok mogu. Ili da postavim neki video da vidite o cemu pricam, u fifi i pesu je najprimetnije, ali sam video i dok sam igrao red dead redemption 2 na pc povezanom ma tv, kao i resident evilu, takodje dok sam gledao fudbal na kablovskoj.
 
Probaj sva procesuiranja slike da pogasis za pocetak i ukljuci game mod. Ja igram preko gamestreama na moonlight preko lan kabla i nemam nikakav ghosting, mozda je do hdmi kabla?
Na kraju sam resio, resetovao sam tv i iskljucio google pomocnika pri pocetnim postavkama, i od tad nisam video ghosting. Hvala u svakom slucaju.
 
New TCL R851T02 Android TV Update available in v900.
Highlight: Android 11
DOWNLOAD:
build date= Sep 13 2021
build= 1631490333
security_patch= 2021-09-05
gmsversion= Android_11_R_GTVS
software.version_name= AR02
OTA size= 1.344GB

R851T02 platform is for the following TV models (and many more):
  • C715
  • C815
  • EP660
  • P8M/US
  • 65X10
  • Q800
  • P615
  • P715/P717
  • K61
  • A6
  • EP645
  • EP640
  • EP685
  • EC785
  • S343 - North America Models (V4++)
 
Poslednja izmena:
Zbog updete na višu verziju androida proces update-a nije isti kao do sada.

Ovo je procedura:

"Instead of "update.img" file copy zip file to USB and proside as flashing IMG file with TV power button...not with "Local update " in setting.

How to install:
Installation via „local update“ will not work! To install it shut down the system, plug in the usb drive with the zip, then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed."

Clipboard01.jpg
 
Android 11?Extra....CikaKure,Stock jeste probali vec? Utisci?
Inace danas sam dobio na mail produzenu garanciju.Oko 40 tak dana sam cekao.Tako da verovatno ce svima stici.
Ni ja nisam.
Prvo, čekam da ga malo istestiraju ovi geekovi sa xda developers, a drugi gde je dođavola power dugme? 😂
 
Iza ispod priključaka i on off dugmeta za mikrofon. krastavac mora da se napipa okruglo ulegnuće. Ja instalirao i nisam video neke promene, drugačiji je font za volume a mute nažalost i dalje ne nestaje sa ekrana.
 
Iza ispod priključaka i on off dugmeta za mikrofon. krastavac mora da se napipa okruglo ulegnuće. Ja instalirao i nisam video neke promene, drugačiji je font za volume a mute nažalost i dalje ne nestaje sa ekrana.
Iza sa zadnje strane?
Ako je tako nije čudo što nisam skontao gde je jer je tv na zidu, a baš mi se ne cima sad oko toga...
 
Skontao sve, upgrejdovao, ne vidim neka poboljšanja, ali ni pogoršanja.

Sad sam pogledao i spisak apk, jel' ok da se ove eliminišu:

BBC Sounds (ovo je sigurno nova)
Electronic card 3.0 (ove se ne sećam, niti znam čemu služi)
PVR Player (ne koristim, ali ni ne smeta)
YouTube (koristim SmartTube)
YouTube Music (isto)
TV com.tcl.tv (pojma nemam otkud ta apk, čini mi se da sam je već brisao ranije)
 
Skontao sve, upgrejdovao, ne vidim neka poboljšanja, ali ni pogoršanja.

Sad sam pogledao i spisak apk, jel' ok da se ove eliminišu:

BBC Sounds (ovo je sigurno nova)
Electronic card 3.0 (ove se ne sećam, niti znam čemu služi)
PVR Player (ne koristim, ali ni ne smeta)
YouTube (koristim SmartTube)
YouTube Music (isto)
TV com.tcl.tv (pojma nemam otkud ta apk, čini mi se da sam je već brisao ranije)
Cekaj ako sam dobro shvatio ugasis tv na daljinac,ubacis flesku i onda na taster za paljenje drzis par sekundi dok ne pokrene i to je to?
 
Ja sam držao duže dugme na daljincu da bi se baš ugasio, ne ono kao sleep gašenje ili kako već. I onda ubodeš flešku i držiš taster za paljenje na TVu 5 sekundi dok ne krene led da da trepće.
EP660, animacija prilikom paljenja nova, fontovi malo drugačiji, meni u about poredjane opcije drugačije, ostalo manje više isto koliko vidim.
 
Cekaj ako sam dobro shvatio ugasis tv na daljinac,ubacis flesku i onda na taster za paljenje drzis par sekundi dok ne pokrene i to je to?
Da, držiš minimum 5 sekundi, i dalje sve radi sam...

Ja jedino nisam mogao da provalim iz prve gde je prokleti taster za paljenje na C715... :eek:
Ako ga još neko traži, on je na leđima TV-a desno i dole, ispod panela sa USB i ostalim priključcima...

Što se tiče poboljšanja svakako će ih biti, bitno je sa se prešlo na moderniji OS...

Evo sad gledam EON, sve radi ok, ni da štucne.

Još čekam da mi @Stock napiše da li mogu da pobrišem i one gluposti od aplikacija...

EDIT: @Osoba A ako ne ideš na hard reset sve ostaje, jedino neke traže upgrade...
 
Ja ih ne brisem te nepotrebne aplikacije, samo im deinstaliram update i na disable. Meni se pojavio problem sa arc na yas 207. Zvuk je mnogo tisi i jace se cuje na auto, ranije sam koristio samo pass through da bi soundbar sam mogao da procesuira zvuk (virtual dtx) ovo mi sad sve nekako muljavo.
 
Nazad
Vrh Dno