Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Možda može da radi i na dugme :)

Koga ne mrzi neka proba sa tom gore aplikacijom.

Remote-button-mapper.webp

Najbolje je instalirati Button Mapper: Remap your keys v1.51 [Pro] jer je novija verzija za android 11+

Poslednja izmena:
U opcijama za zvuk ima dolby atmos a nema izlaz za hdmi eArc vec samo izlaz za hdmi Arc. Da li je neko povezivao soundbar i dobio dolby atmos ili dts-x zvucne efekte.

U opcijama za zvuk ima dolby atmos a nema izlaz za hdmi eArc vec samo izlaz za hdmi Arc. Da li je neko povezivao soundbar i dobio dolby atmos ili dts-x zvucne efekte.
Ja jesam, ali sa TOSLINK kablom, i piše mi dole u speakers sekciji nešto "Dolby njanja", ali sam previše nagluv da bi skontao da li stvarno radi... :)

Šalim se, probao sam u par videa snimljenih za testiranje dolby zvuka i čini mi se da šljaka...

@Stock ti mi deluješ da najviše pratiš, ima li šta od Android 10 OS i onih Google Tv pogodnosti i td?

Biće android 11, e sad kada ne bih znao :)
Juče baš spomenuli i GoogleTV:
Google TV is available on streaming devices like the Chromecast with Google TV, smart TVs from Sony (and soon TCL!), and as an app on Android devices.

Za one koji zele da znacajno ubrzaju TV (moj je 55C815), ugasite "Ok, google" opciju u podesavanjima na prvom ekranu. Preko adb shell-a sam video da konstanto vuce 50% procesora, TV se preporodio od tad... ostao je jos jedan sistemski proces koji vidim u top-u pod nazivom "voice_ap" koji vuce oko 20%, ne znam odakle potice al lici da takodje ima veze sa prepoznavanjem glasa, mozda neko ovde zna?

Za one koji zele da znacajno ubrzaju TV (moj je 55C815), ugasite "Ok, google" opciju u podesavanjima na prvom ekranu. Preko adb shell-a sam video da konstanto vuce 50% procesora, TV se preporodio od tad... ostao je jos jedan sistemski proces koji vidim u top-u pod nazivom "voice_ap" koji vuce oko 20%, ne znam odakle potice al lici da takodje ima veze sa prepoznavanjem glasa, mozda neko ovde zna?
Ćemo da probamo... Nego daj neko uputstvo kako se isključuje da ljudi ne lutaju.

@Stock to su dobre vesti... Nešto sam permutovao pa sam mislio da nam sledi Android 10...

Ćemo da probamo... Nego daj neko uputstvo kako se isključuje da ljudi ne lutaju.

@Stock to su dobre vesti... Nešto sam permutovao pa sam mislio da nam sledi Android 10...
Kada se udje preko Settings tockica u gornjem desnom uglu na Home launcheru, prvi ekran ispod opcije za postavljanje naziva ima "Ok, Google" toggle dugme, to sam ugasio. Nakon ovoga sam izbrisao "Google" aplikaciju - com.google.android.katniss i nakon hard reboot-a gorepomenuti voice_ap je spao na 1%. Nisam siguran da li brisanje Google-a ima posledice, javicu jos.

Za one koji znaju da povezu adb, mogu preko adb shell da ukucaju top komandu i da vide procese. Evo kako sad izgleda kod mene:
Tasks: 256 total, 1 running, 171 sleeping, 0 stopped, 0 zombie Mem: 2097152k total, 2033784k used, 63368k free, 4448k buffers Swap: 614396k total, 42496k used, 571900k free, 731956k cached 400%cpu 12%user 0%nice 11%sys 377%idle 0%iow 0%irq 0%sirq 0%host PID USER PR NI VIRT RES SHR S[%CPU] %MEM TIME+ ARGS 329 root 20 0 219M 54M 30M S 6.6 2.6 0:36.15 sitatvservice all 7 1405 shell 20 0 5.8M 3.5M 2.9M R 3.0 0.1 0:00.17 top -m 10 177 root 20 0 3.3M 1.7M 1.3M S 2.0 0.0 0:10.67 ueventd 525 system 0 -20 2.4M 2.0M 1.4M S 1.3 0.1 0:06.20 voice_ap 3016 system 20 0 1.0G 108M 82M S 0.6 5.2 0:06.52 com.tcl.MultiScreenInteraction_TV:Private 280 system -3 -8 61M 8.6M 7.2M S 0.6 0.4 0:04.50 [email protected] 1069 root 20 0 0 0 0 I 0.3 0.0 0:00.25 [kworker/1:0] 1063 root 20 0 0 0 0 I 0.3 0.0 0:00.18 [kworker/0:0] 2203 u0_a73 20 0 1.5G 180M 99M S 0.3 8.7 0:23.36 com.netflix.ninja 2107 u0_a75 20 0 1.6G 103M 80M S 0.3 5.0 0:06.48 com.tcl.bi:remote

Ja koristim voice pretragu dosta, da li se brisanjem ok google gasi i to? Inače sa google-om ne razgovaram:), tipa da ga pitam za udaljenost temperaturu i ostalo. Daljinski sam dobio onaj veliki uz tv pa sam naručio i mali sa bt i on ima svoj mikrofon ne mora da se priča u pravcu tv-a.

Ja koristim voice pretragu dosta, da li se brisanjem ok google gasi i to? Inače sa google-om ne razgovaram:), tipa da ga pitam za udaljenost temperaturu i ostalo. Daljinski sam dobio onaj veliki uz tv pa sam naručio i mali sa bt i on ima svoj mikrofon ne mora da se priča u pravcu tv-a.
Onda nemoj da brises Google app... Mislim da bi ako ugasis u podesavanjima "ok google detection" i dalje radilo kad pritisnes dugme na daljinskom.

vis-à-vis zvuka, dolby atmos možeš da imaš samo na dolby atmos sertifikovanom risiveru (a time i zvučnicima) , takođe i poneki soundbarovi imaju tu opciju,
koju srećnije ili manje srećno reprodukuju (uglavnom smešno).

dolby atmos NE MOŽE da se "progura" kroz TOSLINK kabl (a ni kroz coaxial digital izlaz) jer zahteva mnogo veću propusTnu moć, mošt
(odskora često koristim izraz mošt umesto ovog modernog moć, koje mi zvuči neozbiljno i kilavo, probajte i vi , zanimljivo je)

vis-à-vis zvuka, dolby atmos možeš da imaš samo na dolby atmos sertifikovanom risiveru (a time i zvučnicima) , takođe i poneki soundbarovi imaju tu opciju,
koju srećnije ili manje srećno reprodukuju (uglavnom smešno).

dolby atmos NE MOŽE da se "progura" kroz TOSLINK kabl (a ni kroz coaxial digital izlaz) jer zahteva mnogo veću propusTnu moć, mošt
(odskora često koristim izraz mošt umesto ovog modernog moć, koje mi zvuči neozbiljno i kilavo, probajte i vi , zanimljivo je)
Dobri moj prepošteni i neporočni @lepi kokan ja sam se u odgovoru ogradio da se ne razumem u tematiku i napisao šta sam sa čim povezao i kako sam postigao da mi se u opcijama pojavi "Dolby".

Šta to znači, i da li sam time "uspeo u životu", pojma nemam.

Clipboard011.jpg

Deluje da jesi, ali nisi. Uspeh je tek pred tobom, ako se potrudiš.
Šta pod time mislim?
Dolby atmos se nudi i na slušalicama (najobičnijim) kao opcija kod nekih telefona. Takođe i kod nekih soundbarova.
Naravno, u tim slučajevima je to samo gimmick, buzz-word,
Koji služi da pogura prodaju. I to, kako rekoh, zvuči smešno.

Dolby atmos standard zvuka zahteva višekanalni sistem zvučnika, prilično sofisticiran koji sad ne bih detaljno opisivao,
Nego bih cijenjeni auditorij uputio ka vikipediji gde je sve ovo detaljno
Ilustrirano.

Sporcki pozdrav.

Poslednja izmena:
Dobri moj prepošteni i neporočni @lepi kokan ja sam se u odgovoru ogradio da se ne razumem u tematiku i napisao šta sam sa čim povezao i kako sam postigao da mi se u opcijama pojavi "Dolby".

Šta to znači, i da li sam time "uspeo u životu", pojma nemam.

Pogledajte prilog 307115
Uspeh u životu je subjektivan pojam, što se toslink veze ona može da propusti 5.1 i 7.1 kompresovani dolbi i dts signal koji može posle da se dekompresuje u resiveru.
Za komplesniji lossless format kao Dolby True HD ili Dolby Atmos treba hdmi.
Soundbar rešenja prave svučnu sliku koja oponaša zvuk koji bi se dobio pravim sistemom ali samo pravilno raspoređeni zvučnici i odgovarajući resiver mogu da reprodukuju zvuk kako je zamišljeno.

Poštovani,

zahvaljujemo se na mail-u i izvinjavamo se zbog čekanja, ali trenutno nam je remoduling sertifikata. Kada kolege budu mogle slati dokumentaciju, svakako će te ju dobiti na mail. Vaša registracija je uspešna i u sistemu, a to je najbitnije.

Srdačan pozdrav!

Partum d.o.o.

Ovo je email od 10.05.2021 poslata prijava za produženu garanciju 03.02.2021. U pitanju je produžena garancija za TCL C715.

^ Sad sam proverio 24.11 sam kupio tv, a 05.01. mi je stiglo produženje garancije na mail...

Iz odgovora koji su ti poslali bih rekao da je firmi Partum istekao neki sertifikat neophodan da urade nešto, pa se čeka obnova tog sertifikata.

Dragi Ljubitelji brenda TCL, spremam se da kupim TCL C715 u 55 verziji za spavacu sobu,kako bih pobegao od dece :) ali koliko vidim svi su dosta podigli cene u odnosu na post-ove koje sam ovde video i u Manchinom prilogu. Videcu da sacekam jos koji dan,mozda padnu jos cene ako stignu novu modeli :) Zivi bili

Sad sam čitao malo temu na forum.xda-developers izgleda da su izbrljali nešto sa v638 i da se nakon istaliranja tog najnovijeg firware na određenim snimcima pojavljuje ghosting, ovako nešto:

Dakle, preporuka ne mrdati sa v636 dok ovo ne reše.

Inače hvale da TV gura apple TV apk odlično.

Planiram da kupim veci tv i naleteo sam u jednoj prodavnici TCL 50 P715 za samo 41.000 dinara . Moja pitanja jer on toliko losiji od C715 i koja je preporuka za neki tv od 50 ili 55 inca do najvise 50-55.000 dinara...to je maksimum. Hvala unapred na pomoci

Imaš u BCGroup 50C715 za 55600 din , mada bih ja uvek išao na 55".
Većina je ovde kupila 55C715 za 60000 din, a sada je 67000 (gigatron) :)

Poslednja izmena:
Evo samo da napisem da sam se ipak odlucio za 65C715 za 81000 u Gigatronu. Slika je sjajna na svim HD kanalima,a o Netflix-u, HBO-u nema sta da se prica. SD nije toliko dobar,ali ja iskreno ne gledam te kanale svejedno. Naravno nije OLED,ali za ovaj budzet je sjajno sto je TV QLED i boje su sjajne i bez kalibracije u Smart mode-u. Jedina mana koju sam primetio za sada je nedostatak internet browser-a. Jako su losi i TVBro i Mozilla (Ili ne mogu da prikazu video uopste ili seckaju). Ovde mi se bolje snalazio Samsung iz 2017. Sve u svemu jako sam zadovoljan i pratim ovde na grupi izlazak Google TV-a :) Zivi bili

Evo samo da napisem da sam se ipak odlucio za 65C715 za 81000 u Gigatronu. Slika je sjajna na svim HD kanalima,a o Netflix-u, HBO-u nema sta da se prica. SD nije toliko dobar,ali ja iskreno ne gledam te kanale svejedno. Naravno nije OLED,ali za ovaj budzet je sjajno sto je TV QLED i boje su sjajne i bez kalibracije u Smart mode-u. Jedina mana koju sam primetio za sada je nedostatak internet browser-a. Jako su losi i TVBro i Mozilla (Ili ne mogu da prikazu video uopste ili seckaju). Ovde mi se bolje snalazio Samsung iz 2017. Sve u svemu jako sam zadovoljan i pratim ovde na grupi izlazak Google TV-a :) Zivi bili
U zdravlju te služio.
Za TV browser Puffin provereno lepo radi.
Doduše svi mi koji hvalimo OS ovog TV-a prvo instaliramo najnoviji (ili bar jedan od novijih) firmware, pa uradimo debloat po tutorijalu koji je @Stock okačio na ovoj temi.
Ima puno bespotrebnih aplikacija i TV prodiše kada se to iščisti...

U zdravlju te služio.
Za TV browser Puffin provereno lepo radi.
Doduše svi mi koji hvalimo OS ovog TV-a prvo instaliramo najnoviji (ili bar jedan od novijih) firmware, pa uradimo debloat po tutorijalu koji je @Stock okačio na ovoj temi.
Ima puno bespotrebnih aplikacija i TV prodiše kada se to iščisti...
Instalirao odmah rucno na najnoviju stable verziju koju ste ovde okacili, mislim da je 6.35/6 ako se ne varam. Nisam jos uradio debloat,mozda to podigne performanse. Pitanje oko debolat-a. Vidim da ste svi korisitili onaj ADB programcic,pa me samo zanima nacin koneckije komp-a sa TV-om. Da li je neko radio preko wifi-a ili su svi koristili usb kabl? Ili su jednostavno brisani rucno kroz sam sistem? Hvala vam svima

Imaš u BCGroup 50C715 za 55600 din , mada bih ja uvek išao na 55".
Većina je ovde kupila 55C715 za 60000 din, a sada je 67000 (gigatron) :)
Sve mi je jasno, nego kupio sam stan i treba sve kupiti novo pa sam zato pitao jer toliko los 50 P715 u odnosu na C715. Ako nije mnogo los uzeo bi P715...***, svaki dinar je dragocen kada kupujes sve za stan iznova ako me razumes. Ako je puno losiji onda bi uzeo C715. Ili da idem na kupovinu nekog malo losijeg tv a da dijagonala bude 55 inca. Imam trenutno LG 43 koji je od pre godinu dana.

Vrh Dno