Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

TAC-12CHSD/XA73IS
Jel ima neko informaciju da li i ovaj model ima nisku modulaciju na grejanju?

TAC-12CHSD/XA73IS
Jel ima neko informaciju da li i ovaj model ima nisku modulaciju na grejanju?
Instant
Trenutna spoljna 7°C
Mada isto ovako ona mudolira i na 0, jedino što tad kreće od 800 - 900w pa onda spusti na 450. Tek na - 5°C diže modulaciju na preko 500w.

Prilozi

• Screenshot_20250429_011357_Tapo.jpg
    Screenshot_20250429_011357_Tapo.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 92
Cek @East46

Jer 4xx w ili 230w modulacija na grejanju?

Prilozi

• east46.JPG
    east46.JPG
    57.6 KB · Pregleda: 64
tj koliko si uhvatio najnize da moze (isteklo vreme za edit)

Sve je kako sam i napisao, najniže sam je uhvatio na 230w ali to je kad spoljna 15+°C. Možda sam je svega nekoliko puta uhvatio na tom režimu. Najveći deo vremena se vrti tu negde oko 430w. Često se gasi ali dobra stvar je da se posle toga ne zaliće puno već kreće od nekih 600-700 wati i brzo spušta na 430w. Kada je spoljna između - 5 i - 10 zna da krene i od 1.2 - 1.3 kw, posle spusti na 600+w. Najniža temperatura na kojoj je radila je - 12°C, nisam primetio da se nešto mučila tada. Za hlađenje ću tek da vidim kako će se ponašati.

Poslednja izmena:
Svaka klima ce sada na ovo vreme (25-30c) da radi na njen minimum! Kad je u kuci/stan 22-24c, onda je normalno da ce da prdi u leru!
I ja kad bi moje upalio sada da hlade na 23c jedna bi prdela sa 80-90w, a druga sa 130-140w ;)
Cek leti kad se zidove zagreju itd. da li ce isto tako nisko da odrzava na +30c, na zadatu 23c ;)
Ovo ti verovatno mali test da vidis kako hladi :)

Poslednja izmena:
@East46 na ovoj IS koju imaš, da li unutrašnja jedinica ima filter koji prekriva gore i napred, ili je nešto polovično?

Pitam jer ne mogu da nađem slike gde je ona otvorena.

Elite ima klasican filter,
t-pro ima onaj gornji filter sto se skida spolja.

Potpuno ću izludeti od ovih oznaka 🤣 planiram da kupim dve 12 ifs i jednu 18 ali ne znam koju.

18: Kontam da je tpg31 najbolja i ima sve, ali zapravo mislim da je tph11 dovoljno ok a 10k jeftinija, i malo skuplja od is. Ako sam skontao tph11 ima breezless a tpg31 ima još i grejač tacne?

12: da li je ifs breezless? Da li tph11 (koji jeste breezless) ima nisku modulaciju?

Niska modulacija mi je bitna za 12ice za sobe jer su oko 18m2 i odvojene vratima... S druge strane bitan mi je i breezless jer će verovatno raditi dok se spava...

Prilozi

• Screenshot_20250506-233807.png
    Screenshot_20250506-233807.png
    269.6 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Tpg31 sem što ima grejač ima i više gasa pa bi trebalo da je "jača" od tph11.
IFS nije breezless.
Tph11 koliko sam upratio ima nisku modulaciju. Ima je @bakara pa će me ispraviti ako grešim.
U BiH se pojavio i model IFSH koji bi trebao da je isti kao IFS sa dodatkom grejača tacne. Uslikaću nalepnice kad stignem.

Poručio danas TCL 12 IFS, dva komada za sobe, imate popust na ananasu od 3k din (kod: a3000), izađe tipa 36k5 sa besplatnom isporukom (poručio na mene i drugara).

Ostaje još za dnevnu sobu šta da radim, jedna prostorija od 50m2. Valjda bi ova 18 IS bila dovoljna, a možda i da se ispružim za tpg31...

Koja je najkvalitetnija/najskuplja TCL klima koji nisko modulira za grejanje sobe od 10 kvadrata?

@emulatin
A kakav je komfor, koliko brzina ima ventilator ili se jacina izduvavanja podesava u procentima? Imam breezeless koji se podesava od 1% do 100% i prezadovoljan sam, treba mi jos jedna klima a breezeless mi je skupa sad...

Ima li neko iskustva sa TCL 12 CHSD/FBI potrebna mi je za prostoriju od 16 kvadrata sa velikim balkonskim pvc prozorom .Koristio bih je za hlađenje i grejanje u prelaznom periodu.

Odlična klima sa opcijom za ubacivanjem svežeg vazduha od spolja. Samo ne vidim smisao tvojih potreba za ovom klimom u 16 kvadrata koju bi koristio za hlađenje i dogrevanje jer ova klima može bez problema da greje cele zime ali je kvadratura mala za nju a cena je sada oko 75 - 80.000.

Kvadratura prostorije je oko 16 kvadrata gde bi bila postavljena ali se vezuje sa još jednom sobom koja je oko 24 kvadrata
U stanu imam etažno grejanje na pelet pa sam zbog toga mislio za grejanje u prelaznom periodu

Stigla mi TCL klima ali nemam spisak servisa koji mogu da ugrade i izdaju garanciju. Ima li neki link?

Vrh Dno