Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

Pozdrav, razmisljam da kupim dve 12ke (tvl t pro) da li bi bile dovolje za grejanje kuce i na koje pozicije da ih postavim u prilogu plan kuce (prostorija ofarbana cevenom se ne bi grejala)
Trebaju 3 klime, ako se ide na dve - pozicije oznacene istom bojom, i sva varata drzati otvorena uvek.

Prilozi

• Screenshot_20240728-214245_1.png
    Screenshot_20240728-214245_1.png
    816.4 KB · Pregleda: 178
Te dve prostorije u dnu (sto ste obelezili zelenom i crvenom) su spavace da li bi bila druga korisnija u hodniku da pomaze klimi u dnevnoj kao u prilogu

Prilozi

• IMG_0604.jpeg
    IMG_0604.jpeg
    251.9 KB · Pregleda: 65
Te dve prostorije u dnu (sto ste obelezili zelenom i crvenom) su spavace da li bi bila druga korisnija u hodniku da pomaze klimi u dnevnoj kao u prilogu
Mozda pokusati ovako nesto: traziti klimu kojoj krilca mogu da se podese da klima u dva pravca istovremeno moze da duva. Ali opet to je polumera: trebaju 3 klime za bolji komfor.
Kakva je izolacija?

Prilozi

• Screenshot_20240728-214245_1.png
    Screenshot_20240728-214245_1.png
    815.7 KB · Pregleda: 109
Klima u hodniku je uvek glupa ideja.

Ona prva klima ostaje da duva na vrata, a drugu bi stavio u sobu dole desno takodje da duva na vrata.

Klima u hodniku je uvek glupa ideja.

Ona prva klima ostaje da duva na vrata, a drugu bi stavio u sobu dole desno takodje da duva na vrata.
Al kad covek nece klimu u spavacoj sobi/ne zeli da mu jedna spavaca bude "pregrejana".
Ovde ocigledno tri klime trebaju ako se trazi neki komfor, dve su poveci kompromis na granici prihvatljivosti.

Dve klime ce raditi posao dok ne dodje temperatura na nulu, kad upali defrost bice veselo.
Ja bih isao na 3 klime ako se planiras osloniti u potpunosti na to.
I da, nemoj klimu u hodnik kao sto kaze kolega.

Osrednja je izolacija 5cm spoljna i 5cm tavan

Ako hoces da se grejes citave zime - mora 3. Hodnik + te 2 sobe ~ 42m2. Obzirom da je klima u hodniku (sto poprilicno smanjuje efiksanost vazdusnog grejanja) i slabiju izolaciju - na minusu tesko da ce moci da zagreje sobe, cak i neku jacu/ozbiljniju klimu da stavis.
Problem kod grejanja klimom je sto topao vazduh ide gore, t.j. svaka prostorija postaje prepreka, i da bi pokusao da grejes

neku prostoriju pored moras usmeriti da duva u nju. I sto manje toplog vazduha dodje do te prostorije - manje greje.

Pozdrav ekipi koja koristi tcl klime,jedno pitanje koje me muči,merkam tcl fai 12bbtu na papiru sve deluje ok,treba mi svež dovod vazduha itd.Problem je što po podacima proizvođača uređaj je namenjen za prostorije od 14 do 24 m2 i nista mi nije jasno meni treba za 30 m2 zadnji sprat izolovan ali jugozapadno orjentisani prozori,da li će biti slaba ? U principu koliko u praksi 12 tcl može da ohladi m2 ?
Čak i Teslina kopija sa oznakom 37 virtuoso ima deklarisanu kvadraturu do 24 m2

Produzena garancija za TCL klime kada se registruje preko Firefox-a ima neki bug. Izbacuje gresku da ne postoji akcija za uredjaj sa takvim IDem!
Resenje problema je promeniti browser. Mozda nekom zatreba.
U prilogu postavljam specifikacije klime TCL TAC 12CHSD-TPH11i mozda nekom zatreba. Inace iz nekog razloga ova specifikacija se izuzetno tesko pronalazi. Na Uvoznik mi je poslao specifikaciju za 11T klimu i kako kaze to je sve isto :)

Prilozi

• KLIMA TCL TAC_12CHSDTPH11i.pdf
    239.5 KB · Pregleda: 60
@LukasP Da li se usuditi preporuciti ovu klimu za primarno hlađenje oko 30ak kvadrata i grejanje u prelaznom periodu? Stan je u potkrovlju, izuzetno je topao i veci problem je hladjenje nego grejanje. Razmisljam o njoj jer nisko modulira pa bi fino radila sada i u prelaznom periodu, kada im je i najpotrebnija za grejanje s obzirom da imaju gradsko grejanje.

Druga opcija bi bila MDV Aurora, ili ti Vivax AERI, ona je nekih 100injak evra skuplja.

@LukasP kakvo je iskustvo sa ovu klimu ovu godinu? Jel isto ko i lani? :D
Na hladjenju ljetos je odradila vrhunski, potrosnja smijesna.
Nisam je imao priliku isprobati u dužim i većim minusima jer je ugradjena u februaru, bilo je par dana po do -10 i radila je iznenadjujuce dobro ali nije bilo kontinuiteta... Sada odradjuje prelazno grijanje
viber_image_2024-10-26_17-25-21-656.jpg

Imam Vivax AEYIs u 50m2, mislim se za u spavacoj da pomognem sa ovaj TCL jer da bi dobio 20 stepena u spavacoj sobi trebalo bi u dnevnoj da bude 24-5 stepena sto nocas nema potreba da to bude slucaj, moze u dnevnoj sobi da bude 20 i vo spavacoj 20 u pomoc ovoj klimi.

Druga opcija je Xiaomi grealica sa termostat, koju vec imam, ali mislim to da je skuplja opcija od aspekt potrosnja struje. Xiaomi grealica vec imam al mislim da ova klima sa montazom u Makedoniji bi me cinila oko 330eu sto je bas dzabe a zagrevao bi taj prostor bas dobro.

Imam Vivax AEYIs u 50m2, mislim se za u spavacoj da pomognem sa ovaj TCL jer da bi dobio 20 stepena u spavacoj sobi trebalo bi u dnevnoj da bude 24-5 stepena sto nocas nema potreba da to bude slucaj, moze u dnevnoj sobi da bude 20 i vo spavacoj 20 u pomoc ovoj klimi.

Druga opcija je Xiaomi grealica sa termostat, koju vec imam, ali mislim to da je skuplja opcija od aspekt potrosnja struje. Xiaomi grealica vec imam al mislim da ova klima sa montazom u Makedoniji bi me cinila oko 330eu sto je bas dzabe a zagrevao bi taj prostor bas dobro.
ja sam je bas zato i stavio, da grije djeciju sobu, jer druga klima iz dnevnog boravka nije mogla dobaciti

Jel nasao neko klimu sa naslova u Srbiji, sa grejacem tacne, tacnije sa ovom specifikacijom/konstrukcijom?

Treba mi neka koja na grejanju nisko modulira, poput ove, za manju sobu, do 45000 din, da li je i dalje ova best buy ili ulazi u igri jos neki model?

@LukasP Da li se usuditi preporuciti ovu klimu za primarno hlađenje oko 30ak kvadrata i grejanje u prelaznom periodu? Stan je u potkrovlju, izuzetno je topao i veci problem je hladjenje nego grejanje. Razmisljam o njoj jer nisko modulira pa bi fino radila sada i u prelaznom periodu, kada im je i najpotrebnija za grejanje s obzirom da imaju gradsko grejanje.

Druga opcija bi bila MDV Aurora, ili ti Vivax AERI, ona je nekih 100injak evra skuplja.
Pratim. Imam sličnu situaciju pa me zanima mišljenje.

Pratim. Imam sličnu situaciju pa me zanima mišljenje.
Promakao mi ovaj komentar,tj ovaj koji pratis. Ako je ok stolarija mislim da bi mogla, hladjenje je inace za klime lakse od grijanja tako da ne bi smjelo biti problema, a i za prelazno grijanje. Meni je u sobi od 16 kvadrata ali su vrata konstantno sirom otvorena tako da dogrijava jos mali hodnik, wc i spavacu sobu koja je tacno naspram klime i sve zajedno je oko 30 kvadrata.

Ovih dana je kod mene jutarnja obavezno nula ili do minus -3 a prekodana ide do 10tak stepeni max, trosi izmedju 3-4 kw dnevno s tim da se jos uvijek pali u 6h ujutru a gasi u 9 uvece. Trenutno na 0 stepeni trosi 300w

I just bought this TCL for the kids room. Does anyone know if the power consumption can be viewed via the app? Not sure which app to use. I installed TCL Home. My Hisesne energi pro X shows energy consumption.

Prilozi

• IMG_20241119_171607.jpg
    IMG_20241119_171607.jpg
    105.3 KB · Pregleda: 96
I just bought this TCL for the kids room. Does anyone know if the power consumption can be viewed via the app? Not sure which app to use. I installed TCL Home. My Hisesne energi pro X shows energy consumption.
No energy consumption monitoring on this ac, you have to buy power monitor socket

How is the consumption and modulation with the TCL now we have colder weather?

Nazad
Vrh Dno