Šta je novo?

Kućna multimedija TCL ili Hisense televizor

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Iv@nChE

Zapažen
Učlanjen(a)
28.06.2023
Poena
1
Да, у његовом је рангу и он је наследник твог модела C715 који је из 2020-е године а C635 је модел за 2022.
Разлика јер у новијем моделу екрана, у новијем чипсету и у томе што новији модел покреће Гугл ТВ оперативни систем (који је у ствари исто андроид ТВ са ситним козметичким изменама).
Заборавих - C635 има и ONKYO звучнике, као и јутјуб AV декодер.
Da li je 50c635 Best buy TV u tom cenovnom rangu? ...napiši mi još neki predlog, ako smatraš da je bolji od njega?
C635 nece da zapamti podesavanja za sliku,zaebava me ima 3 dana
Razmatram kupovinu 50c635, kakva su tvoja iskustva? Da li bi ga kupio, da sada ponovo biraš?

mod: izdvojeno iz ove teme

Poslednja izmena od urednika:
Da li je 50c635 Best buy TV u tom cenovnom rangu? ...napiši mi još neki predlog, ako smatraš da je bolji od njega?

Razmatram kupovinu 50c635, kakva su tvoja iskustva? Da li bi ga kupio, da sada ponovo biraš?
Ma vidi,nisam ti ja za to pitanje,ja ne umem kodi da namestim a ne nesto drugo..moj je 55'... pa šta znam,ja sam mozgao 2 nedelje i na kraju uzeo i tv je dobar,mozda ti je hisens bolji zbog boljeg hdr-a ali nemam tv pa necu da tvrdim,imas sajt rtings pa čačkaj malo

Ma vidi,nisam ti ja za to pitanje,ja ne umem kodi da namestim a ne nesto drugo..moj je 55'... pa šta znam,ja sam mozgao 2 nedelje i na kraju uzeo i tv je dobar,mozda ti je hisens bolji zbog boljeg hdr-a ali nemam tv pa necu da tvrdim,imas sajt rtings pa čačkaj malo
Čitao sam da je hisense baš podbacio sa ovim poslednjim modelima, tipa A7GQ...sad' otkud znam, nisam pametan :/ ima sad na ananasu za 45.000, 60c635, a ovaj 50A7GQ negde oko 51.000

Лично бих тцл али свако треба да размисли за себе. Гледао 50с635 и веома пристојна слика. Код хисенса иритира недостатак подршке за све стрим платформе.

Hisense (Vidaa OS) preporucujem samo neprijateljima. Jos nisam naleteo na coveka u okruzenju da mi se zalio na Tizen, WebOS ili Android TV. Hisense koliko hoces, svi na kraju zavrsili sa kupovinom smartbox-ova.

pa evo samo na ovoj temi imaš žalbe na TCL-ov android koji je na nekim modelima pun bugova...
Za razliku od Tizena, WebOS i VIDAA, mana Android TV sistema je što ga svaki proizvođač može implementirati pa se dobiju razni poluproizvodi. Prednost je svakako najveći izbor aplikacija.

I ja ću evo zbog TCL-a završiti sa Xiaomi TV boxom, a to mi uopšte nije bilo u planu pri kupovini televizora da ću se susresti sa toliko banalnih problema.

pa evo samo na ovoj temi imaš žalbe na TCL-ov android koji je na nekim modelima pun bugova...
Za razliku od Tizena, WebOS i VIDAA, mana Android TV sistema je što ga svaki proizvođač može implementirati pa se dobiju razni poluproizvodi. Prednost je svakako najveći izbor aplikacija.

I ja ću evo zbog TCL-a završiti sa Xiaomi TV boxom, a to mi uopšte nije bilo u planu pri kupovini televizora da ću se susresti sa toliko banalnih problema.
Drago mi je, da imam...da čujem informacije iz prve ruke. Definitivno mi to ne treba, hvala puno.

Па пази, мораш да поставиш себи приоритете. Ја када сам узимао ТВ двоумио сам се између TCL C725 и неког LG-a из истог ценовног разреда. Као неко ко увек има добар андроид бокс, смарт могућности су ми биле у другом плану. На првом месту ми је био квалитет слике. Пошто сам корисник ЕОН-а, хтео сам да избегнем 2 даљинца и да инсталирам ЕОН апликацију за ТВ. И поред играња са изменама тада свих верзија андроида успео сам да добијем на крају оно што сам желео. На жалост, онда је СББ решио да поново "закува" ствари са неким изменама у апликацији, тако да сам дигао руке и на ТВ повезао ЕОН бокс.
И сад када ми се гледа ЕОН - користим ЕОН бокс (додуше, због тестирања боксова, свој налог за SMART ТV бих и обрисао са TCL-a). За стриминг сервисе (јутјуб/смарт тјуб, нетфликс, HBO max, амазон прајм) користим сам ТВ. За коди и тивимејт користим амазонову коцку друге генерације.
А што се тиче тога да избегнеш андроид бокс - можеш, наравно. Али опет према својим приоритетима. Погледај овде на форуму и видећеш да има гомила корисника и OLED телевизора који имају накачен квалитетан андроид бокс, без обзира на SMART платформу на којој је ТВ.

Дакле, да резимирам - ако ти је ЕОН платформа све и свја (најбитнија) или користи ЕОН бокс (ако га имаш, наравно) или у супротном иди на неки SMART TV ван андроид ТВ платформе. Додуше, можеш узети СОНИ, онда ти неће требати ЕОН бокс - али СОНИ кошта.
И још нешто немој заборавити - часом СББ стручњацима падне на памет да нема подршке за неке од модела било ког произвођача ТВ-а. А онда се опет враћаш на почетак.

Drago mi je, da imam...da čujem informacije iz prve ruke. Definitivno mi to ne treba, hvala puno.
U mom slučaju je poznati problem sa trzanjem na EON i Supernova aplikacijama, te nemogućnost korištenja VPN (jer sistem gasi aplikaciju u pozadini čim pritisnem Home).

Mada sve zavisi od modela, kod mene je P735. Sigurno ima modela koji nemaju ove probleme.

Па пази, мораш да поставиш себи приоритете. Ја када сам узимао ТВ двоумио сам се између TCL C725 и неког LG-a из истог ценовног разреда. Као неко ко увек има добар андроид бокс, смарт могућности су ми биле у другом плану. На првом месту ми је био квалитет слике. Пошто сам корисник ЕОН-а, хтео сам да избегнем 2 даљинца и да инсталирам ЕОН апликацију за ТВ. И поред играња са изменама тада свих верзија андроида успео сам да добијем на крају оно што сам желео. На жалост, онда је СББ решио да поново "закува" ствари са неким изменама у апликацији, тако да сам дигао руке и на ТВ повезао ЕОН бокс.
И сад када ми се гледа ЕОН - користим ЕОН бокс (додуше, због тестирања боксова, свој налог за SMART ТV бих и обрисао са TCL-a). За стриминг сервисе (јутјуб/смарт тјуб, нетфликс, HBO max, амазон прајм) користим сам ТВ. За коди и тивимејт користим амазонову коцку друге генерације.
А што се тиче тога да избегнеш андроид бокс - можеш, наравно. Али опет према својим приоритетима. Погледај овде на форуму и видећеш да има гомила корисника и OLED телевизора који имају накачен квалитетан андроид бокс, без обзира на SMART платформу на којој је ТВ.

Дакле, да резимирам - ако ти је ЕОН платформа све и свја (најбитнија) или користи ЕОН бокс (ако га имаш, наравно) или у супротном иди на неки SMART TV ван андроид ТВ платформе. Додуше, можеш узети СОНИ, онда ти неће требати ЕОН бокс - али СОНИ кошта.
И још нешто немој заборавити - часом СББ стручњацима падне на памет да нема подршке за неке од модела било ког произвођача ТВ-а. А онда се опет враћаш на почетак.
Planiram da uzmem MTS u boxu, u kuci već imam d3 na donjem spratu, pa cu d3 mini u spavaću na neki bzvz 32", aa u dnevnu na novi da stavim mts. Koristio bih i netflix, hbo, YouTube, kodi ako bude radio, a kad odvojim još malo novca, vrv i konzolicu neku :)

Ако је конзола у плану, онда тражи ТВ са освежењем од 4K@120Hz

Пише да је такође 300 нита, VA док А7G има IPS панел. Нека упореди...

Пише да је такође 300 нита, VA док А7G има IPS панел. Нека упореди...
Ja gledao 43" modele, posto se dvoumim ja za A7G model :D Deluje odlicno za 38k koliko sad kosta ta dijagonala.

Ako bi neko bio voljan malo da me usmeri . Dve nedelje pretrazujem forum za televizor oko 500e . Imam vaucer za gigatron i Hisense 55u7hg bi me izasao oko 64 000 . Da idem na njega ili preko kp na c735(u gigatronu je preskup) ?cak razmisljam i da se strpim do nove godine pa mozda se normalizuju cene (kroz smeh) .

Poz, trazio U7QF i nema u Eplaneti nego U7HQ koji je IPS panel za 55 inca koji bi uzeo. Ja bi isao na VA panel ipak ali ne znam vise sta da gledam. Cenovni rang do 75 hiljada. Gledam uglavnom filmove,serije, netflix nalog, pc spojen na tv standard, igrice nula ne igram

Mislim da cu uzeti 55A7KQ umesto U7HQ. Idem na VA ekran. Gaming me ne zanima a i svakako koristim na pc-u interpolaciju preko SVP programa za serije i filmove. Od Samsunga ima neki RU8000 ali ne znam kakav je.

Pa isto Direct Led, VA panel kao A7KQ. Mozda je kod TCL android ali meni igra ulogu iskljucivo kvalitet slike. Planiram da odem da vidim direktno taj tv u radnji ali pitanje gde bi mogao da idem. Video sam uzivo A7GQ, solidna slika, IPS, dobar odziv, za 56 hiljada odlican 50incni tv ALI dosta odsjaja na ekranu, nema toliko svetline koliko bi trebalo.

Tcl c635 je obicno 80000+. Zato sam i napisao da se na jednom mestu pojavio za 70 000 jer je to realno dobra cena... ja sam bas hteo da uzmem Hisense 65e7hq za 65000 kad sam video tu cenu za tcl i promenim porudzbinu...

Nazad
Vrh Dno