Tasker - saveti i trikovi (Lista u prvom postu)

hektor2

HGST Deathstar
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poruke
4,267
Poena
0
Probao sam da odradim, i jedino sto sam dobio je da se konstantno gasi mobile netvork, pa ukljuci AP mod, pa ukljuci wi-fi i tako sve u krug bez prestanka :)
Kao da sam mu stavio neku loop komandu :)
 

nightshadow

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
6,791
Poena
63
Screenshot-uj da vidim


Edit: moja greška, problem je paljenje wifi-a nakon paljenja airplane mode, jer se trigeruje ceo profil opet.
Smisliću nešto kasnije pa pišem, drma me mamurluk još uvek :d


Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

hektor2

HGST Deathstar
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poruke
4,267
Poena
0
Aj samo polako. Probao sam rucno da stavim na airplane mode + uklj. Wi-Fi. Ko da imam novi telefon. Baterija odlicna.
 

nightshadow

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
6,791
Poena
63
Aj samo polako. Probao sam rucno da stavim na airplane mode + uklj. Wi-Fi. Ko da imam novi telefon. Baterija odlicna.
Probaj posle onog 'wifi on' dela da dodaš sledeće -> +, pa Tasker, pa Profile status. Izaberi u name naziv tog profila, a dole stavi off.
Ako radi, onda treba da dodaš još Wait 20s(pod Task ti je to) i opet profile status, samo sad ide na on. ;)

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 

markok89

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruke
107
Poena
18
Treba mi pomoć oko Tasker-a, treba da napravim profil tako da za određenu lokaciju (primer Slavija), u određeno vreme (primer od 9:00 do 9:30) pošalje sms poruku. Pokušao sam sam da napravim međutim ne snalazim se baš najbolje.
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Da li neko koristi Automateit za automatizaciju?

Koristim Tasker nekoliko godina za SMS auto responder i zadovoljan sam kako radi. Bilo bi lepo da SMS ima delivery report, ali I ovako je OK. Pouzdan je.

Sad mi je ista stvar potrebna na još jednom accountu, pa sam probao Automateit. Mnogo je lakši za podešavanje, ali se ispostavilo da je nepouzdan. Pozvao sam nekoliko puta i aplikacija prikazuje da je svakog puta trigerovala pravilo, ali poruke nekad stignu, nekad ne. Otprilike svaka druga. U jednom slučaju je na drugi poziv stiglo dve poruke. Automateit je free verzija, ali nisam video da ima takvo ograničenje.
 

nightshadow

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
6,791
Poena
63
Tasker je tata za automatizaciju. Jes' da nije nešto user-friendly baš, ali s njim možeš da uradiš šta hoćeš.

@markok89 jesi uspeo da napraviš? Ako nisi da ti ispišem ja.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Tasker je tata za automatizaciju. Jes' da nije nešto user-friendly baš, ali s njim možeš da uradiš šta hoćeš.

Automateit je baš moderno user friendly. Totalno nepouzdan :d
Kupicu Tasker i za drugi account i rešiti. Nekako osetim zadovoljstvo kada platim aplikaciju koja radi posao.
 

MaxPower85

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruke
943
Poena
18
Probao sam da namestim preko tasker da se punjenje isključi ali nisam uspeo. Kad telefon nije na punjaču komanda radi, tj. menja vrednost 0 i 1 ali kad je telefon na punjaču u jednoj sekundi prekine punjenje a zatim opet nastavi. Zna li neko kako to rešiti? Komandu koju koristim je echo 1 > /sys/class/power_supply/battery/input_suspend

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 

nightshadow

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
6,791
Poena
63
Znači i bez taskera kad odradiš tu komandu ne radi kako treba?
Gde si našao tu komandu? Nisam znao da postoji komanda za prekid punjenja

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 

MaxPower85

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruke
943
Poena
18
Kad odradim preko Taskera ali telefon nije na punjaču on promeni vrednost 1 ili 0, znači komanda radi. Ali kad je na punjaču on odradi ali neće da snimi vrednost, zbog toga u jednoj sekundi prekine punjenje I odmah nastavi.


Na internetu sam našao, shell komanda. Od telefona zavisi u koji fajl se upisuje 1 ili 0, ima više naziva tog fajla.

Na tu foru radi Battery charge limit app, ovde imaš neke od fajlova https://github.com/sriharshaarangi/...aster/app/src/main/res/raw/control_files.json

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Kreirao sam task Call Divert na xxx (moj drugi broj). Pokrenuo task.
Nakon toga sam obrisao task.

Nakon toga kad god pokušam do pozovem neki broj, dobijem poruku "diverted to xxx by patern *" i dialer poziva xxx.
Ovogo trenutka sa tog telefona mogu da zovem samo broj xxx.

Neka ideja kako to da isključim?

UPDATE: isključuje se sa call revert.
 
Poslednja izmena:

nightshadow

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poruke
6,791
Poena
63
@PJ sad mi tek stigla poruka. Glupi Tapatalk.
Jesi uspeo da napraviš? Ne treba ti divert uopšte

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Napravio sam sa 2 shortcuta, da bih shvatio da mi tasker nije bio potreban, jer su to mogla da budu 2 shortcuta za kontakte u imeniku, sa USSD kodovima.
Ona tvoja ideja sa IF je odlična, da ide na jedan taster, ali do sada nisam pisao taskove, nisam imao potrebe, jer sam sve rešavao kroz menije.

Task za ovaj call forward će da bude koristan, jer mogu vremenski da ga trigerujem, pa taman da organizujemo kada je čije vreme da se javlja na telefon, bez obzira gde se telefon fizički nalazi :)
 

masamunea

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poruke
2,991
Poena
38
Dajte predloge za neke pametne/zanimljive profile?

Trenutno koristim profil koji pamti lokaciju gde sam se parkirao, zatim profil koji kad sam zakacen na wifi prebaci mrezu na 2g i iskljuci data, profil koji iskljuci zvuk i svasta nesto u 22h uvece i ukljuci ponovo u 6h, profil koji ukljuci rotaciju ekrana kad pokrenem odredjenu aplikaciju.

Jel može tasker da "natera" aplikaciju da koristi drugi jezik od sistemskog?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

forum1nick

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruke
2,382
Poena
48
Može li negdje share tih profila.
Zanimljivi su mi ti on/off 22-06, a i taj oko rotacije ekrana [emoji846]
 

masamunea

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poruke
2,991
Poena
38
Moze naravno. Ovaj 22-6 nije nista specijalno, iskljuci zvono, namesti osvetljenje, bt off... planiram da dodam jos stvari, kad smislim sta mi treba.

Odlicna stvar tasker, pre sam se malo igrao medjutim rom koji sam koristio je imao profile pa mi nije trebao, medjutim miui nema profile.

Pogledajte prilog tasker.zip

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 

stevan10

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruke
1,987
Poena
38
Imao sam neku modovanu verziju i lepo je radila ali sam rešio da kupim app. Kada sam je ponovo instalirao sa play-a pored svakojakih dozvola što je tražilo ovo(na slici) mi je ostalo na kraju i ne mogu da rešimo a nije mi bilo na modovanoj seriji.Screenshot_2020-12-26-23-22-23-023_net.dinglisch.android.taskerm.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 

stevan10

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruke
1,987
Poena
38
Pa vidim, ali mi prethodno nije izbacivalo to i radilo je normalno...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 

poolmaker

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poruke
10,031
Poena
63
Koristio si stariju verziju Taskera i/ili si prešao na telefon sa novijom verzijom androida.
 

stevan10

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruke
1,987
Poena
38
Jedino da je starija verzija taskera. Videću kako će raditi ovako a ako baš budem morao nakacicu na adb.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 

Ludak

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poruke
972
Poena
18
A šta radi Tasker a da ne može recimo Bixby?
Kontam da nema svako Bixby ali za nas koji ga imamo? Ima li neke razlike?

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
 

poolmaker

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poruke
10,031
Poena
63
Može dosta toga više ali i traži više (učenja, prvenstveno).
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
930
Poena
18
Kako naterati tasker da ne cuva poslate sms sa zeljenim podacima u sent folderu?
Naime fon se koristi kao gps u camcu i salje svakih pola sata lokaciju u slucaju nedaj boze kradje...ali mi zatrpa folder poslatim porukama, znam da je nekad bilo da ne cuva automatski poslate vec to moras da mu oznacis...sada izgleda sve cuva. Moze li se nakon slanja obrisati sve sto posalje
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Ako se telefon koristi samo za taj tracking, napravi novi task da na svakih x sati obriše sve poruke iz sent foldera. Nemam pri ruci Tasker, ali to sigurno može.
 

cobraman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
930
Poena
18
Hmmm, a moze li da izbrise samo zadnju sto bi bila ova za lokaciju.. Ima tu jos poruka sa trackera koje su mi korisne, kad zavrsim sesiju posalje predjenu kilometrazu, potroseno gorivo celu rutu itd i jos neke info sa sonara nekog...
E da, ovo se desava na miui telefonu... Dok na recimo mom p30 pro, probam neki task zadam i kad posalje NE OSTAJE poruka... Znaci nesto oni zezaju kinezi...
A kako podesiti u krajnjoj meri da obrise ceo folder?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,113
Poena
63
Moj Tasker SMS task ima opciju "Store in messaging app". Kod mene je štriklirano, jer mi je bitno da sačuva poruke. Nisam probao da odštikliram.
 
Vrh Dno