Šta je novo?

Targo Telekom

I kod mene isto. Sa dns jumperom promeni dns server i rešen je problem.

Za mobilni: settings/wifi/na tvom wifi imenu idi na modify network/show advanced options/ip settings prebaci na static i upiši dns1 208.67.222.220 a za dns2 208.67.220.222 i sve će normalno raditi.
 
Poslednja izmena:
I kod mene isto. Sa dns jumperom promeni dns server i rešen je problem.

Za mobilni: settings/wifi/na tvom wifi imenu idi na modify network/show advanced options/ip settings prebaci na static i upiši dns1 208.67.222.220 a za dns2 208.67.220.222 i sve će normalno raditi.

Radi, hvala :) jedino na tabletu ne mogu da promenim, tj. uradim sve kao sto si napisao ali nece da snimi.
 
Nema ni kod mene.
 
Jos uvek nema i kao po obicaju net nestane za vikend. I dalje internet lampica treperi samo
 
Opaaa stigao net, i to baš sada kad sam se spremio da odem na Adu :d
 
Meni je nestajalo par puta u poslednjih par dana, gulavnom uveče, resetovao sam ruter i prorađivalo™ je.
 
Posle 3 godine (valjda) prvi veci problem u mom slucaju :-(. Preksinoc sam izgubio IP adresu i jos je nema. Jurim alternativu, ali kakav sam baksuz, kad ja promenim provajdera, Targo ce da preuzme neko i da se sve resi :).
 
Isto i meni u bloku 8a - od vikenda nema neta, ali nema ni signala kablovske, po prvi put od kada imam TT, tj. u poslednje 3,5 godine.

Zvao podršku, kažu da je verovatno problem do optike, ali imaju jako malo tehničara, tj. samo jednu ekipu, a puno kvarova, tako da ne mogu da garantuju kada će uopšte moći da dođu da pogledaju.

Rekli da u bilo kom trenutku mogu da dođem da raskinem ugovor, ako to želim, mada ne bih i nekako se nadam da će proraditi.

Videću sa komšijama danas kakvo je stanje kod njih, da li njima radi.

Za sada imam još 12GB protoka na MiFi ruteru, pa ne kriziram :D
 
Nisam gledao da li ima TV, jel ti svetli lampica za link?

Sent from my s3 using Tapatalk
 
Ne, samo mi svetli power i blinka poslednja lampica na suprotnoj strani od power-a (VID).

Međutim mislim da nije prekid optike - kad isključim ONT iz struje i posle mu vratim napajanje, kablovska proradi na nekoliko sekundi dok se ONT inicijalizuje i posle toga nestane.

U procesu inicijalizacije svetle LINK, AUTH, LAN1 i VID i radi kablovska, ali posle nekoliko sekundi se sve pogase, blinka VID i ne nema više TV signala.

Nisam siguran da li je to do optike ili mi ONT ne prolazi autentifikaciju jer im se nešto ...
 
Poslednja izmena:
Ne znam, ali po svemu sudeci izgleda da se radi na tome da ugase Targo. Cini mi se da nema izgleda da se firma preuzme, do sada bi to odradili. Ja jurim Beogrid da vidim da li moze kod mene da radi, to mi je barem po papiru najpribliznija alternativa. Svi nude ocajan upload, a kod mene mogu samo Vektor ili neki ADSL.
 
Meni u ulazu trenutno samo PTT kablovska i ADSL za koji nema slobodnih portova i čeka se.

A PTT KDS za ovaj novac mi je prelazak sa 24/12 na 10/1. Navikao sam da mi OneDrive radi ko sat, sa 1Mbps upload-om ima da bude mučenje, tako da trenutno gledam bilo šta drugo da radim.

Ako ništa drugo, uzeću kod PTT-a na nekoliko meseci link bez ugovora, plaćaću više samo da nemam ugovornu obavezu, dok nešto ne izbunarim.

Tri i po godine kasnije, za isti novac dobijem 2,5x manji DL i 12x manji UL. Neverovatno kako napredujemo.
 
Poslednja izmena:
Ah da secam se KDS, ziveo sam u tom bloku do pre neku godinu. PTT KDS je uvek bio nestvaran u odnosu na konkurenciju. Telekom ADSL mi je u tom bloku zaista besprekorno radio, ali je upload mizeran, a to mi bas treba.
 
Zaposleni u Targo Telekomu kao da su dobili nalog da oteraju sve korisnike. Prva stvar koju ce vam reci je da dodjete i raskinete ugovor. Ne da sacekate. Ne da ce problem biti resen. Dodjite i raskinite ugovor jer mi ne mozemo (necemo) da popravimo kvar.

Inace u bloku 61 i dalje ne radi. Ja sam im rekao da mi stopiraju racune i da necu da raskinem ugovor.
 
Svi nude ocajan upload, a kod mene mogu samo Vektor ili neki ADSL.

Pa ako možes Vektor nije loša solucija, imaju pakete sa finim uploadom, ukoliko na možes da pređeš na Beogrid.
U RV imaš upload do 6Mbit, jeste manje od TT ali je sledeći najveći posle Beogrida.
I to za 2500 u kombo paketu te izađe, imaš i sledeći manji paket sa 5Mbit UL.
Ništa ti neće biti isto osim ako ne uzmeš Beogrid, ali to već nije do tebe i verovatno nećeš moći.
RV je odličan sa infrastrukturom pponegde a negde očajan, e sad je to mala lutrija ali bolje od ovakvog TT gde ne znaš koliko ćeš biti bez neta.
 
Ne volim se sa Vektorom nikako, imali smo velike sukobe u proslosti, to mi je bas poslednja solucija. Beogrid mi je javio da nemam mogucnosti :-(. Mozda uzmem VIP kucni net 30/6 (prvih 100GB) posle je 2Mb.
 
Internet mi je radio nekih 30 minuta i opet nista...

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
 
Kod mene i dalje ne radi, proverio sam, nije do mene, ista situacija je u celom ulazu. Videće komšija kakva je situacija u ostalim, ali deluje da je veći kvar.
 
Ako se dobro sećam ti si na neparnoj strani - ja sam u onoj dugačkoj zgradi - OŽ 34-48.
 
Ovde isto
 
Imao sam isti problem u nedelju, samo isključite pa uključite ONT i proradiće.
 
Nema neta, blok 8a, restart ne pomaze kada blinka internet lampica... Ne bih da dramim, ali da li konacno pucaju po šavovima, ovi prekidi su sve češći i češći.
 
I ja se bojim da je tako.
Ja sam u bloku 19a, u poslednje dve nedelje smo imali više prekida nego za sve vreme otkad smo uveli Targo internet. Sinoć nije radio, restart nije pomogao, ni jutros ne radi.
Ali bar kad radi, onda radi punom parom...
 
Nazad
Vrh Dno